Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кога би бил твој IT.mk....

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.579
1.068
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
ова повеќе за XenForo отколку само за Форумов...

како што има листа на корисници кои се активни моментално,
убаво би било во секоја Тема да има по некоја листа на корисници кои допринеле на дискусијата во таа Тема,
чисто од Log гледна точка...

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
718
1.033
Кога некој те блокира - односно не ги чита твоите постови , членот кој е блокиран да добие известување. Да не си прави сам со себе муабет т.е. да не го троши своето "драгоцено" време.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.223
16.377
Кога некој те блокира - односно не ги чита твоите постови , членот кој е блокиран да добие известување. Да не си прави сам со себе муабет т.е. да не го троши своето "драгоцено" време.
А зошто би си го трошел времето ти со некој што би сакал да те блокира? Пиши му во ПП.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.579
1.068
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
ако те чита Астро нема па и потреба некој друг да те чита, и он е honorable member...

cgfreak

hello world
1 октомври 2010
474
658
Дома
А како би знаел дали те чита или не ?
Вака:
...

Што е ново:

1. Додадена "SEEN" опција во приватни пораки.
- Со која ќе можете да видите дали учесникот/учесниците во пораката ја прочитале истата.

Погледнете го атачментот 91497

2. ...

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
718
1.033
Погледнете го атачментот 94480
Друже, само одговорив на твоето прашање за предлогот што си го цитирал, нема потреба од жестење.
Не се жестам, извини ако сум ти оставил таков впечаток.
Те молам прочитај неколку поста погоре, барем да имаш претстава за што се разговара.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Тртка тоа е поентата на ингорирањето без да бидеш известен. Доволна маса да те ингорира за да согледаш сам дека си држиш монолог и со тоа го смениш понашањето или да го напуштиш форумов, просто е.

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
718
1.033
Ова е јавен форум колку што проверив последен пат. Исто како што ти имаш право да игнорираш , и особата која е игнорирана има право да знае т.е. известена.
На секоја платформа во нормалниот свет ако некој блокирам, ни јас читам од блокираниот , па ни блокираниот чита од мене... Овде е еднострано ...

M.Pix

48 65 6c 69 6f 73 0a
27 јануари 2014
1.022
3.618
Прага
Ова е јавен форум колку што проверив последен пат. Исто како што ти имаш право да игнорираш , и особата која е игнорирана има право да знае т.е. известена.
На секоја платформа во нормалниот свет ако некој блокирам, ни јас читам од блокираниот , па ни блокираниот чита од мене... Овде е еднострано ...
There. Научи ја разликата од блок и игнор.

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
718
1.033
Точно така. Мора да се научи разликата помеџу игноре и блок.
-verb. blocked; blocking. Kids Definition of block (Entry 2 of 2) 1 : to stop or make passage through or through to difficult : obstruct A gate blocked the entrance. 2 : to stop or make the passage of difficult An accident is blocking traffic.
- neglect, disregard, ignore, overlook, slight, forget mean to pass over without giving due attention. neglect implies giving insufficient attention to something that merits one's attention.

Опцијата која вие ја имате е блок , а сте ја крстиле игноре.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.678
6.960
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Тртка тоа е поентата на ингорирањето без да бидеш известен. Доволна маса да те ингорира за да согледаш сам дека си држиш монолог и со тоа го смениш понашањето или да го напуштиш форумов, просто е.

А како тие што те игнорираат ќе знаат дека си го сменил понашањето кога... те игнорираат? Ќе останеш засекогаш игнориран зашто они не можат ни да видат дека си се "променил". Малце нема смисла поентава. Плус попрво членот ќе биде баниран или опоменат од модератор отколку маса на членови да го игнорираaт.

Не знам што толку противење, и мене ми е логично да бидеш известен ако некој член те игнорира, а не да си пишуваш за џабе. Вака не знаеш дали членот не прочитал, не сака да одговори или те игнорира. На пример отвара тема за некој проблем, ти му пишуваш и си трошиш време, он не ни чита тоа што го пишуваш a ти не си ни свесен. Уште полошо е ако други членови ги цитираат твоите мислења, тој што те игнорира не ги гледа ни тие.

Според мене Игнорирај опцијата е штетна за дискусиите на форум од овој тип. Можда функционира на Кајгана или слични форуми кај што рандом ликови лупетаат оф-топик муабети без врска, ама овде може многу да го оштети текот на одредена тема и е штетна и за игнорираните и за тие што игнорираат други.

Но мислам дека од XenForo е направена така да нема известувања и тоа е тоа, така и ќе си остане.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.511
7.820
Скопје
www.facebook.com
Според мене Игнорирај опцијата е штетна за дискусиите на форум од овој тип.
Напротив е многу корисна, откако дознав дека имало таква опција помирна ми е некако главата и можа на мира да читам квалитетни дискусии без да видам некој пост од Авид. Патем нема што да кријам и од него исто така јавно кажав дека само он ми е на игноре листата и треба да се чуствува привилегирано заради таа чест што му ја укажав после долги месеци двоумење...

Avid

senior
21 јануари 2009
6.467
11.538
Скопје
Дури и ти се откажа... :D
Напротив е многу корисна, откако дознав дека имало таква опција помирна ми е некако главата и можа на мира да читам квалитетни дискусии без да видам некој пост од Авид. Патем нема што да кријам и од него исто така јавно кажав дека само он ми е на игноре листата и треба да се чуствува привилегирано заради таа чест што му ја укажав после долги месеци двоумење...
Пане, ми одговара игнорирањето твое, ја те ругам и собирам лајкови а ти не си свесен за тоа xD

toshex

the fool
18 септември 2013
6.612
8.257
Мелмак
Од пред некој ден забележувам проблеми со нотификациите. Не добивам нотификации за нови мислења на теми на кои сум постирал. Зборувам за обичните нотификации, не за имејл.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Можеби да направиме тема Хардвер на годината? Да биде општо од секоја категорија, да кандидираме 2-3 дена и после една анкета?

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.631
6.065
Битола
Можеби да направиме тема Хардвер на годината? Да биде општо од секоја категорија, да кандидираме 2-3 дена и после една анкета?
Најдобра графичка, најдобар процесор, најдобра RGB прачка тип на анкета?

toplel

user
18 август 2016
1.061
1.546
На тема „Јас би...“

-додал опција за сортирање/филтрирање коментари; по датум, популарност итн.

-додал опции „Прекршување на правила“ и „Off-topic“ при пријавување мислења што сметаме дека прекршиле правило или се надвор од контекст.

-имплементирал „Chat“ за брзи прашања, одговори, помош и слични потреби за кои отворање тема е тотално overkill би било одлично. Достапен за корисници што исполнуваат одредени побарувања за да се избегне спамање и злоупотреба за продажба.

-ги тргнал двете точки „:“ што стојат во описот/статистиката на членовите, ми изгледаат надвор од место зошто има икони наместо текст (мислам на овие лево од мислењево)

-додал опција „infinite scroll“ која би ја одбрале преку подесувањата во профил или веднаш до бројот на страници на темата (корисно за десктоп). По default би била исклучена.

-го преместил „барот“ (десно горе) за профил, пораки, известување и пребарување на црвениов „бар“ лево, под IT.MK логото аку е можно. Со ова секогаш ќе имаме пристап до нив без потреба да скроламе најгоре на страницата. Е сега, не знам како ќе се одрази истото на мобилна верзија и дали е можно да се одделат.

EDIT: Се мислев дал да го напишам, ама ај нека бегат: Би направил YouTube канал IT.MK и би соработувал со фирми низ Македонија и од надвор што ќе даваат производи за независни рецензии. Сѐ што е поврзано со IT. Од ова можат да се отворат бројни соработки и интеракција. За тоа како би соработувале не би се мешал, само ќе спомнам дека можат да се прават промоции, реклами итн. Ние како корисници можеме да помогнеме да се крените преку хардвер на позајмица и слично.

Последна промена:

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.124
2.343
Јас би го преместил копчето за менување светла/темна тема затоа што цело време го стискам погрешка :D

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.678
6.960
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Би направил YouTube канал IT.MK и би соработувал со фирми низ Македонија и од надвор што ќе даваат производи за независни рецензии. Сѐ што е поврзано со IT. Од ова можат да се отворат бројни соработки и интеракција. За тоа како би соработувале не би се мешал, само ќе спомнам дека можат да се прават промоции, реклами итн. Ние како корисници можеме да помогнеме да се крените преку хардвер на позајмица и слично.

Ова веќе постои.

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.097
1.397
Не знам дали само мене ми личи ама некако над десниов сајдбар ептен „шупливо“. Или адблокот да не собрал нешто :D.

Како сугестија, пример да е малку погоре: 1.PNG р

2.png

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно