Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Мое искуство со "најдобрите" во МК, Анхоч

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Турќин

read-only
17 септември 2018
15
6
Анхоч се најдобри, колку само љубезно се однесуваа со мене у сервисот, девојчето што им е таму не е намрштена и ќе пукне по некоја смешка меѓу редови, у АМЦ сервисот имаа една чмаи ко низ турски гробишта да поминува.
Како некој што има човек што убива и силува, има и некој шо намерно ќе сака да ги зезне за нешто. Сите знаеме по некој или самите што викаме во типот "еи ги сјебав денеска на вип за рутер го стаив у вода и ми го сменија".
Затоа и они мораат да глумат малце да проверат подобро, да нее сеЌено лепено.

krema

OG
24 јуни 2009
15.734
15.825
youtu.be
Само во девојчина ти е умот.

Е не, ќе мислам на гејминг кукиште со RGB лед диоди + Рамот да ми биде „DISCO“ со можност за висок клок и негово водено ладење поткрепено од NZXT, 4 x Cross Titanium GPU, а да и гејминг столица што вибрира додека гејмаш некоја Rally игрица!
Ебаго :D

RDRAM terminator или како се местат канали на SCSI Bus

Има 20 години и повеќе како ги надминав болештините со скази кинтролери (имав еден скенер таков). :)
А за RDRAM !!!
Имав едно кратко искуство одамна со Rambus, чинам дека е исто или слично :D

Абе од кој нафталин ги вадиш овие антики? :)

Него дали имаш некој Cirrys Logic CPU на заем? :cool:

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Кој се бафта уште со скази? И оти побогу? Сата ги растури во поим сите што работеа на принцип на пата. Или шо и да беа скази.
Скази трансерон :)

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.579
19.288
Абе од кој нафталин ги вадиш овие антики?

Децо драга (освен krema...хахаха)
SCSI како што знаете беше „наука“ сама по себе и само краљеви ја владееа затоа што немаше интернет да ги научиш тие фори па мораше да “крадеш“ занает или да купуваш часописи па од таму ако начекаш нешто.

А со рамбус терминаторот ме врзува една анегдота. Кај мој пријател, во дуќан за компјутерска опрема, влегува еден лик и за да се направи паметен прашува:
- Имате ли RDRAM терминатор?
Имаме! Сакаш Апацер или Кингстон? п. материн овој му одговори како од топ.

Интересантно беше во деведесетите :)

Одиш кај цура да оправаш интернет пошто некој биљмез уклучил "Wait for dial tone.." и сега за да не биде апла, со дискета на Norton Utilities влагаш во DOS па креираш два фолдери на различни места па копираш фајлови од едно место на друго додека не им се смачи да те гледаат.

Потоа отштиклираш тоа "Wait for dial tone" па ако модемот поддржува стрингови ставаш еден S10=50 (ова го означува времето во секунди пред линијата да падне затоа што некој низ куќи кренал телефон па има време да укапира дека си ти на интернет)

Или да инсталираш принтер драјвери на LPT па сето тоа во мрежа! Па па па...

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Тоа со диал тонот 3 дни се препотував...
е шо сказито го лупаш и толку беше ебаго :) бар кај мене така функционираше/ Уште су пишман што се лупнав 700 марака за скази режач. И онака на 366 херци не се приметуваше. Секако се штедеше и не се користеше за читање :)

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.579
19.288
462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно