Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

најдобра банка во мк?

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.613
3.100
Поевтинувањата стартуваат од 1 октомври. Со објавите на новите цени, беше објавен и стартот.
Аааа, е добро тогаш, да не се секирам за џабе :)

(во тој случај, ова со цениве во НЛБ, неодоливо потсеќа на типичен „блек фрајдеј“ на балкански начин: прво покачи ја цената - па залепи етикета со „попуст“)

Viko

hello world
28 јуни 2022
321
295
Ова работи преку 5 години, немораш да ме благосилуваш. :D

Единствено нешто што ме нервира е што има лизгачки подесувања на лимити и не можеш конкретно бројки да напишеш.
Преку веб можеш конкретно да си внесеш не мора со лизгање

Chiller

user
8 март 2012
1.591
1.207
Скопје Аеродром
Преку веб можеш конкретно да си внесеш не мора со лизгање
Ги нема сите подесувања како на мобилната апликација. Нема за виза плаќања кон странство, подигање од банкомат, онлајн плаќање и макс лимит по трансакција.

Neno Ristovski

read-only
5 јуни 2013
17
20
Мислам дека NLB е дефинитивно нај катастрофа банка.
Денес конкретно, пошто иам алармен систем претплатено на мој мкб, ми стигна известување дека доцнам 37 денари повеке од 31 денови. Искрено се чудев и не ми беше јасно зашто должам конкретно 37 денари, бев до банка денес и наводно пред година ипол, кога ги исклучив картичката и сметката им барав да ми ја исклучат ми рекоа дека нема потреба, сама оди во мирување и додека нема прилив/одлив не се наплака.. Мало сутра. Денес поради тоа имам евиденција во досието на мкб дека имам доцнење повеке од 31 денови за 37 денари. Ако сте имале некоја сметка од порано во нлб, обавезно да си проверете да не се најдете во иста ситуација.
Ако јас немав пакет на алармен систем од МКБ, никој немаше да ме извести од НЛБ, ни маил ни телефонски .. и ке си влезев во доцнења повеке од 90 денови и автоматски неможеш ни кредит/кредитна картичка да аплицираш во ниедна банка додека не поминат 6 месеци од денот на влегување на црвено.
НЛБ - ЦИРКУС и КАТАСТРОФА.

Комерцијална Банка
Sparkasse
HALKBANK
Се друго е далеку од овие 3 во МК.
Поздрав

Последна промена:

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.425
1.653
Мислам дека NLB е дефинитивно нај катастрофа банка.
Денес конкретно, пошто иам алармен систем претплатено на мој мкб, ми стигна известување дека доцнам 37 денари повеке од 31 денови. Искрено се чудев и не ми беше јасно зашто должам конкретно 37 денари, бев до банка денес и наводно пред година ипол, кога ги исклучив картичката и сметката им барав да ми ја исклучат ми рекоа дека нема потреба, сама оди во мирување и додека нема прилив/одлив не се наплака.. Мало сутра. Денес поради тоа имам евиденција во досието на мкб дека имам доцнење повеке од 31 денови за 37 денари. Ако сте имале некоја сметка од порано во нлб, обавезно да си проверете да не се најдете во иста ситуација.
Ако јас немав пакет на алармен систем од МКБ, никој немаше да ме извести од НЛБ, ни маил ни телефонски .. и ке си влезев во доцнења повеке од 90 денови и автоматски неможеш ни кредит/кредитна картичка да аплицираш во ниедна банка додека не поминат 6 месеци од денот на влегување на црвено.
НЛБ - ЦИРКУС и КАТАСТРОФА.

Комерцијална Банка
Sparkasse
HALKBANK
Се друго е далеку од овие 3 во МК.
Поздрав
Иста/слична ситуација со КБ - пред 10-на година се префрлив на друга банка.
Пред некое време случајно отварам тоа МКБ - кога да видам некои си 1800 денари им „должам“ на господата од КБ.
Не знам дали намерно прават вакви мајмунлаци или вработените се неупатени...

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.613
3.100
Иста/слична ситуација со КБ - пред 10-на година се префрлив на друга банка.
Пред некое време случајно отварам тоа МКБ - кога да видам некои си 1800 денари им „должам“ на господата од КБ.
Не знам дали намерно прават вакви мајмунлаци или вработените се неупатени...
Скоро по сите банки се случува ова.
Од многу години наназад.
И ај, ќе речиш, пред 20тина години не ти земале e-mail, мобилен број, ама па сега имаат секаков контакт од тебе, и пак не наоѓаат за сходно да те информираат навремено.ѓ

Пред година-две со ХАЛК банка: сметка на пензионер, и само обична картичка треба да има. Арно ама, му издале и кредитна картичка. Не дека изричито на пезионеров му требала, ама ваљда не знаел дека тоа одобрува :)
Не е битно...ај викам да ја затвориме таа картичка (доволно е обичната за вадење пензија, нели?).
И не знам од каде, се појавија некои 1.000 или 2.000 денари, што требаше да ги платиме, за да ја затворат таа непотребна картичка (наводно, сне имале пред ИКС време извадено пари од банкомат преку неа???).
И то... :)

Viko

hello world
28 јуни 2022
321
295
Visa Direct кај СТБ веќе 2 дена не работи.
На мобилната апликација вади „грешка при процесирање на пан плаќање“, а на веб го тргнале како опција од листата со налози

Petarys

hello world
28 јули 2009
263
457
Прага, Чешка
Би требало да добиеме инстант плаќања наскоро

Клириншката куќа Клириншки интербанкарски системи АД Скопје – КИБС АД Скопје, на 17.9.2025 година доби дозвола од Народната банка на Република Македонија за оператор на платен систем за инстант кредитни трансфери во денари согласно Законот за платежни услуги и платни системи.

Со овој значаен чекор се заокружува поставувањето на платформата на платниот систем КИБС Инстант, која истовремено е централно решение за извршување инстант плаќања во земјата, како и поставувањето на платформата што овозможува канали за иницирање и прифаќање инстант плаќања од крајните корисници.

Инстант плаќањата претставуваат револуционерна иновација кај плаќањата, овозможувајќи трансфери на средства од сметка на сметка за помалку од 10 секунди, достапни 24 часа на ден, 7 дена во неделата, 365 дена во годината, без оглед на тоа дали сметките на праќачот и примачот се кај ист или кај различен учесник во платниот систем.

Со добивањето на оваа лиценца, Република Македонија станува подготвена да се усогласи со највисоките европски стандарди во областа на платните системи. Системот за инстант плаќања носи голем број придобивки, за граѓаните – удобност и брзина, за компаниите – подобра ликвидност и поефикасна наплата, а за целата економија – намалени трошоци и поголема дигитализација на финансиските текови.

Овој напредок се надоврзува на новата регулатива на ЕУ за инстант плаќања, која влезе во сила на 9 јануари 2025 година и со која банките и другите даватели на платежни услуги во земјите од ЕУ и ЕЕА се обврзани да примаат и да иницираат вакви плаќања во евра. Иако регулативата сè уште не е транспонирана во домашното законодавство, КИБС АД Скопје со оваа поставена платформа веќе е целосно усогласен со европските стандарди и освен домашни инстант плаќања, овозможува и идно поврзување со шемата СЕПА за прекугранични инстант плаќања.

Како водечка компанија во дигиталната трансформација во земјата, КИБС континуирано се стреми на бизнисите, граѓаните и на државата да им овозможи пристап до технолошки иновативни услуги што го поддржуваат развојот на модерната економија. Со воведувањето на инстант плаќањата се отвораат нови можности за крајните корисници на платежните услуги во насока на унапредување на дигиталните финансиски услуги и поттикнување на иновациите на пазарот на плаќања.

Majestic

hello world
25 јули 2008
200
197
Битола
Би требало да добиеме инстант плаќања наскоро
Дали имаме доброволец кој ќе направи кратко објаснување за тоа што значи оваа услуга за обичниот човек?

Бонус поени за пример корисничко сценарио од реалниот свет.

Alex3

hello world
20 декември 2018
226
267
Дали имаме доброволец кој ќе направи кратко објаснување за тоа што значи оваа услуга за обичниот човек?

Бонус поени за пример корисничко сценарио од реалниот свет.
три саат сабајле е. спиеш. другар ти се јавува и ти вели ми требаат 5.000ден одма. оти си добар дечко уште додека сте на линија му ги пушташ преку апликација. он ги добива за минутка, те хвалоспева и ти објаснува бегло како ќе ти ги врати одма утре сабајле. го прашуваш зошто само за неколку саати му требаат пари сред ноќ, кога веќе утре рано ќе има пари. ти вели дека сега ќе се извади на рулетот, а ако не, знае која машина дава. гасиш линија и ти станува јасно дека ти требаат нови другари.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.818
4.530
Неготино
три саат сабајле е. спиеш. другар ти се јавува и ти вели ми требаат 5.000ден одма. оти си добар дечко уште додека сте на линија му ги пушташ преку апликација. он ги добива за минутка, те хвалоспева и ти објаснува бегло како ќе ти ги врати одма утре сабајле. го прашуваш зошто само за неколку саати му требаат пари сред ноќ, кога веќе утре рано ќе има пари. ти вели дека сега ќе се извади на рулетот, а ако не, знае која машина дава. гасиш линија и ти станува јасно дека ти требаат нови другари.
Ова ептен звучи ко од искуство да е :D

lumibi

hello world
5 јуни 2008
271
78
Дали сега со СЕПА ќе можеме да пуштимw средства кон ЕУ држави директно од мобилен, дали некој знае?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.902
5.621
Дали сега со СЕПА ќе можеме да пуштимw средства кон ЕУ држави директно од мобилен, дали некој знае?
Би требало да може. Ќе може да пробаш од 06/10 натака нормално зависно и од банката колку ќе е спремна за тоа.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.879
4.143
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.879
4.143
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Па, буквално „visa direct“ има напишано!
Прашав зашо на страна им пишува:
ПРОМОТИВНО! Испраќањето на пари преку Visa Direct и Visa+ преку Стопанска банка е БЕЗ ТРОШОК. Дополнително ќе следува известување за воведување на надомест.
Да не почнаа со наплата реков

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно