coNNectMKD
user
И повеќе од редно време е конечно да овозможат и примање средства!
Никад нема да овозможат.
И повеќе од редно време е конечно да овозможат и примање средства!
Го имаш она па „ЌЕ“ и си бега од темата... „ЌЕ“ огрее сонцетоЗнам дека сме нано пазар по секој аспект, ама искрено сепак не разбирам зошто не би овозможиле. И да капе е подобро од да е суво, нели...
Добро сега рече не му требале 5 години туку дневно гледале на работите. Ова е стандард за секој политичар кога ќе дојде на власт, сепак после година дена веќе нема бегање и оправдување ако ништо не е мрднато.Го имаш она па „ЌЕ“ и си бега од темата... „ЌЕ“ огрее сонцето
View: https://youtu.be/4ajPfH-l4es?t=8621
bankarstvo.mk
![]()
Северна Македонија и Црна Гора заеднички ќе аплицираат за да бидат дел од системот за онлајн плаќање Пејпал
Министерот за информатичко општество и администрација Азир Алиу заедно со министерот за јавна администрација на Црна Гора, Мараш Дукај, во Скопје потпишаа Меморандум за разбирање во областа на дигитализацијата и сајбер безбедноста. „Со цел конкретизирање на одличните односи меѓу нашите две...bankarstvo.mk
„Друг голем исчекор е тоа што Северна Македонија и Црна Гора заеднички ќе аплицираат за да бидат дел од системот за онлајн плаќање Пејпал (PayPal), на предлог на самата компанија. Северна Македонија и Црна Гора наскоро ќе бидат дел од PayPal“
Од ова има една година и неколку месеци, не ми е јасно што стана... особено заради истакнатиот дел, дека е предлог на PayPal.
Пробај. Можеби ќе ти ја блокираат картичката од банка за помалку од 24 часа.Дали некој знае како да отворам нов paypal account под Словенија, на досегашниов некако успеав да го поминам лимит до 2400 евра. И оп денеска го блокираа.
Дали да пробувам со иста картичка од тутунска под друго име ? Дали ке помине, ако има некој решение за ова нека сподели
Фала многу!
Како си го добил известувањето?Здраво ме интересира дали да одам во банка ? Во ниедно време 03:30 , добив известување од банка дека имам прилив сметка преку Pay Pal од 59 денари , и во исто време одлив .. А ниту очекувам од некој пари, а ниту сум купил нешто , па да има одлив ? Некое искуство ваше , за што се работи ?
Известувањето го добив преку апликацијата на банката . Pay Pal имам користено и поврзано со сметката одамна , но долг период немам плаќано преку Pay Pal . Може три години како немам плаќано преку него...Како си го добил известувањето?
Преку SMS, Viber порака, e-mail порака... или преку апликацијата на банката?
Си се обидел ли деновиве да го поврзеш PayPal со банкарска сметка?
Известувањето го добив преку апликацијата на банката . Pay Pal имам користено и поврзано со сметката одамна , но долг период немам плаќано преку Pay Pal . Може три години како немам плаќано преку него...
Мислењето е автоматски споено:
Известувањето го добив преку апликацијата на банката . Pay Pal имам користено и поврзано со сметката одамна , но долг период немам плаќано преку Pay Pal . Може три години како немам плаќано преку него...
Не ми зема , туку имав прилив на сметка од 59 денари , и одлив на истите и кон иста сметка од која беше приливот...Види да не имаш subscribe некаде направено на нешто, и затоа да ти зема пари
Да пред Нова Година ми истече важноста на картичката. Земав нова.Дали приливот бил директно на твојата банкарска сметка, или на PayPal account-от?
Претпоставка...
Ако си имал поврзано кредитна картичка на PayPal account-от, и скоро од банката ти ја продолжиле важноста на картичката (на пр. до 01/2028), можеби од PayPal по некој автоматизам направиле проверка (зеле, па вратиле одредена сума, за да утврдат дали картичката е се уште валидна).
Во секој случај, ако нешто ти е сомнително, извести ја банката, и побарај објаснување.
Државјанин на Македонија не може да прима средства преку PayPal.Zdravo decki, mi treba sovet/pomos okolu edna rabota. Pravam moja muzika koja sto pokraj toa sto ja izdavam na site muzicki platformi napraviv i Bandcamp acount. Bandcamp funkcionira so paypal i parite direkno ti stigaat na toj paypal akount koga nekoj ti kupuva pesna. E sega pred 1 den mi stigna izvestuvanje deka mi kupile pesna se raboti za 2 dolari ali na paypal uste nemam izvestuvanje do sto moze da e problemot?
Државјанин на Македонија не може да прима средства преку PayPal.
Министерството за дигитална трансформација во континуитет работи на создавање услови за унапредување на дигиталната економија, финтек екосистемот и зголемување на достапноста на современи финансиски технологии на домашниот пазар. Во таа насока, Министерството соработува со Народната банка на Република Северна Македонија и со другите надлежни институции за унапредување на регулаторната рамка и нејзино усогласување со европските стандарди.
Во моментот, главните предизвици се од регулаторен и технички карактер. Покрај исполнувањето на низа услови кои се поврзани со лиценцирање, спречување на перење пари, заштита на потрошувачите и безбедност на трансакциите и со оглед дека правната рамка во државата е значително унапредена, конечната одлука за влез и активирање на услуги ја носат самите компании, врз основа на проценка на пазарниот потенцијал, инфраструктурата и законската усогласеност.
Како позитивен чекор во оваа насока, во март 2025 година станавме дел од европскиот SEPA систем за плаќања, со што се овозможува полесна интеграција во европските платежни мрежи. Ова претставува значаен предуслов за идно проширување на услугите на компании како PayPal, Revolut и Stripe на домашниот пазар, но сепак нагласуваме дека одлуката за проширување или активирање на лимитираните услуги ја носат самите компании за платежни сервиси.
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft The War Within XL 900x420x4mm
1.690,00 ден
EXTRALINK BICYCLE SPEED METER COMPUTER SB-318
480,00 ден
MEMORY USB Type-C 64GB KINGSTON DATA TRAVELER 70 (USB 3.2 Gen 1 speeds), Black, DT70/64GB
450,00 ден
MONITOR 27" GIGABYTE GS27FA SS-IPS, 1ms, 180Hz, 1920 x 1080, 2x HDMI, DP
8.560,00 ден
RAM SO DIMM DDR4 8GB 3200MHz TEAM GROUP TED48G3200C22-SBK BULK
3.500,00 ден
PUMPA EXTRALINK BICYCLE AND CAR w/pressure Gauge
890,00 ден