goranzoran
poweruser
Тоа што си напишал во претходниот пост дека СТБ пред година намалиле од 40 на 30 000 и дека нивните банкомати не даваат сега повеќе од 30000 не е точно.Не е точно ова што си го напишал.
Тоа што си напишал во претходниот пост дека СТБ пред година намалиле од 40 на 30 000 и дека нивните банкомати не даваат сега повеќе од 30000 не е точно.Не е точно ова што си го напишал.
На банкоматот што е кај Алуминка ми извади порака дека најмногу може 30 000, а предходно пушташте 40 000. @bagibmwm3 истово го потврдува.Тоа што си напишал во претходниот пост дека СТБ пред година намалиле од 40 на 30 000 и дека нивните банкомати не даваат сега повеќе од 30000 не е точно.
Па ајде почни со заработка и ќе ги добиеш првите $30. Картичката за помалку од месец стигнува, it’s not a big deal ако почекаш малце, а во меѓувреме си заработуваш.Здраво дечки,
пребарував по форумов видов дека и претходно е поставено прашањево ама ме интересира доколку некој дошол до ново решение (Секако, доколку админ смета дека е многу поставувано прашањево нека избрише). Јас сега отворив payoneer acc и не можам да нарачам картичка, пишува дека треба да ми стигнат 30 долари прва исплата за да може да ја активирам (хаос). Дали и вие го имавте истиот проблем и како го решивте или познавате можеби некој со истиов проблем? ...дали мора да најдам некој со payoneer акаунт за тој да ми прати (стварно ова ми е премногу awkward начин бидејки не познавам никој со payoneer картичка..)
Погледнете го атачментот 88630
На работодавецот ќе треба да му ја дадам мојата e-mail адреса за да може да ми стигнат на payoneer account-от и да ја активирам така?Па ајде почни со заработка и ќе ги добиеш првите $30. Картичката за помалку од месец стигнува, it’s not a big deal ако почекаш малце, а во меѓувреме си заработуваш.
Здраво на сите,Здраво дечки,
пребарував по форумов видов дека и претходно е поставено прашањево ама ме интересира доколку некој дошол до ново решение (Секако, доколку админ смета дека е многу поставувано прашањево нека избрише). Јас сега отворив payoneer acc и не можам да нарачам картичка, пишува дека треба да ми стигнат 30 долари прва исплата за да може да ја активирам (хаос). Дали и вие го имавте истиот проблем и како го решивте или познавате можеби некој со истиов проблем? ...дали мора да најдам некој со payoneer акаунт за тој да ми прати (стварно ова ми е премногу awkward начин бидејки не познавам никој со payoneer картичка..)
Погледнете го атачментот 88630
сите пари ќе можеш да ги користиш, ама без да извадиш картичка ќе можеш само со Payoneer да плаќаш (пример на други корисници и сл.) .. така да без картица ептен е ограничено што можеш да правиш у смисол на трошење. Кога ќе добиеш картичка ќе можеш се што имаш на Payoneer баланс да префрлиш на картицата (може ќе треба конверзија нели зависно што валути би имал).Здраво на сите,
Истиот проблем го имам и јас, работев со twitch некое време но парите ги добивав на Skrill, а од Payoneer не даваат картичка ако ги префрлиш преку e-wallets, може некој да ми каже кој е најлесен начин за заработување на овие $30 и ако успеам да ги заработам за да земам картичка дали парите префрлени од Skrill на Payoneer ке може да се користат со картичката.
EDIT: Пробав да контактирам Payoneer ама сите одговори што ги добив беа автоматски и не ми одговараат конкретно на прашањево
Ако работиш директно со работодавецот, не преку UpWork и слични платформи, за да те исплати работодавецот треба да му пратиш фактура (invoice) на работодавачот. На Payoneer акаунтот имаш опција за креирање и праќање на invoice, многу е едноставно. Помеѓу другите податоци ставаш мјел на работодавецот и на тој мејл на работодавецот му стига фактурата.На работодавецот ќе треба да му ја дадам мојата e-mail адреса за да може да ми стигнат на payoneer account-от и да ја активирам така?
Ако работиш директно со работодавецот, не преку UpWork и слични платформи, за да те исплати работодавецот треба да му пратиш фактура (invoice) на работодавачот. На Payoneer акаунтот имаш опција за креирање и праќање на invoice, многу е едноставно. Помеѓу другите податоци ставаш мјел на работодавецот и на тој мејл на работодавецот му стига фактурата.
Во мејлот има линк кој работодавецот му се отвара линк со форма за плаќање каде ги впишува податоците од неговата платежна картичка. Работодавецот не треба да има Payoneer акаунт.
Откако ќе ти легнат првите пари ќе си порачаш картичка.
Ако ти требаат итно пари ме мора да чекаш да ти стигне картичката спушти си ги во банка, нели при регистрација на Payoneer акаунтот оставаш IBAN.
Јас таков проблем сум немал.Го надминавте проблемот со банките што не сакаат да ги прифатат тие средства под изговор дека нема договор со тој што ги испратил парите (Payoneer) или како беше со исто име ? И ако да ме интересира како?
Ако работиш директно со работодавецот, не преку UpWork и слични платформи, за да те исплати работодавецот треба да му пратиш фактура (invoice) на работодавачот. На Payoneer акаунтот имаш опција за креирање и праќање на invoice, многу е едноставно. Помеѓу другите податоци ставаш мјел на работодавецот и на тој мејл на работодавецот му стига фактурата.
Во мејлот има линк кој работодавецот му се отвара линк со форма за плаќање каде ги впишува податоците од неговата платежна картичка. Работодавецот не треба да има Payoneer акаунт.
Откако ќе ти легнат првите пари ќе си порачаш картичка.
Ако ти требаат итно пари ме мора да чекаш да ти стигне картичката спушти си ги во банка, нели при регистрација на Payoneer акаунтот оставаш IBAN.
Зашто ќе ја користиш payoneer картичката?Можам да му пратам invoice на некој пријател да ми исплати $30 за да си порачам картичка? Ако неможе која е најлесната опција за да стигнам до тоа, не сум работел ништо од freelance така да немам ни skills ни искуство за од тоа да заработам
За вадење пари од скрилот што ги заработив преку twitchЗашто ќе ја користиш payoneer картичката?
Еве доказ и да ни спомнал веќе дека банкоматите на СТБ не давале 60 000 денари.На банкоматот што е кај Алуминка ми извади порака дека најмногу може 30 000, а предходно пушташте 40 000. @bagibmwm3 истово го потврдува.
Точно на кој банкомат на СТБ пушта повеќе од 30 000 или 40 000?
Следен пат таму ќе одам.
Зошто да не сум спомнал?Еве доказ и да ни спомнал веќе дека банкоматите на СТБ не давале 60 000 денари.
Погледнете го атачментот 88770
можи држи вода ова со јазикот,Секој банкомат е различно сетиран, плус зависи колку пари има во банкоматот.
П.С. @artweb пробај избери Англиски јазик другпат, може ако мислат дека си странец даваат 60к на секој![]()
Ха, не ми текнало тоа со јазикот.Секој банкомат е различно сетиран, плус зависи колку пари има во банкоматот.
П.С. @artweb пробај избери Англиски јазик другпат, може ако мислат дека си странец даваат 60к на секој![]()
не (имаше најава за нови fee-с дека ќе воведат, ама уште нема објава каде и што ќе опфати тоа) само 15$ пред две недели негде вадено.Некој што скоро има повлечено пари во банка (по можност месецов), дали имаат воведено дополнителни трошоци покрај фиксните $15?
Вадете еврата, им снемало 2 милијарди на Wirecard.
Subscribe to read | Financial Times
Google News:
https://news.google.com/stories/CAA...+deepens&lr=English&hl=en-US&gl=US&ceid=US:en
не (имаше најава за нови fee-с дека ќе воведат, ама уште нема објава каде и што ќе опфати тоа) само 15$ пред две недели негде вадено.
Прво што пуштија новитет е дека ако се направат трансакции со картицата во тек на годината, дека нема да ги наплатат тие 29$ за годишна претплата.
башка можеш да видиш пред да потврдиш повлекување, на последниот чекор пред потврда ти стои целата пресметка.
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH BRIO 705 BUSINESS GRAPHITE 4K/60fps, USB-C, Graphite, 960-001530
14.760,00 ден
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден