Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Компјутерски бироа/маси

toshex

the fool
18 септември 2013
6.607
8.253
Мелмак
Исто така бев на раб на купување на комплетно биро со механизам од hedraoffice , меѓутоа после малце листање и читање на различни дискусии низ форумов најпривлечна и најисплатлива опција ми изгледа постапката на @toshex . Купување на механизам од Idasen (ikea) и потоа по сопствен избор на материјал и изработка на даска.
@toshex би сакал да слушнам досегашни pros and cons од твојата електрична маса, како си задоволен и како те служи?

Ставив рецензија горе од најдобриот јутуб канал за тие работи и све шо кажуваат е така. Дури и прекритични се. Механизмот е топ. Апликација има third party една си работи контролата one touch без да мора да држиш за да се крева. Значи ко шо кажаа од најдобриот и најреномиран производител се овие, не се клацка скоро ич а тоа е нешто за кое многу ситничарам. Нема бољи избор какви хедера алтернативи. Ама конкретно овој модел збориме. Тие другите икеа механизирани мислам не беа од истиот производител. Е сеа има и понови модели гејминг нешто за нив неам истражувано.

Стои се шо кажав значи бест бај убедливо.

draganamon

lurker
24 јануари 2016
705
916
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11

Го видов ова. Личи на ок понуда.
Јас имам од Икеа, знам неколку членови беа заинтересирани, па да споделам.

claus

hello world
13 април 2020
116
173

Земав ваков пред неколку месеци. Сега за сега е океј, врши работа. Мана е што е доста климаво и нестабилно во подигнатата позиција. Кога користам тастатура ми се тресе целиот монитор.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
399
299

Moжеш да споделиш неколку слики и искуство со таа од Икеа?

draganamon

lurker
24 јануари 2016
705
916
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Moжеш да споделиш неколку слики и искуство со таа од Икеа?
Ах, за слики треба да го исчистам биро-то прво :)
Јас го користам од 2015 гидина и сум презадоволен.
Му ставив дебела иверка, ја исеков во Солопром по димензија (не знам колку беше, мерев тохаш да ми собере 2 лаптопа и еден монитор паралелно), заоблена на страните и убав материјал од горе. Не беше ефтино, ама супер испадна.
Бидејки иверката е дупла и потешка, придонесува во стабилноста на биро-то, т.е. не се мрда кога е исправено.
Рачен механизам за дигање, спуштање. Не е проблем, секако еднаш на ден го дигам/спуштам, и да сакам не можам почесто, ипак работам на биро-то. Сакав вакво да правам Scott Stack's Website ама слаб сум со време.
Се на се задоволен сум и го препорачувам како поефтина варијанта. Неколку луѓе го земаа истото по муабет со мене, и никој не кажа дека не е задоволен.

kirev

senior
31 мај 2010
9.092
7.781
Ах, за слики треба да го исчистам биро-то прво :)
Јас го користам од 2015 гидина и сум презадоволен.
...
Потврдувам. Немодифициран Bekant со 22 инчен монитор, лаптоп и принтер - на едно место со моторче, на едно место без. Стабилно, не излезе досега некој крокодил (вкупно година и пол користење).

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
399
299
Во огласоВ има слики од тоа како изгледа Бекант од Икеа.
Исто сум презадоволен, штета што морам да го продадам.
Некако многу тенки ми изгледат, мислам дека на секое куцање на тастатура дека се треси монитор. Најверојатно ке си одам кај човек да ми исече добро парче иверица и после да склопам механизам.

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
Бекант се одлични, ги користам веќе 6 години, прво помало сега поголемо малку. Многу убаво изгледаат и доволно се тешки за да нема никакво мрдање. Можам само да забележам дека белата површина побрзо се излитува од движења на тастатура и маус. Другото е топ за парите.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.417
1.648
Некако многу тенки ми изгледат, мислам дека на секое куцање на тастатура дека се треси монитор. Најверојатно ке си одам кај човек да ми исече добро парче иверица и после да склопам механизам.
нема никакво тресење, баш напротив се доста стабилни, како што кажа членот погоре.

yoyoyo

hello world
17 јуни 2022
51
17
Дали знаете некое добро седечко биро до 10К денари што има даска со заоблени рабови (како на стоечкиве)?

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
Не сакав да отворам нова тема за ова, но ако треба ќе отворам...

Дали знаете каде се продаваат организатори за кабли за биро и работни маси во Скопје? Некако не успеав да најдам некои мрежи или држачи кои се заштрафуваат под бирото, па секоја информација е добредојдена.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.562
3.020
Не сакав да отворам нова тема за ова, но ако треба ќе отворам...

Дали знаете каде се продаваат организатори за кабли за биро и работни маси во Скопје? Некако не успеав да најдам некои мрежи или држачи кои се заштрафуваат под бирото, па секоја информација е добредојдена.
Во Џамбо Веро види.
Во делот кај што има тетратки, канцелариски материјал, до нив има џиџи-миџарница со додатоци за телефони, ќе да забележав некни нешто вакво...

Испратено од телефоно

turing

read-only
27 мај 2022
9
7
Дали некој има порачано од овде
или пак од овде
Последно кога прашав цените беа 270е за 120х60 и 320е за 140х70 + 35е shipping

ljupce

hello world
8 ноември 2011
191
137
ljupce's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4700MQ
Storage
1TB +8GB SSD Hybrid Disk
RAM
8GB DDR3
Video card
AMD Radeon R7 M265 2 GB DDR3
OS
Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
Викендов ќе одам за солун и сакам од Икеа да си купам механизам за standing desk.
Има два типа
Bekant: BEKANT underframe sit/stand for table top, electrical 50255254
Idasen: IDASEN underframe for table top 80397916
Имате ли искуство со некој од нив?
Прашањето ми е за Bekant повеќе како сте задоволни од стабилноста на моделот - читам по нет дека малце се лула, Idasen ми изгледа по робусен и по стабилен.
Мислења?

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.417
1.648
Викендов ќе одам за солун и сакам од Икеа да си купам механизам за standing desk.
Има два типа
Прашањето ми е за Bekant повеќе како сте задоволни од стабилноста на моделот - читам по нет дека малце се лула, Idasen ми изгледа по робусен и по стабилен.
Мислења?

Јас го имам Бекант, односно имав 2, сега уште 1 (кој бтв го продавам, ако си заинтересиран пиши ми ПП).
го користам со плоча од 75х155цм.

Доста добар и стабилен е, не сум имал посериозни проблеми со стабилноста.
После година-две користење малце се олабавија штрафовите и почна малце да тресе. Ги стегнав за 2 мин и пак си се врати на нормално.
п.с. го користам бирото залепено за ѕид од помалата страна, тоа дополнително го прицврстува.

ќе ти пуштам слики во ПП ако си заинтересиран.

Davko010

hello world
6 јуни 2019
77
251
Skopje
Има два типа
Мислења?
Pogresen link imas staveno za IDASEN.
Znam deka ima clenovi sto imaat kupeno BEKANT i bea zadovolni.
Jas kupiv IDASEN mehanizam pred 10tina meseci so 160x80cm iverka, na masata imam 2 monitori 32" i 24" i kukisteto, nemam zbor za stabilnost na masata, lesno se montira , lesno e podesuvanjeto na visina , nema nikakvi krckanja. Nema da zgresis sto i da izberes.

ljupce

hello world
8 ноември 2011
191
137
ljupce's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4700MQ
Storage
1TB +8GB SSD Hybrid Disk
RAM
8GB DDR3
Video card
AMD Radeon R7 M265 2 GB DDR3
OS
Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
Ако зимам Бекант би било со електричниот модел
Ако зимам Идасен ке е мануелниот модел - бидејќи е многу поскам електричнио

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.106
2.343
Ми треба совет како да изведам канцеларија. Ќе работат двајца на лаптоп + по еден монитор од човек, маус, тастатура.

Собата е правоаголна форма долга околу 5 метри, широка околу 3. Се мислев да се залепат две маси покрај едниот ѕид и да се седи еден до друг. Ама ако имате некој предлог добредојден е.

Исто како е најдобро да направам биро? Со механизмиве од икеа или некој друг предлог?

Мислев да се стават 2 маси по 100-110 цм широки 70цм длабоки за во иднина кога треба да се преместат да е полесно да им се најде примена на друго место.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.103
6.048
Подели ја собата на два дела, некако да имаат и двата дела прозорец. Или некоја друга релативно еднаква поделба. Потоа најди место за бироата на начин на кој со грб ќе си допрен за ѕид. Мониторите и лаптопите со својата позадина на екранот треба да гледаат во празен простор/врата.

Не барај инспирација од шивачки работилници.

Гипс картон е твојот пријател, ако треба да се прегради, има малку раздели собата за да се оствари решението.

Во ниеден момент на влегување во собата екраните не смее да се видливи од страна на друг вработен или странка.

Секој треба да си има свој "дел" од собата кој ќе биде наменет за неговите работи.

Сето ова занемари го ако правиш шивачка работилница.

Мислам дека добро појаснив.

Заблагодари ми кога ќе завршиш.

Како не смее:
3ee02f0be60d30cc34c2c4b5e857afaa.jpg

Како не смее:
1b42242197cb153ed6879ff068a7e0fd.jpg

Ова е во ред, под услов екраните да се на оваа страна од бироата, а не на таа на која се на сликата:
28c317696c034d0bdbf8ec3db7546f1a.jpg

toshex

the fool
18 септември 2013
6.607
8.253
Мелмак
Ако зимам Бекант би било со електричниот модел
Ако зимам Идасен ке е мануелниот модел - бидејќи е многу поскам електричнио

Има причина зашо Идасен е поскапо:

View: https://www.youtube.com/watch?v=shBaNX7Uygs

View: https://www.youtube.com/watch?v=n3sYS0xUq1E

View: https://www.youtube.com/watch?v=WuvQZqEEG-I

Мислењето е автоматски споено:

Прилепено до Ѕид бекант ко шо пишаа горе може ќе биде колку толку стабилно ама прилепено биро кое се подесува по висина е оксиморон.

Јас имам Идасен и истата дилема ја имав пред да купам и нормално дека ни под разно не би купил Бекант кога е толку инфериорен продукт и толку многу wobble има.

Ја сум човек кој цел живот ги штрафи бироата во ѕид не само прилепува ако имаат и малку wobble така шо фактот дека Idasen не ми е заштрафен, не ми е прилепен, туку ко шо е и во најниска и во највисока позиција нема воопшто никакво мрдање стабилно е ко тенк - вреди за сите пари.

Последна промена:

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.842
4.995
Писти Охту
@DonFrozex шо пари го даваш механизмот? и настрана од икеа во друга земја, кај нас во Новомак, механизмот е изгор - > 30К , и имаше уште една фирма шо носат ама механизмот беше само 42К шо е лудо ептен. единствено најдов механизам во купипродај (од таму земав неодамна тренажер за точак и сум доста задоволен) од Songmics мислам дека беше, па ако има некој друга некоја алтернатива шо не ја знам во нашиве продавници, нека сподели слободно пошто сум во потрага и јас по механизам а да не ме кошта бубрег. плотна веќе имам, така да само механизмот е потребен.

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Го имам 4 години и презадоволен сум, го платив 6000ден.. висина подесувам на столица а кога сме кај бироата ако не се лажам гледам hedraoffice прави бироа со механизам и многу добро изгледаат од Битола се дечките али за мене лично се скапи 38,000 денари за биро е мнoгу :D

Атачменти

• viber_image_2023-11-30_20-23-22-270.jpg
    viber_image_2023-11-30_20-23-22-270.jpg
    311 KB · Прегледи: 91

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Ми треба совет како да изведам канцеларија. Ќе работат двајца на лаптоп + по еден монитор од човек, маус, тастатура.

Собата е правоаголна форма долга околу 5 метри, широка околу 3. Се мислев да се залепат две маси покрај едниот ѕид и да се седи еден до друг. Ама ако имате некој предлог добредојден е.

Исто како е најдобро да направам биро? Со механизмиве од икеа или некој друг предлог?

Мислев да се стават 2 маси по 100-110 цм широки 70цм длабоки за во иднина кога треба да се преместат да е полесно да им се најде примена на друго место.
Сега скоро, имав нарачка за нешто слично вакво, во слична просторија, јас им го предложив следново и прифатија...
2000Х1600 двострано биро, наместено на средина од собата од кој едниот крај прилепен до тесниот ѕид(во случајот кај тебе 3м ѕидот).
Фиокарите беа поставени од страната кај ѕидот (ма да им ги направив да не се фиксирани за самото биро, да можат во иднина да модификуваат)
Ако не си нашол решение, пиши ми можам да ти помогнам со совет и слично.. (со изработка и слично, не можам да помогнам, презафатен сум)

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.417
1.648
@DonFrozex шо пари го даваш механизмот? и настрана од икеа во друга земја, кај нас во Новомак, механизмот е изгор - > 30К , и имаше уште една фирма шо носат ама механизмот беше само 42К шо е лудо ептен. единствено најдов механизам во купипродај (од таму земав неодамна тренажер за точак и сум доста задоволен) од Songmics мислам дека беше, па ако има некој друга некоја алтернатива шо не ја знам во нашиве продавници, нека сподели слободно пошто сум во потрага и јас по механизам а да не ме кошта бубрег. плотна веќе имам, така да само механизмот е потребен.

Не го давам само механизмот, немам после намена јас за плочата :)
Ако си сеуште заинтересиран пиши ми порака.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно