Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Која игра ја плешаш во моментов?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.782
4.501
Неготино
Периодов заглавив по којзнае кој пат на Доба на Империи 2: Дефинитивна Едиција.

Погледнете го атачментот 118285
Некако се поклопи со нивната прослава по повод 25-годишнината од излегувањето на AOE1. Искрено, секоја им чест за тоа како го одржуваат серијалот „во живот“, а особено во доба кога RTS жанрот дефинитивно видел подобри денови.
Не е AOE1 него е ДНИ1.
И RTS не знам што е.

Последна промена:

Nightwalker

hello world
18 ноември 2007
242
408
Nightwalker's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 14400F & Noctua NH-U12S redux
Motherboard
Gigabyte B760M DS3H DDR4
Storage
SSD M.2 Samsung NVMe 980 PRO 1TB & 970 EVO Plus 500GB & 1TB Western Digital SATA3 64MB Caviar Blue
PSU
Gigabyte P750GM Real Power, 80Plus GOLD, Modular
RAM
Kingston 3200MHz DDR4 CL16 Fury Renegade Black (2x16GB)
Video card
ASUS GeForce RTX 4070 SUPER EVO OC Edition
Case
Genesis Irid 503 ARGB
Mouse
Glorious Model I 2 Wired
Keyboard
Glorious GMMK 3 PRO HE 100% Wireless
Audio
Onboard
Monitor
MSI G27CQ4
OS
Windows 11 Pro
Не е AOE1 не го е ДНИ1.
И RTS не знам што е.

Одлична забелешка, фала ти!

Иначе Доба На Империи е спздадена од господинот Ричард Десниот, по енглески кажано Richard Right. Одлична игра.

Според тоа како испадна серијалот и колкав животен век има, може со сигурност да кажеме дека дента кога Ричард Десни ја имал основната идеја за играта, не станал на...
images

лева нога
1666953548492.png

Последна промена:

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Ми се допаѓа новитетот што го донесов на користење на македонски изрази каде може, колку и да звучи некогаш смешно.

Јас сум повеќе наклонет кон доба на митологија од натпреварувачка и содржинско-изменителна позадина. Играта ми служеше како и презентација и тренирање на пишување на вештачка интелегенција заедно со („Half-Life 2“, Доба на империи 2, Црвен аларм 2, Заповеди и Освои 3...). Секако за да пишувам код за сериозен противник кон играчот морав и да бидам добар со натпреварување со подобрите таленти во тогашното време. Не бев најдобриот ниту сакав да држам такво место од причина што знаев дека како дете тоа е само едно хоби и секогаш ќе дојде подобар од мене кога-тогаш, ако жртвував нешто од моето образование и специјалзирање за работоспособност во некое поле.

Сакав само малку да споделам негативно мислење за тоа како „Microsoft“ ја однесе целата франшиза од мртва до препродавање на истата игра во време од 10 години и големо профитирање од муштерии кои само сакаат да си имаат единечен модерен начин да ја играат со сите подобности и придобивки.
Кога излезе „„„HD“““ верзијата, ја подржав и сите нејзини „„„ЕКСПАНЗИИ“““ од по 12 евра.
Ќе замижам во врска со тоа што беше инфериорна во поглед со надградбата што се користеше за натпреварување на „Voobly“, истото важеше и за доба на митологија каде платената верзија имаше полоша имплементација на мрежен код, воведни грешки и многу лоши перформанси поради непотребни маркетинг одлуки за графиката за нешто што никој не му затребало.

Најавија некакви си „„„ДЕФИНИТИВНИ“““ верзии што само и требаше на првата доба на империи зошто се уште и недостасуваше додека третата немаше потреба бидејќи беше доволна модерна во поглед на контроли и кориснички интерфејс и грешките и проблемите беа совладани и толерирани во натпреварувачките кругови и постоја поправени верзии и модификации од заедницата што во голема мера ги решаваа истите какои одржување на истата.
Ако можам да зборам за тие што ја купија два пати, сум им дал 60 евра во текот на тие 4 години додека се подржуваше и кога се најави престанување на подршката и потребата пак да ја купиш за 15 евра(како 5 евра попуст ако ја имаше купено претходно со сите „„„експанзии“““) приметив дека не изиграа најдобро „Microsoft“.

Би зборел уште за ова ама да не земам простор.

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
707
1.010
Еве во духот на психоделичната карпа, групата Виолетов Флојд снимија песна баш за добата на митологијата. Ми се допаѓа мнооогу вашиот новитет.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Saints Row 2022.
Од секогаш ми била добра играва, сите делови сум ги поминал, па да бидне и овој. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nightwalker

hello world
18 ноември 2007
242
408
Nightwalker's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte B760M DS3H DDR4
Storage
SSD M.2 Samsung NVMe 980 PRO 1TB & 970 EVO Plus 500GB & 1TB Western Digital SATA3 64MB Caviar Blue
PSU
RAM
Video card
Case
Genesis Irid 503 ARGB
Mouse
Glorious Model I 2 Wired
Keyboard
Audio
Onboard
Monitor
MSI G27CQ4
OS
Windows 11 Pro
Некој дали го испроба компјутерскиот порт на Неодбележан: Оставина на Лопови Колекција? Вреди ли да се почне оттука доколку не сум ги играл претходните делови?

Ми се допаѓа новитетот што го донесов на користење на македонски изрази каде може, колку и да звучи некогаш смешно.
Ова го правам едно добри 15 години со филмови, песни, и игри. Резултатот често бил кренати веѓи, превртување очи, и неретко неразбирање на самиот мајтап.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Ова го правам едно добри 15 години со филмови, песни, и игри. Резултатот често бил кренати веѓи, превртување очи, и неретко неразбирање на самиот мајтап.
Реално заебанцијава што ја правите со имињата е еден голем кринџ фест.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.767
6.476
SK

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Black Mesa Definitive Edition. Xen е пре пре пре предобро направена:
Погледнете го атачментот 118628
314623320_5638306816259014_8875418355960297569_n.png
Добар „МОД“ што реално не требаше да биде платен, ама кога сменија цел тим им падна на око да бараат пари да го довршат што чекаа цели 4 години после платената верзија да седнат на столче и да работат на ветувањата. Промените на почеток само беа козметички фекалии колку да се докаже дека е „подобро“ од оргиналната верзија.
Немам никаков проблем со играта ама кога ги зголемија спецификациите после излегувањето на „Зен“ почна да ме чеша да го сменам стариот компјутер што немаше воопшто проблем до тој момент да тера над 70 „fps“ со „gtx690“.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.782
4.501
Неготино
Добар „МОД“ што реално не требаше да биде платен, ама кога сменија цел тим им падна на око да бараат пари да го довршат што чекаа цели 4 години после платената верзија да седнат на столче и да работат на ветувањата. Промените на почеток само беа козметички фекалии колку да се докаже дека е „подобро“ од оргиналната верзија.
Немам никаков проблем со играта ама кога ги зголемија спецификациите после излегувањето на „Зен“ почна да ме чеша да го сменам стариот компјутер што немаше воопшто проблем до тој момент да тера над 70 „fps“ со „gtx690“.
Јас на Surface Tension на некои места од 240 фпс, отиде играта на 29, бев ватафак. Имам RX 580.
Инаку Зен е скроооооооос сменета од оригиналната, воопшто не е иста и е предолго направена. Уште не сум завршен.

Nightwalker

hello world
18 ноември 2007
242
408
Nightwalker's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte B760M DS3H DDR4
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Genesis Irid 503 ARGB
Mouse
Glorious Model I 2 Wired
Keyboard
Audio
Onboard
Monitor
MSI G27CQ4
OS
Windows 11 Pro
Инаку Зен е скроооооооос сменета од оригиналната, воопшто не е иста и е предолго направена. Уште не сум завршен.

Зен почнува предобро. Првото ниво-две... атмосфера неверојатна, графика што го доловува чувството на истражување на непознат свет, амбиентални звуци на место...
за потоа тотално да ми го усере впечатокот со 3-4 предолги нивоа со фабрики, затворени ходници, кутии, подвижни ленти, и слични Quake-inspired нивоа. Дечките едноставно претерале во желбата да доловат што е можно повеќе од Зен.

Последна промена:

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Ќути, не ми кажувај. Јас знам колку е тешко еве со мојава 8600гт 256 врам.:ROFLMAO: А верувај ме чеша на големо за било каков гпу апгрејд. Море чудно е што ја возам играва со оваа графичка.:eek:
Мислењето е автоматски споено:

Јас на Surface Tension на некои места од 240 фпс, отиде играта на 29, бев ватафак. Имам RX 580.
Точно е. Ова го имам забележано на мојава графичка, но и на 1080-ка на еден другар.

Зен почнува предобро. Првото ниво-две... атмосфера неверојатна, графика што го доловува чувството на истражување на непознат свет, амбиентални звуци на место...
за потоа тотално да ми го усере впечатокот со 3-4 предолги нивоа со фабрики, затворени ходници, кутии, подвижни ленти, и слични Quake-inspired нивоа. Дечките едноставно претерале во желбата да доловат што е можно повеќе од Зен.
Па добро... тоа е субјективен филинг. На некој му смета на некој не. Сепак сума сумарум воопшто не е лошо изработена.

Како и да е, добро би било сега да се фокусираат да извадат Half Life 2 Episode 3 или Half Life 3, или во краен случај да ја префрлат (адаптираат) Alyx за ПЦ платформа. Ама секако во стилот на оваа верзија на Black Mesa Xen (баш како што спомена @Nightwalker : детали, бои, сценарио, текстура... накратко да има се смисла и се да е на свое место во дадено време...) . Нели сум во право?;)

Последна промена:

icemaher

hello world
27 мај 2009
150
157
Куманово
www.tvtime.com
icemaher's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 3400g / 6800h
Motherboard
Gigabyte B450M‐H
Storage
SAMSUNG 250GB SSD 970 EVO Plus M.2 PCI‐E NVMe
PSU
500 NJOY 80+
RAM
2 x DIMM 8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black / 2x8gb ddr5 4800
Video card
rtx 3060 6gb
Case
MS METROPOLIS PRO
Monitor
Benq BL2480
OS
Win10 Pro
AC Valhalla на пс4про, одлична е, мисии ретко играм, само напаѓам кампови/тврдини(тоа и во Far Cry ми е најинтересно) сам и со екипата заедно кога ќе мора, од највисока позиција со стрела, па надградувам опрема, па после ќе цепам со мисии. Ми се допаѓа идејата со блокирани врати, клучеви, да мозгаш како да влезеш некаде за да дојдеш до ingot/gear.
Не памтам дали вака беше и во претходните, мислам дека полесно се наоѓаа, вака скриени е супер.
Околу 40 часа досега, 57левел, во Норвешка се уште не ми е се поминато, сега во Англија ги млатам:cool:
Следна се надевам ќе биде COD MW2, MW1 2019, WW2 и Vanguard ми беа супер, Cold War не.

Последна промена:

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Некој дали го испроба компјутерскиот порт на Неодбележан: Оставина на Лопови Колекција? Вреди ли да се почне оттука доколку не сум ги играл претходните делови?

Јас го почнав, феноменална игра! Ги немам играно претходните игри, сега за сега има само некои суптилни references кон претходните игри - ако толку сакаш би можел да прочиташ краток опис на приказната и би бил океј според мене

Јас ја завршив A Plague Tale Innocence пред неколку недели пред да излезе вториот дел, предобра игра со добра графика и одлична приказна. Како некој што никогаш не играл на конзола/со контролер, си дадов задача да ја завршам само на контролер, па на некои делови ми требаше малце време додека ги поминам, но во глобала ми беше забавна играта

Последна промена:

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
AC Valhalla на пс4про, одлична е, мисии ретко играм, само напаѓам кампови/тврдини(тоа и во Far Cry ми е најинтересно) сам и со екипата заедно кога ќе мора, од највисока позиција со стрела, па надградувам опрема, па после ќе цепам со мисии. Ми се допаѓа идејата со блокирани врати, клучеви, да мозгаш како да влезеш некаде за да дојдеш до ingot/gear.
Не памтам дали вака беше и во претходните, мислам дека полесно се наоѓаа, вака скриени е супер.
Околу 40 часа досега, 57левел, во Норвешка се уште не ми е се поминато, сега во Англија ги млатам:cool:
Следна се надевам ќе биде COD MW2, MW1 2019, WW2 и Vanguard ми беа супер, Cold War не.
Ради тебе ја инсталирав, бидејќи ист стил на играње имаме. Odyssey и Origins ми беа океј, ама ми здосадија после ~10 саати. Не помогна што сецнуваа од време на време. Valhalla сега за сега ми е поинтересна од гореспоменатите, а и не сум имал frame drops :) Ми беше чудно на почеток што птицата не ги означува непријателите, но после кратко време се навикнав па сега мислам и дека преферирам така да е

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.305
5.291
Скопје
hackitfree.github.io
Ворзоун 2 - нешто како ПУБ-Г личи... Ја пуштија инаку - интересна е - не е лоша само уште не можам да најдам ФОВ кај се мења - ме боли глава од овој ФОВ дифолт.. :confused:

edit Најдов...

Последна промена:

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Ворзоун 2 - нешто како ПУБ-Г личи... Ја пуштија инаку - интересна е - не е лоша само уште не можам да најдам ФОВ кај се мења - ме боли глава од овој ФОВ дифолт.. :confused:
Сега ја симнувам :)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно