?Оди легни си ако не си спиен
Седи бе ајде и ти до пред некој месец фураше вакви дискусии, само за друг добавувачОд толку непродуктивни и тврдоглави дискусии не ми се ни отвара форумов. Како да влегувам во градинка.
Ова со машинкава е погрозно. Се надевам дека ја користеше само на главата.
Не бе зошто, што ќе ни се права. Дај некако да ги заштитиме газдите на продавнициве да не ги губат тие ~0.005% профит на годишно ниво на обрт.во нормалните држави имате 30 дена полиса за враќање на производите најчесто, no questions asked.
Moјов маус кој дебело ја тера втората деценија, е купен како open box производ со попуст. Но те разбирам за што зборуваш, на пример јас никад не би земал механички диск за таков (или било каков) попуст. Но повторно, во однос на продадените производи ретки се враќањата и ретко кој го злоупотребува ова.Другата ставка што ја спомена, демек вратен продукт да добие -10% на цената, повторно не вродува плод.
Од проста причина што кој нормален човек ќе си рече... па кај давам 20к, ќе дадам уште 2к, али нов неотворен ќе земам, којзнае овој зошто е вратен, ако бил како што треба немало да го вратат.
Пред се се работи за почитување на законот (за заштита на потрошувачите). Но не дека многу продавниците не го правеа ова и пред законот, со тоа што нудеа замена за друг производ. Е тоа веќе е нивна добра волја, и секако добра пракса затоа што задоволен муштерија е муштерија кој пак ќе се врати во дуќанот.Пак ќе кажам, потрошувачите имаат права.
Но овие нешта се само ДОБРА волја на продавницата во 99% од случаите.
Седи бе ајде и ти до пред некој месец фураше вакви дискусии, само за друг добавувачh:
Ами?Ја сум водел вакви дискусии? Не ме дупи жити се. Овде се напаѓате сите еден со друг и се такмичите кој ќе испадне попаметен.
Moјов маус кој дебело ја тера втората деценија, е купен како open box производ со попуст. Но те разбирам за што зборуваш, на пример јас никад не би земал механички диск за таков (или било каков) попуст. Но повторно, во однос на продадените производи ретки се враќањата и ретко кој го злоупотребува ова.
Тоа се е пресметан трошок на продавниците, не работат тие со толку тенки маргини на профит за ова потрошувачко право да направи голема разлика. Напротив, потрошувачите повеќе купуваат кога имаат повеќе доверба во заштитните механизми. Продавниците ќаруваат од ова, заедно со потрошувачите.
Disclaimer: Муабетов не е наведување кон злоупотреба и нефер однесување, ова едноставно се вообичаени потрошувачки права - само изгледа на луѓево уште не им се верува дека и ние овде конечно имаме некакви права.
Пред се се работи за почитување на законот (за заштита на потрошувачите). Но не дека многу продавниците не го правеа ова и пред законот, со тоа што нудеа замена за друг производ. Е тоа веќе е нивна добра волја, и секако добра пракса затоа што задоволен муштерија е муштерија кој пак ќе се врати во дуќанот.![]()
Ме цензурираат, не вреди мојот труд веќе овде, не се вреднува.Ами?
Е ако де, се праиме кој од кој попаметен. Па тоа е дефиниција за дискусија, чекаме @Avid да ускочи и да излезе најпаметен кои вообичаено и после тоа „тешко је говорити након друга Чира Глигорова“. Тоа се прави од дамнешни времиња. Читај римјаните што правеле порано, баш исто како и кај нас на форум:
In ancient Rome, political discourse was sometimes like an internet fight
Ме цензурираат, не вреди мојот труд веќе овде, не се вреднува.
До вистината ќе мора да доаѓате на свој начин.
Јас колку-толку помогнав.
Бесплатна достава
MONITOR 27" AOC 27B31H IPS, 16:9, 1920x1080, HDMI, VGA, 1ms, 120Hz
5.460,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BEIGE
1.460,00 ден
Бесплатна достава
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY AC1300 Dual-Band, 867+400Mbps, WE1300
1.170,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден