Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

MaxTV - Генерална дискусија

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.499
572
Има некаде да се види како ќе изгледа целосно интерфејсот на новата платформа МagentaTV? Да се види што функции има, каков е дизајнот на менито, видеотеката и останато. Освен тоа видеата од црногорскиот телеком не најдов ништо друго на интернет.

Последна промена:

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.499
572
Нема никаде освен ако нема шпиун некој да пушти слики.
Воедно џабе ќе пушта не е завршена сеуште.
EARLY BETA
Добро нели ќе биде исто од прилика како црногорскиот телеком бидејќи и Македонски Телеком и Црногорски Телеком се дел од групацијата Маѓар Телеком.

Ме интересираше дали има некаде од црногорскиот телеком да се види. На тие видеата што ги има на Јутјуб многу малку е прикажано.

Да видиме како изгледа менито кога ќе се влезе во видеотека, кога се вртат тв канали.

18 септември 2020
959
904
Македонија
Добро нели ќе биде исто од прилика како црногорскиот телеком бидејќи и Македонски Телеком и Црногорски Телеком се дел од групацијата Маѓар Телеком.

Ме интересираше дали има некаде од црногорскиот телеком да се види. На тие видеата што ги има на Јутјуб многу малку е прикажано.

Да видиме како изгледа менито кога ќе се влезе во видеотека, кога се вртат тв канали.
Двата се дел од Дојче Телеком групацијата.
Очекувсј исто скоро се, само со македонско мени и отприлика такво ќе биди.
*Со менувањето на вашиот Макс ТВ ресивер ја губите можноста за користење на таков во иднина, а ќе добиете сосем друг Макс ТВ
**Услугата е достапна на оптика,
***На бакар ќе ви останат стандарните Макс ТВ, а имате можност за Андроид ТВ бокс за 399 ден /месечно, со 80 тв канали и можност да активирате дополнителни тв пакети како спорт, хбо и т.н.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.499
572
Двата се дел од Дојче Телеком групацијата.
Очекувсј исто скоро се, само со македонско мени и отприлика такво ќе биди.
*Со менувањето на вашиот Макс ТВ ресивер ја губите можноста за користење на таков во иднина, а ќе добиете сосем друг Макс ТВ
**Услугата е достапна на оптика,
***На бакар ќе ви останат стандарните Макс ТВ, а имате можност за Андроид ТВ бокс за 399 ден /месечно, со 80 тв канали и можност да активирате дополнителни тв пакети како спорт, хбо и т.н.
Е тоа е глупо оние со бакар ќе чекаат долго време за нешто подобро.

kirev

senior
31 мај 2010
9.144
7.825
@kirev ресиверот е затворен си превзема софтвер директно со тоа каков модел е.
Воедно спрема профилот кој пакети ги имаш си превзема и тоа автоматски.
Да наместиш слика ти неможеш , како за еден така и за другите.
Не дека не е можно но така е за сега , а за да е можно тоа телеком ќе го направи одозгоре и ќе си превземе ресиверот автоматски се и одма ќе има за сите слика подобра.
Од 2008г. имам, ама не сум до него моментално. Ѕирнете таму во статус имаше колку нетворк бендвит се троши во моментот па според тоа да видиме?

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.499
572
Од 2008г. имам, ама не сум до него моментално. Ѕирнете таму во статус имаше колку нетворк бендвит се троши во моментот па според тоа да видиме?
Вака нешто има
20231103_224928-jpg.131233

Ама не најдов да има за секој канал поединечно да се види битрејт и други информации.

Атачменти

• 20231103_224928.jpg
    20231103_224928.jpg
    1,9 MB · Прегледи: 203

kirev

senior
31 мај 2010
9.144
7.825
Можеби имаше некаква бројка според моменталната потрошувачка. На пр. упалиш две снимања и кога и трет канал ќе пуштиш и да се гледа разликата. Види на англискиот интерфејс на пр.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.499
572
Мене ме интересираше дали на секој канал на MaxTV има да се видат информации слично како на компјутер видео или стрим тв канал кога ќе го пуштиш на VLC и таму во опциите има да видиш информации за битрејт, формат аудио и слично.

kirev

senior
31 мај 2010
9.144
7.825
Тоа нема. Ама барем отприлика според потрошувачката па да погодуваме...

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.672
1.834
Тоа нема. Ама барем отприлика според потрошувачката па да погодуваме...
Точно така, јас обично на ПЦ ставам некој програм да се симнува и гледам на Таск Менаџер во табот за брзина и се приметува кога ќе го вклучиш Макс тв колку се намалува брзината.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
За сите овие поплаки не може @Rejzerot да ви помогне туку ќе идете во салон и ќе си пишете писмени жалби.
Рејзерот може само да каже и тоа што го кажал да испари во воздух за рок од 0.000000000000000000000000000000 микросекунди.
Феееедбакот е најважен од корисниците , а бидејќи сликата не може техничар да ви ја поправи бидејќи ресиверите репродуцираат тоа што го пушта телеком од озгоре најважно е да се жалите.
Пречки и пријави дека сликата не чини техничар ќе ви се јави и каже дека сликата е таа која ја пушта телеком не е ова кабелска па да се штелува сигналот.
Ова ви го кажувам за да си знаете за да подобрите нешто во телеком што е поголем проблем само со писмени жалби што повеќе тоа подобро.
Фала ти на објаснувањето и потполно си во право,за жал јас неможам на сите да ви ги решам проблемите,но можам секако да реагирам нели за да пробам да помогнам,но тоа ке морате да го прави во ПП со ознака од пакетот или со мобилен телефон (ако сте Магента корисник),или конто број за да можам да видам нели каков е проблемот,да реагирам до колегите,но не очекувајте дека јас имам магично стапче и дека све ке ви решам,далеку од тоа одма во старт да знаете.

И така од 2008г. Ако телеком не може да примети колкави коцки има на екран кај сите корисници тогаш џабе ни е, така?
Зашто јас немам коцки?13 години користам Телеком никогаш не сум имал коцки ниту пикселизација?зашто не регираш на 122 и да ти пријават да ти средат проблемот?

• ми се допаѓа
Реакции: Ceco

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
@Rejzerot и да пријави пречка никој од техничарите нема да му отиде за сликата затоа што сликата е таа што ја пушта телеком.
Пробано е и ова од мене.Значи техничар не може да ви ја наштелува сликата да биде подобра затоа што се си повлекува автоматски ресиверот и сетинзите се тие.Техничар нема додирна точка со каква е сликата и звукот на телевизијата сето тоа зависи од телеком и воедно од телевизорите.
Има телевизори сега што се NONAME тапа звук вадат и ред други работи кои телеком знае и е обавестен.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
@Rejzerot и да пријави пречка никој од техничарите нема да му отиде за сликата затоа што сликата е таа што ја пушта телеком.
Пробано е и ова од мене.Значи техничар не може да ви ја наштелува сликата да биде подобра затоа што се си повлекува автоматски ресиверот и сетинзите се тие.Техничар нема додирна точка со каква е сликата и звукот на телевизијата сето тоа зависи од телеком и воедно од телевизорите.
Има телевизори сега што се NONAME тапа звук вадат и ред други работи кои телеком знае и е обавестен.
Секако дека нема техничар за слика да идам кај корисник,него пријавата иде прво до IPTV секторот,па од таму си го решаваат овој проблем.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.351
1.361
Фала ти на објаснувањето и потполно си во право,за жал јас неможам на сите да ви ги решам проблемите,но можам секако да реагирам нели за да пробам да помогнам,но тоа ке морате да го прави во ПП со ознака од пакетот или со мобилен телефон (ако сте Магента корисник),или конто број за да можам да видам нели каков е проблемот,да реагирам до колегите,но не очекувајте дека јас имам магично стапче и дека све ке ви решам,далеку од тоа одма во старт да знаете.

Зашто јас немам коцки?13 години користам Телеком никогаш не сум имал коцки ниту пикселизација?зашто не регираш на 122 и да ти пријават да ти средат проблемот?
Не знам како не си приметил, или пак не си видел на пример кај А1 колку е почиста сликата него кај Телеком. Сум бил и таму и сега сум кај Телеком корисник. Сликите ги виде претпоставувам па да видиш како е некогаш на моменти. Затоа и пишав тука, дали некој нешто знае плус, пошо генерално е океј сликата (пак е со поприлично полош квалитет од А1, се приметува повеќе на 50'+ тв особено) ама на моменти неколку денови знае да биде тотален распад. Па мора да пријавувам да се објаснувам дека не е до рестарт кај мене итн итн... Ете и тогаш пријавив оред некој месец за СК па добив одговор дека е до емитерот, али па магично се среди дента подоцна кога проверив :)

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Не знам како не си приметил, или пак не си видел на пример кај А1 колку е почиста сликата него кај Телеком. Сум бил и таму и сега сум кај Телеком корисник. Сликите ги виде претпоставувам па да видиш како е некогаш на моменти. Затоа и пишав тука, дали некој нешто знае плус, пошо генерално е океј сликата (пак е со поприлично полош квалитет од А1, се приметува повеќе на 50'+ тв особено) ама на моменти неколку денови знае да биде тотален распад. Па мора да пријавувам да се објаснувам дека не е до рестарт кај мене итн итн... Ете и тогаш пријавив оред некој месец за СК па добив одговор дека е до емитерот, али па магично се среди дента подоцна кога проверив :)
Како да приметам кога користам 13 год Телеком?Еве и ке кажам и тука 3 год работев претходно за А1 но користев и тогаш Телеком,искуствата ако ги земам од корисниците од едната и другата фирма,верувај не се споредливи Телеком е убедливо подобар во секој аспект,не го кажувам ова како Телекомец ме заболе к*от не е фирмата на Татко ми искрено,ти го кажувам и како корисник на Телеком.Ете и јас ти пишав како ти што си имал проблем,јас никогаш до сеа не сум имал ни лош нет ни лоша телевизија све били безпрекорно.Сигналот се зима од провајдерот и некогаш самиот провајдер пренесува лош квалитет,и тогаш мора да се пријави до IPTV за да реагираат од каде што се пренесува сигналот,така да разграничете дека совршенство не постои во ниту еден провајдер.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.879
4.143
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.672
1.834
Која е брзината со уклучен маxтв?
46Mbps со еден вклучен махтв, вториот макс тв не ми е приклучен, со повремени дипови на 42Mbps на секои 10 секунди. Со исклучен МаксТв ја има целосната брзина 50Mbps или 51200kbps како што пишува во рутерот.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.879
4.143
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
46Mbps со еден вклучен махтв, вториот макс тв не ми е приклучен, со повремени дипови на 42Mbps на секои 10 секунди. Со исклучен МаксТв ја има целосната брзина 50Mbps или 51200kbps како што пишува во рутерот.
Добро било кај тебе, кај мене од 50мб макс 45-46 вадам во најдобар случај затоа прашав. Затоа зедов само интернет од телеком без тв (останав на А1 за тв)

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.351
1.361
Добро било кај тебе, кај мене од 50мб макс 45-46 вадам во најдобар случај затоа прашав. Затоа зедов само интернет од телеком без тв (останав на А1 за тв)
Многу добра информација, 4 Mbps проток по канал значи, ете го битрејтот. Кој што сака нека каже тоа е малку за H.264 енкодирање 1080i стрим.

На А1 идат 10-12 Mbps па видете сега. :)

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.879
4.143
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Многу добра информација, 4 Mbps проток по канал значи, ете го битрејтот. Кој што сака нека каже тоа е малку за H.264 енкодирање 1080i стрим.

На А1 идат 10-12 Mbps па видете сега. :)
А1 бум, да нема забуна :)))))

wolverine

user
27 јуни 2012
1.346
1.587
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Зошто на вебот MaxTV GO немам опција да гледам Арена, а ги имаме во пакетот. Дали треба да активирам нешто за да гледам на веб?

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.175
3.229
Струмица
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда