Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

најдобра банка во мк?

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Зависи кој како, ама јас лично не сум ни приближно до тие па ми сметаат 200 денари месечно за џабе. :)
Инаку да, се согласувам со тебе. Милиони направија со тоа преварантските работи на Телеграм а вадеа пари од Грција/Србија за да не плаќале данок и провизија тука...

Sent from my iPhone using Tapatalk

kirev

senior
31 мај 2010
9.033
7.705
Ок, еве нека ми објасни некој како тоа во пандемијата имаа двоен раст на профитите? Или зошто е промена на ПИН на банкомат 100 денари? Значи си го знам пинот, титкам на банкоматот да ми даде нов - оп 100 денари, но не ме известува веднаш (како во нормален свет), туку ми стига после цел месец на сметката. Така ме тера да не го менувам пинот и автоматски картичката ми е помалку сигурна зашто има стар пин.

Courtesy of Ohridska Societe Generale, и 99,99% сѐ уште е така во Sparkasse - ми дадоа нова картичка во центар да сум ја земел па им реков да си ја задржат ако случајно не ми ја донесат (како секогаш) во мојата филијала. Ја донесоа. И сега - ПИН требало по СМС да си побарам НО НЕ МОЖЕЛО ОД Лајка мобил и Леле кабел. ПА ДОБРО БЕ, НЕЛИ ПО ВИБЕР МИ ПРАЌАВТЕ ПОРАКИ ЗА КАРТИЧКАТА, ЗОШТО И ПИНОТ НЕ МИ ГО ПРАТИТЕ... Цурик назад во филијала, 2-3 недели ќе сум го чекал пинот хахаха СМЕЈУРИЈА (имам Револут, некои други странски картички, абе отидено е све у 22 век ама нашиве банки само чекаат пандемија за да се нафатираат)...

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.282
11.761
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Ок, еве нека ми објасни некој како тоа во пандемијата имаа двоен раст на профитите? Или зошто е промена на ПИН на банкомат 100 денари? Значи си го знам пинот, титкам на банкоматот да ми даде нов - оп 100 денари, но не ме известува веднаш (како во нормален свет), туку ми стига после цел месец на сметката. Така ме тера да не го менувам пинот и автоматски картичката ми е помалку сигурна зашто има стар пин.

Courtesy of Ohridska Societe Generale, и 99,99% сѐ уште е така во Sparkasse - ми дадоа нова картичка во центар да сум ја земел па им реков да си ја задржат ако случајно не ми ја донесат (како секогаш) во мојата филијала. Ја донесоа. И сега - ПИН требало по СМС да си побарам НО НЕ МОЖЕЛО ОД Лајка мобил и Леле кабел. ПА ДОБРО БЕ, НЕЛИ ПО ВИБЕР МИ ПРАЌАВТЕ ПОРАКИ ЗА КАРТИЧКАТА, ЗОШТО И ПИНОТ НЕ МИ ГО ПРАТИТЕ... Цурик назад во филијала, 2-3 недели ќе сум го чекал пинот хахаха СМЕЈУРИЈА (имам Револут, некои други странски картички, абе отидено е све у 22 век ама нашиве банки само чекаат пандемија за да се нафатираат)...
Брат, само да ти кажам дека сам си го комплицираш животот без потреба. Иди си со проверени оператори и банки и немаш проблем.

kirev

senior
31 мај 2010
9.033
7.705
Брат, само да ти кажам дека сам си го комплицираш животот без потреба. Иди си со проверени оператори и банки и немаш проблем.
Од овие причини бев на телеком од секогаш, ама 7.200 годишно не фрлам без потреба. Сменети околности :) За банките башка муабет а сите се на свој начин пљачкаши и неработници...

thrw

lurker
3 декември 2021
704
577
Мене една работа не ми е јасна. Заработувате месечно илјадници евра, а се буните за ситни провизии кои патем ви го олеснуваат животот на многу начини. Ете не сум во можност да го сварам ова. 100-200 денари месечно на нонсенс ќе ги лупнете, или и да ги изгубите некаде баш ви е гајле, ама за реална услуга многу ви е и сакате бесплатно. Oh the irony...
Би било убаво да не сугерираш или претпоставуваш дека сите заработуваме толку многу инаку немаше да ми смета да станев добротворен човек па да ги галам сите со по 100 денари како што ќе ми дојдат на патот.
А да им ги полнам профитниот агол на банка со големи добивки и преливи од само ако се земе во обзир дијаспората ниту ми е мило ниту ми е страшно ама ако почне да ги воведува ваквите додатни трошоци ќе барам секако алтернативи.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.282
11.761
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Има некој идеја што кој кур се случува со стопанска и нивното онлајн банкарство? Плаќам пустам со картица и нонстоп ми е истата состојба и се рефрешира на неколку дена, у контакт центарот ми вика тој да сум го барал утре, ко да барам другар за да идеме у кафана јебига...

Еве моментален обид за добивање нова состојба. 23ти сме денес инаку.

Screenshot_1.jpg

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.763
4.482
Неготино
Има некој идеја што кој кур се случува со стопанска и нивното онлајн банкарство? Плаќам пустам со картица и нонстоп ми е истата состојба и се рефрешира на неколку дена, у контакт центарот ми вика тој да сум го барал утре, ко да барам другар за да идеме у кафана јебига...

Погледнете го атачментот 127453
Кај татко ми е вака со месеци. Врска неаме што е. Знаат и од четири дена да земат да ти ги напишат ко една трансакција, после ти чуди се каде и што си плаќал.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.282
11.761
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Кај татко ми е вака со месеци. Врска неаме што е. Знаат и од четири дена да земат да ти ги напишат ко една трансакција, после ти чуди се каде и што си плаќал.
Ок, значи не сум единствен, така да преоѓам во друга банка, фала на информацијата, ценам.

xhktw

x
2 август 2009
1.460
1.940
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux

Нема по умрена банка од Стопанска кај нас, исти к и кај мене, состојба апдејтирање после неколку дена, некад рандом пари си снемуе па ги враќа после пар саати, да не праиме муабет дека уште нотификации нема кога плаќаш/вадиш пари освен ако не плаќаш преку нет. Брука.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.282
11.761
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Нема по умрена банка од Стопанска кај нас, исти к и кај мене, состојба апдејтирање после неколку дена, некад рандом пари си снемуе па ги враќа после пар саати, да не праиме муабет дека уште нотификации нема кога плаќаш/вадиш пари освен ако не плаќаш преку нет. Брука.
Ај тоа, па и по минимум саат време чекам у филијала да уфрлам пари на сметка, увек 30 клиенти пред мене... Уште сум во неверување како клошарски ми се обрати тој од контакт центар, како да се знаеме цел живот упм, а претставува толкава компанија. Како и да е, готова ми е картицата од комерцијална, ќе си ја пробам среќата таму, а со овие раскрстувам.

dzunko

hello world
26 септември 2007
394
440
Битола

Да , ова со Стопанска банка и мене ми е познато повеќе години истото.. И при прилив и при одлив на пари дури нареден ден или преку 2-3 дена им рефрешира системот. Само плаќање на нет мислам им е средено. Инаку НЛБ исто ги користам ама кај нив одма било прилив или одлив се регистрира.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Ај тоа, па и по минимум саат време чекам у филијала да уфрлам пари на сметка, увек 30 клиенти пред мене... Уште сум во неверување како клошарски ми се обрати тој од контакт центар, како да се знаеме цел живот упм, а претставува толкава компанија. Како и да е, готова ми е картицата од комерцијална, ќе си ја пробам среќата таму, а со овие раскрстувам.
карциномална ја викај јас комерцијална, иако е газда мој соселанец, влав, ни под разно не ми е карциномална на радарот. најверојатно на стопанска нема апдејти заради некористење токен, шо кошта 700 ден годишно или јбг колку и да беше. од искуство, ги поминав сите банки кај нас, освен силк роуд и стопанска ад битола (овие две се од господ бељата) и секоја банка си има глупости. шпаркасе немат веб верзија на апликација, инфо за трансакции само на шалтер шо е екстремно глупо итн...trial and error се нашиве банки

kirev

senior
31 мај 2010
9.033
7.705
... шпаркасе немат веб верзија на апликација, инфо за трансакции само на шалтер шо е екстремно глупо итн...trial and error се нашиве банки

Скроз. Утка до утка. На чело со Народната. Туку Шпаркасе има веб апликација. Мислам дека е преземена при спојувањето со Охридска ама не се сеќавам точно...

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Скроз. Утка до утка. На чело со Народната. Туку Шпаркасе има веб апликација. Мислам дека е преземена при спојувањето со Охридска ама не се сеќавам точно...
Мислев на SBanka веб верзија. Имат такво нешто? Пошто само за мобилен имат и то е то. Ако имаш линк праќај

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.282
11.761
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510

Нешто го блокира, адблокер или нешто такво. Пробај со друг прелистувач или во чист профил.
Кај мене веднаш при најавување се вртат тркалцата и се освежуваат состојбите на сите сметки.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Зш така, дај кажи на што да обрнам внимание?
Мене ме скинаја на провизии за одржување сметки, трансакции (30 ден привизија од онлајн трансакција) и ко сакав да затворам сметка, 1000 ден манипулативен трошок за затворање сметка

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.282
11.761
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Нешто го блокира, адблокер или нешто такво. Пробај со друг прелистувач или во чист профил.
Кај мене веднаш при најавување се вртат тркалцата и се освежуваат состојбите на сите сметки.
Истото и преку мобилната апликација се случува, инаку и кај мене вртат тркалцата и пак истата состојба.
трансакции (30 ден привизија од онлајн трансакција)
А за какви трансакции станува збор, на пример онлајн шопинг или трансакција на друго лице/сметка?

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Истото и преку мобилната апликација се случува, инаку и кај мене вртат тркалцата и пак истата состојба.

А за какви трансакции станува збор, на пример онлајн шопинг или трансакција на друго лице/сметка?
Од лице на лице највеќе

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно