Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Најдобар за парите интернет + кабловска во моментов?

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Не само тоа има многу места телеком кај нема покриено со оптика а телекабел има.
Или обратно.
Прво треба да провери во негов регион кои опции ги има, дали воопшто има оптика, од кој провајдер и сл.
Инаку според мене ако има можност за оптика телеком е најдобра опција (ќе си праша за попуст преку агент, гратис канали и сл) и ќе си пичи.

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
1672403117151.png
Е сега, ако има можност да ја задржиш твојата VIP 666 тарифа, би требало да е 200 денари поефтино.
Во А1 ТV М, можи да одбериш 2 пакети бесплатно или А1 TV L 3 пакети за 100 денари поскапо од М. Во зависно што ти треба ако гледаш телевизија.
Мислењето е автоматски споено:

Ако не одиш до салон да обновуваш договор можиш и тука Liveshop да прашаш што како.

Последна промена:

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.278
11.752
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Јас од А1 се префрлив на Телекабел, и после една година користење, можам да кажам дека сум направил одлична одлука, како за интернетот, така и за телевизијата. Интернетот на А1 им беше еднонасочна улица, што би кажал наш Рат4е, 100/5, и немаше можност за повеќе ниту пак за оптика, ги молев два месеци и откако раскинав договор почнаа да ми се јавуваат демек имаме одлична понуда не знаеш што пропушташ. Само со мерак им кажував дека заради тие и тие причини сум отишол кај друг оператор, фак, колку ми беше убаво чувството да слушнам разочарување од нивна страна.
Телевизијата им беше катастрофа во поглед на каналите, турски, албански, ромски, вакви онакви, 200 и нешто канали, а нема дискавери нема ова нема она, фактички ништо нема што би ме заинтересирало да гледам тв, па така и не гледав воопшто тв.
Е на телекабел имам 150/150 сега, телевизија со само македонски и англиски канали, сите спортски канали ги има (иако не ме интересираат), сите дискавери, тв-то е стално вклучено, интернетот е добар за работа, имам јавна ip адреса, знае да снема понекогаш на 2 минути и повторно да се врати, единствен проблем со него ми беше што не отвараше некои руски сајтови едно време, но и тоа го средија.
Се на се, необврзувачки договор без еднократни надоместоци, одличен интернет и телевизија за 1450 денари месечно. Таков дил мислам дека никој не нуди, поготово не А1.

18 септември 2020
926
865
Македонија
Јас од А1 се префрлив на Телекабел, и после една година користење, можам да кажам дека сум направил одлична одлука, како за интернетот, така и за телевизијата. Интернетот на А1 им беше еднонасочна улица, што би кажал наш Рат4е, 100/5, и немаше можност за повеќе ниту пак за оптика, ги молев два месеци и откако раскинав договор почнаа да ми се јавуваат демек имаме одлична понуда не знаеш што пропушташ. Само со мерак им кажував дека заради тие и тие причини сум отишол кај друг оператор, фак, колку ми беше убаво чувството да слушнам разочарување од нивна страна.
Телевизијата им беше катастрофа во поглед на каналите, турски, албански, ромски, вакви онакви, 200 и нешто канали, а нема дискавери нема ова нема она, фактички ништо нема што би ме заинтересирало да гледам тв, па така и не гледав воопшто тв.
Е на телекабел имам 150/150 сега, телевизија со само македонски и англиски канали, сите спортски канали ги има (иако не ме интересираат), сите дискавери, тв-то е стално вклучено, интернетот е добар за работа, имам јавна ip адреса, знае да снема понекогаш на 2 минути и повторно да се врати, единствен проблем со него ми беше што не отвараше некои руски сајтови едно време, но и тоа го средија.
Се на се, необврзувачки договор без еднократни надоместоци, одличен интернет и телевизија за 1450 денари месечно. Таков дил мислам дека никој не нуди, поготово не А1.
Vo A1 imas dil za 1248=50 mbps internet + mob so 4GB i neograniceni razgovori + TV M.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.758
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ви благодарам за одговорите на сите. Сум направила грешка во upload, моментално имам 30/15 не 50. Инаку за Неотел го гледав кабелскиот интернет, не сум сигурна дали има оптика кај мене. Градот е Прилеп. Моментално сум на Кабелнет пакет во прилог. Еве тоа што гледав јас по нет. А1 многу мал аплоад дури и на скапите пакети. Неотел само информативно што гледав, во случај да нема оптика. Иначе да, сакам и ТВ комбо.
Мобилен сум на претплата на А1 - 666 ден месечно, можеби треба таму да видам дали може да се комбинира мобилниот со нет и тв за дома
Понастрана од мобилен интернет (а1 комбобокс и тој од неотел)

Magical

hello world
15 август 2008
434
453
  • Преку агент: оптика Телеком 100/100 (5ТБ) за 985 денари / 24 месеци,
  • Преку агент: оптика А1 100/100 (1ТБ) / 24 месеци + плус 2гб мобилен интернет и неограничени разговори на сите мрежи / неопределено време за 999 денари.

*А1 користи оптика на Телеком

пс. ЗАДОВОЛЕН!

18 септември 2020
926
865
Македонија
Ви благодарам за одговорите на сите. Сум направила грешка во upload, моментално имам 30/15 не 50. Инаку за Неотел го гледав кабелскиот интернет, не сум сигурна дали има оптика кај мене. Градот е Прилеп. Моментално сум на Кабелнет пакет во прилог. Еве тоа што гледав јас по нет. А1 многу мал аплоад дури и на скапите пакети. Неотел само информативно што гледав, во случај да нема оптика. Иначе да, сакам и ТВ комбо.
Мобилен сум на претплата на А1 - 666 ден месечно, можеби треба таму да видам дали може да се комбинира мобилниот со нет и тв за дома
Ако има телекабел оптика, префрли се на телекабел, тие се брз обврзувачки договор и вкупно ќе те фаќа месецот 600 ден оптички интернет и 450 денари телевизија. Ако не го бива, ако на твојата локација има црни цилиндрични кутии од телеком или од а1 ќе имаш можност од нив да земиш интернет и телевизија. Ако има телеком, ќе има и неотел можност оти тие ја зајмуваат оптиката од телеком. Имаш повеќе можности, ако нема оптика имаш опција кабловска од А1, Кабелнет, Телекабел и ВДСЛ-от од телеком, ама ко што знам за скоро време цел Прилеп ќе има оптика од 2 оператори, телекабел и телеком. Се шири брзо оптиката по бандери, Точила има, Рид има, Марино маало се шират, Жабино маало има, Тризла има или ќе има кај и да е. Пуштаат кабли од телекабел низ бандери што побрзо да се пришират со оптиката и да бидат поконкуретни во фиксната комуникација.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.282
5.254
Скопје
hackitfree.github.io
jolyne-meme-discord.gif

@Starr left the chat long, long time ago :ROFLMAO:

25 ноември 2014
1.531
1.961
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
  • Преку агент: оптика Телеком 100/100 (5ТБ) за 985 денари / 24 месеци,
  • Преку агент: оптика А1 100/100 (1ТБ) / 24 месеци + плус 2гб мобилен интернет и неограничени разговори на сите мрежи / неопределено време за 999 денари.

*А1 користи оптика на Телеком

пс. ЗАДОВОЛЕН!
Добро е ова а1 ама само 1тб е малце..

Ts011

user
31 март 2020
1.421
1.072
Druze za Prilep nemas golem izbor/odnosno nemas voopsto izbor: kds se lan mreza od pred 20god,i toa e padni/stani povejke nema od sto ima, Tk, optika od 15h do 01 ke imas brzina 20/30mbps,provereno od sabajle ke imas 100-150 ama stabilnost =0, televizijata e 576i so mn,malce hd kanali i ako imas +50'' tv slikata matna i kocki, docsis od Tk e tijna navecer ke imas 5/6mbps so 0.5.
Telekom ima samo niz centar optika se dr ,e adsl max 16/0.7mbps
Neotel nema nisto prilep(osvem voip fiksna sto odi preku kabelnet)
Ti ostanuva samo A1,so najnova pasivna i aktivna oprema od 2017god, so golema Hfc mreza i so 0 problemi, i docsis 3.0 ,so 16kanali za download i 4 za upload. Tv slika e podobra 3x i od kds i od tk, i toa e provereno
Posle 5 god,prv prijaven defekt (prethodno so kds i Tk ,po 3 defeci mesecno)
Izborot e tvoj....
A1 brzina 50/3mbps 24/7 99,99%
Eve ti speedtest i da vidis kolku uredi na modem se On, pisuva 11 ama na modemot se 10, 11ti e ruter 2,so na nego +3 taka da 13 uredi se 24/7 on

Атачменти

• IMG_20221231_085751.jpg
    IMG_20221231_085751.jpg
    54,9 KB · Прегледи: 47
  • Screenshot_2022-12-31-08-53-59-820_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2022-12-31-08-53-59-820_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    228,3 KB · Прегледи: 47
Последна промена:

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Tk, optika od 15h do 01 ke imas brzina 20/30mbps,provereno od sabajle ke imas 100-150 ama stabilnost =0, televizijata e 576i so mn,malce hd kanali i ako imas +50'' tv slikata matna i kocki
Кога последно си имал ТК оптика?
Можда сега е подобрено, а и не значи дека ако на твојот регион е тиња на друго место да биди исто.
Можи да се земи 20/20 пакет тој од 600 и да активира промотивен пакет 150/150 па ако не чини да се менува.
И плус сега имаат 31 HD канали 1080i, сите се кристални чисти барем во БТ преку коаксијал. Сеуште немам сменато во IPTV модем.

Starr

hello world
30 декември 2017
155
81
Погледнете го атачментот 120670
Е сега, ако има можност да ја задржиш твојата VIP 666 тарифа, би требало да е 200 денари поефтино.
Во А1 ТV М, можи да одбериш 2 пакети бесплатно или А1 TV L 3 пакети за 100 денари поскапо од М. Во зависно што ти треба ако гледаш телевизија.

Ако не одиш до салон да обновуваш договор можиш и тука Liveshop да прашаш што како.
Фала ти , ова лајв шоп првпат го гледам :)

Неe, I didn't leave the chat :) само малку бизи за празнициве, ви благодарам на сите за одговорите, немам право на лике, затоа овдека пишувам, сега сум уште ппзбунета хаха многу опции ми дадовте, што се однесува до Кабелнет немам проблеми со снемување нет, тоа беше порано пред неколку години, имам нет нон стоп брзината е редовно 30/15. Но некако цената не ми одговара затоа пто ТВ многу малку гледам, се гледам преку компјутер на ТВ, но ете да имам за секој случај, ќе прашам кај сите нека помин ат пртазниците, но сакав оде пошто тие си лажат по малку за да се приклучиш, сакав искуства, и ме бунеше многу ова аплоад само 2, 3 до 5.

Последна промена:

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Фала ти , ова лајв шоп првпат го гледам :)

Неe, I didn't leave the chat :) само малку бизи за празнициве, ви благодарам на сите за одговорите, немам право на лике, затоа овдека пишувам, сега сум уште ппзбунета хаха многу опции ми дадовте, што се однесува до Кабелнет немам проблеми со снемување нет, тоа беше порано пред неколку години, имам нет нон стоп брзината е редовно 30/15. Но некако цената не ми одговара затоа пто ТВ многу малку гледам, се гледам преку компјутер на ТВ, но ете да имам за секој случај, ќе прашам кај сите нека помин ат пртазниците, но сакав оде пошто тие си лажат по малку за да се приклучиш, сакав искуства, и ме бунеше многу ова аплоад само 2, 3 до 5.
1672684219839.png
Сликата не се гледа што ја постира.
Ако ти треба уплоад за работа, А1 нема да е доволно освен ако има можност за оптика до кај тебе.

Starr

hello world
30 декември 2017
155
81
Погледнете го атачментот 120755
Сликата не се гледа што ја постира.
Ако ти треба уплоад за работа, А1 нема да е доволно освен ако има можност за оптика до кај тебе.
Тоа сликата треба да е signature :D ама не знам ни тоа очигледно да го направам. Не е поврзана со темава

SapunK

hello world
12 септември 2019
77
112
Скопје
Јас сум на телеком 100/100, не можам да се пожалам. Интерентот е стабилен (освен 2 ИП ресета дневно). Еднаш го потрошив дека беше неограничен (1ТБ), ама потпишав некој друг договор за 5-6ТБ и ваљда нема да имам пак таква мака.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Неотел користат телеком мрежа а цените им се поефтини. Сега се пребацив на телеком да имам пакет со мобилни линии се во едно. Инаку треба да обновам договор со телеком и гледам овој буџет што го даваат вреди ли нешто да се земе ? Телефон не ми треба, а набрзинка што разгледав овие други уреди ми делуваат поскапо.

SapunK

hello world
12 септември 2019
77
112
Скопје
Неотел користат телеком мрежа а цените им се поефтини. Сега се пребацив на телеком да имам пакет со мобилни линии се во едно. Инаку треба да обновам договор со телеком и гледам овој буџет што го даваат вреди ли нешто да се земе ? Телефон не ми треба, а набрзинка што разгледав овие други уреди ми делуваат поскапо.
Се е поскапо во телеком. Јас место буџетот користам попуст да имам на сметките. Кога ќе ми затреба нешто ново обично во анхоч зимам :)

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Се е поскапо во телеком. Јас место буџетот користам попуст да имам на сметките. Кога ќе ми затреба нешто ново обично во анхоч зимам :)

Ако идеш посебно со услуги пример интернет само, поефтино е Неотел, ама ако земеш цел пакет со интернет, телевизија и мобилни линии па испаѓа дека е поефтино телеком.

Сега баш гледав ако не се земе уред, договорот е на 12 месеци и има попуст 300 денари на сметка кај мене, а буџетот е 18.000 и договор на 2 години. Кога ке удриш некоја математика со добиен буџет + поскапи уреди да се земат, излегува дека имаш бонус 100е ама заглавен 2 години.

SapunK

hello world
12 септември 2019
77
112
Скопје
Ако идеш посебно со услуги пример интернет само, поефтино е Неотел, ама ако земеш цел пакет со интернет, телевизија и мобилни линии па испаѓа дека е поефтино телеком.
Јас вчера баш гледав на телекабел пакет со се ова што го наведе, и таму доста поевтино испаѓа. Само малку ме кочи мене што не можеш паркинг да плаќаш со порака (морало апликација), тоа ми е диалбрејкер :)

Телефон не ми треба, а набрзинка што разгледав овие други уреди ми делуваат поскапо.

Иначе за овој дел кажав дека се е поскапо во телеком.

mIT18

read-only
12 јули 2022
27
27
Јас размислував да си земам комбо од телеком, ама тоа влечење лан кабли од рутер до стб, реално е крш. Плус треба низ цел стан оптика да влечам до мојата соба. Од А1 сум задоволен, осим уплоад што е 5, иако не дека ми треба повеќе за сега.

SapunK

hello world
12 септември 2019
77
112
Скопје
Јас размислував да си земам комбо од телеком, ама тоа влечење лан кабли од рутер до стб, реално е крш. Плус треба низ цел стан оптика да влечам до мојата соба. Од А1 сум задоволен, осим уплоад што е 5, иако не дека ми треба повеќе за сега.
Рутерот на влез, и нема потреба да влечеш оптика низ цел стан. Ако има потреба една антена за подобар сигнал. Што е стб? :)

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10

Јас користам кај мене Powerline и низ цел стан си имам интернет и телевизија без кабли.

1673363366339.png

mIT18

read-only
12 јули 2022
27
27
Рутерот на влез, и нема потреба да влечеш оптика низ цел стан. Ако има потреба една антена за подобар сигнал. Што е стб? :)
Set top box. За телевизија уредите. На влез рутерот пак ќе треба лан до соба, а не ми е тоа целта

Јас користам кај мене Powerline и низ цел стан си имам интернет и телевизија без кабли.

Погледнете го атачментот 121045
Размислував за ова. Добра опција е. За сега нека тера вака, ќе размислам кога ќе дојде ред за продолжување договор

18 септември 2020
926
865
Македонија
Set top box. За телевизија уредите. На влез рутерот пак ќе треба лан до соба, а не ми е тоа целта

Размислував за ова. Добра опција е. За сега нека тера вака, ќе размислам кога ќе дојде ред за продолжување договор
Ќе си земиш интернет и мобилна, а телевизија макс тв можиш преку андорид тв бокс за 399 ден/месечно или друга опција ти е тв бокс со добра иптв листа и видеотека со огромен број филмови и серии.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно