Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Не е точно ова што си го напишал.
Тоа што си напишал во претходниот пост дека СТБ пред година намалиле од 40 на 30 000 и дека нивните банкомати не даваат сега повеќе од 30000 не е точно.

bagibmwm3

read-only
14 јануари 2009
23
16
Јас пробав на 2 банкомати:

- на првиот ми даде максимална сума од 15 000 што можам да ја подигнам
- на вториот ми покажа порака дека можам максимум 30 000 да извадам и пошо немав време да се врткам на трет, ги подигнав таму. нареден пат ќе пробам на друг па ќе пишам искуство.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Тоа што си напишал во претходниот пост дека СТБ пред година намалиле од 40 на 30 000 и дека нивните банкомати не даваат сега повеќе од 30000 не е точно.
На банкоматот што е кај Алуминка ми извади порака дека најмногу може 30 000, а предходно пушташте 40 000. @bagibmwm3 истово го потврдува.
Точно на кој банкомат на СТБ пушта повеќе од 30 000 или 40 000?
Следен пат таму ќе одам.

Последна промена:

spytronicmk

hello world
4 август 2017
141
73
Зависи од банкомат до банкомат. СТБ макс. имам извадено 60,000мкд. Не сум пробал повеќе, читам некој 80,000 викаат.

Kikamika

read-only
25 мај 2018
2
0
Здраво дечки,
пребарував по форумов видов дека и претходно е поставено прашањево ама ме интересира доколку некој дошол до ново решение (Секако, доколку админ смета дека е многу поставувано прашањево нека избрише). Јас сега отворив payoneer acc и не можам да нарачам картичка, пишува дека треба да ми стигнат 30 долари прва исплата за да може да ја активирам (хаос). Дали и вие го имавте истиот проблем и како го решивте или познавате можеби некој со истиов проблем? ...дали мора да најдам некој со payoneer акаунт за тој да ми прати (стварно ова ми е премногу awkward начин бидејки не познавам никој со payoneer картичка..)
upload_2020-6-13_10-47-43.png

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
Здраво дечки,
пребарував по форумов видов дека и претходно е поставено прашањево ама ме интересира доколку некој дошол до ново решение (Секако, доколку админ смета дека е многу поставувано прашањево нека избрише). Јас сега отворив payoneer acc и не можам да нарачам картичка, пишува дека треба да ми стигнат 30 долари прва исплата за да може да ја активирам (хаос). Дали и вие го имавте истиот проблем и како го решивте или познавате можеби некој со истиов проблем? ...дали мора да најдам некој со payoneer акаунт за тој да ми прати (стварно ова ми е премногу awkward начин бидејки не познавам никој со payoneer картичка..)
Погледнете го атачментот 88630
Па ајде почни со заработка и ќе ги добиеш првите $30. Картичката за помалку од месец стигнува, it’s not a big deal ако почекаш малце, а во меѓувреме си заработуваш.

Kikamika

read-only
25 мај 2018
2
0
Па ајде почни со заработка и ќе ги добиеш првите $30. Картичката за помалку од месец стигнува, it’s not a big deal ако почекаш малце, а во меѓувреме си заработуваш.
На работодавецот ќе треба да му ја дадам мојата e-mail адреса за да може да ми стигнат на payoneer account-от и да ја активирам така?

Galactic

read-only
23 февруари 2019
4
0
Здраво дечки,
Погледнете го атачментот 88630
Здраво на сите,

Истиот проблем го имам и јас, работев со twitch некое време но парите ги добивав на Skrill, а од Payoneer не даваат картичка ако ги префрлиш преку e-wallets, може некој да ми каже кој е најлесен начин за заработување на овие $30 и ако успеам да ги заработам за да земам картичка дали парите префрлени од Skrill на Payoneer ке може да се користат со картичката.

EDIT: Пробав да контактирам Payoneer ама сите одговори што ги добив беа автоматски и не ми одговараат конкретно на прашањево

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Здраво на сите,

Истиот проблем го имам и јас, работев со twitch некое време но парите ги добивав на Skrill, а од Payoneer не даваат картичка ако ги префрлиш преку e-wallets, може некој да ми каже кој е најлесен начин за заработување на овие $30 и ако успеам да ги заработам за да земам картичка дали парите префрлени од Skrill на Payoneer ке може да се користат со картичката.

EDIT: Пробав да контактирам Payoneer ама сите одговори што ги добив беа автоматски и не ми одговараат конкретно на прашањево
сите пари ќе можеш да ги користиш, ама без да извадиш картичка ќе можеш само со Payoneer да плаќаш (пример на други корисници и сл.) .. така да без картица ептен е ограничено што можеш да правиш у смисол на трошење. Кога ќе добиеш картичка ќе можеш се што имаш на Payoneer баланс да префрлиш на картицата (може ќе треба конверзија нели зависно што валути би имал).

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
На работодавецот ќе треба да му ја дадам мојата e-mail адреса за да може да ми стигнат на payoneer account-от и да ја активирам така?
Ако работиш директно со работодавецот, не преку UpWork и слични платформи, за да те исплати работодавецот треба да му пратиш фактура (invoice) на работодавачот. На Payoneer акаунтот имаш опција за креирање и праќање на invoice, многу е едноставно. Помеѓу другите податоци ставаш мјел на работодавецот и на тој мејл на работодавецот му стига фактурата.
Во мејлот има линк кој работодавецот му се отвара линк со форма за плаќање каде ги впишува податоците од неговата платежна картичка. Работодавецот не треба да има Payoneer акаунт.
Откако ќе ти легнат првите пари ќе си порачаш картичка.
Ако ти требаат итно пари ме мора да чекаш да ти стигне картичката спушти си ги во банка, нели при регистрација на Payoneer акаунтот оставаш IBAN.

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Ако работиш директно со работодавецот, не преку UpWork и слични платформи, за да те исплати работодавецот треба да му пратиш фактура (invoice) на работодавачот. На Payoneer акаунтот имаш опција за креирање и праќање на invoice, многу е едноставно. Помеѓу другите податоци ставаш мјел на работодавецот и на тој мејл на работодавецот му стига фактурата.
Во мејлот има линк кој работодавецот му се отвара линк со форма за плаќање каде ги впишува податоците од неговата платежна картичка. Работодавецот не треба да има Payoneer акаунт.
Ако ти требаат итно пари ме мора да чекаш да ти стигне картичката спушти си ги во банка, нели при регистрација на Payoneer акаунтот оставаш IBAN.

Го надминавте проблемот со банките што не сакаат да ги прифатат тие средства под изговор дека нема договор со тој што ги испратил парите (Payoneer) или како беше со исто име ? И ако да ме интересира како?

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Го надминавте проблемот со банките што не сакаат да ги прифатат тие средства под изговор дека нема договор со тој што ги испратил парите (Payoneer) или како беше со исто име ? И ако да ме интересира како?
Јас таков проблем сум немал.

Galactic

read-only
23 февруари 2019
4
0

Можам да му пратам invoice на некој пријател да ми исплати $30 за да си порачам картичка? Ако неможе која е најлесната опција за да стигнам до тоа, не сум работел ништо од freelance така да немам ни skills ни искуство за од тоа да заработам

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Можам да му пратам invoice на некој пријател да ми исплати $30 за да си порачам картичка? Ако неможе која е најлесната опција за да стигнам до тоа, не сум работел ништо од freelance така да немам ни skills ни искуство за од тоа да заработам
Зашто ќе ја користиш payoneer картичката?

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
На банкоматот што е кај Алуминка ми извади порака дека најмногу може 30 000, а предходно пушташте 40 000. @bagibmwm3 истово го потврдува.
Точно на кој банкомат на СТБ пушта повеќе од 30 000 или 40 000?
Следен пат таму ќе одам.
Еве доказ и да ни спомнал веќе дека банкоматите на СТБ не давале 60 000 денари.
20200617_015024.jpg

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
J
Еве доказ и да ни спомнал веќе дека банкоматите на СТБ не давале 60 000 денари.
Погледнете го атачментот 88770
Зошто да не сум спомнал?
Јас го кажувам тоа што мене ми се случува, а погоре некои од членовите истото го порвтдија.
Ти ми велиш тоа не било точно, ти беше со мене за да знеш дека тоа не е точно?

Не само банкомати на Стопанска банка, ни еден банкомат не ми пушта повеќе од 40 000, порано на Стопанска банка ми пушташе 40 000, од пред некое време 30 000. Конкретно банкоматот што е во Алуминка му пушташе 40 000, последен пат кога вадев ми извади експлицитна порака на екран дека максимална дозволена сума е 30 000 денари.

Штом на некои од вас им пуштаат банкоматите поголеми суми тоа може да значи дека нешто е до Payoneer.
Точно на кој банкомат на СТБ ти пушта големи суми?
Следен пад да одам на тој банкомат, чисто за тест дали е до Payoneer или до банкоматите на МКД банките.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Секој банкомат е различно сетиран, плус зависи колку пари има во банкоматот.
П.С. @artweb пробај избери Англиски јазик другпат, може ако мислат дека си странец даваат 60к на секој :D

Blagojcebt

hello world
1 септември 2009
216
89
П.С. @artweb пробај избери Англиски јазик другпат, може ако мислат дека си странец даваат 60к на секој :D
можи држи вода ова со јазикот,
пример со Англиски јазик нема опција за полнење на сметката преку банкомат во Тутунска

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Ха, не ми текнало тоа со јазикот.
Ќе пробам. :D

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Некој што скоро има повлечено пари во банка (по можност месецов), дали имаат воведено дополнителни трошоци покрај фиксните $15?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Некој што скоро има повлечено пари во банка (по можност месецов), дали имаат воведено дополнителни трошоци покрај фиксните $15?
не (имаше најава за нови fee-с дека ќе воведат, ама уште нема објава каде и што ќе опфати тоа) само 15$ пред две недели негде вадено.
Прво што пуштија новитет е дека ако се направат трансакции со картицата во тек на годината, дека нема да ги наплатат тие 29$ за годишна претплата.

башка можеш да видиш пред да потврдиш повлекување, на последниот чекор пред потврда ти стои целата пресметка.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142

Добар совет, пишува во договорот за картичката дека доколку банката издавач на картичката пропадне, и не е во можност да ги исплати средствата, средствата ви се пропаднати бидејќи тие лежат на сметка на Wirecard, не на сметка на Пејонир.

не (имаше најава за нови fee-с дека ќе воведат, ама уште нема објава каде и што ќе опфати тоа) само 15$ пред две недели негде вадено.
Прво што пуштија новитет е дека ако се направат трансакции со картицата во тек на годината, дека нема да ги наплатат тие 29$ за годишна претплата.

башка можеш да видиш пред да потврдиш повлекување, на последниот чекор пред потврда ти стои целата пресметка.

Слушнав демек имало intermediary bank fees, нешто што до сега кај мене немало. Повлеков прееска, ќе видам утре колку ќе стигнат.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.525
3.129
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
In regards to recent news reports about Wirecard, we can confirm that the funds stored on your Payoneer Prepaid MasterCard® Card are safe and secure. Your Payoneer Prepaid MasterCard® Card is an e-money product issued by Wirecard Card Solutions Limited, regulated in the United Kingdom by the FCA (Financial Conduct Authority), reference (900051). As an authorized e-money issuer, Wirecard Card Solutions Limited complies with the requirements of UK Electronic Money Regulations 2011, which are designed to ensure the safety of the funds stored on your card. Even in the unlikely event of insolvency of Wirecard Card Solutions Limited, the funds held on your card would remain secure as they are held in safeguarded accounts at regulated credit institutions in the EEA and designated as customer funds.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно