Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кога би бил твој IT.mk....

toplel

user
18 август 2016
1.061
1.546
Фала на линкот. Претпоставив дека постои, ама гледам не е активен. Со повеќе реклама на форумов/сајтот и соработки можеби има потенцијал за успех. Интересно би било да гледаме наши рецензии, гледам во регионов има доста успешни канали.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.678
6.960
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Фала на линкот. Претпоставив дека постои, ама гледам не е активен. Со повеќе реклама на форумов/сајтот и соработки можеби има потенцијал за успех. Интересно би било да гледаме наши рецензии, гледам во регионов има доста успешни канали.

Да се слагам, и јас го поддржував каналот ама слабо активност.. Имаше и еден дечко од АМЦ односно во соработка со нив правеше рецензии ама за жал и него го снема.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.631
6.065
Битола
Кога линкувам Reddit тредови, автоматски се третираат како „МЕДИА“ и ги вади во целост непотребно долги и ја угрдува и усложнува работата да се прочитаат. Сакам да излезат само како текст што го копирам со hyperlink, ништо друго. Има начин тоа да се постигни? CHECK SCREENSHOT

Атачменти

• chrome_GncXj4cSSx.jpg
    chrome_GncXj4cSSx.jpg
    685,1 KB · Прегледи: 30
  • ми се допаѓа
Реакции: Avid

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.678
6.960
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Кога линкувам Reddit тредови, автоматски се третираат како „МЕДИА“ и ги вади во целост непотребно долги и ја угрдува и усложнува работата да се прочитаат. Сакам да излезат само како текст што го копирам со hyperlink, ништо друго. Има начин тоа да се постигни? CHECK SCREENSHOT

Стави хајперлинк на стариот начин со Ctrl+K.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.612
8.257
Мелмак
да. ја имав така проблем со пастирање и пишав дури и тука. ама излезе еџ ставиле фрнси пастирање некое. не знам кај е точно ама птогуглај paste settings нешо валјда е. edge е chromium базиран така шо може и на хром да ја има таа опција.

Испратено од s8+ преку IT.mk форум апликација

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.678
6.960
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
hahaha
да. ја имав така проблем со пастирање и пишав дури и тука. ама излезе еџ ставиле фрнси пастирање некое. не знам кај е точно ама птогуглај paste settings нешо валјда е. edge е chromium базиран така шо може и на хром да ја има таа опција.

Испратено од s8+ преку IT.mk форум апликација

Тој фичр на Edge е да го претвори URL-то во хиперлинк автоматски, а во случајов проблемот е автоматско ембедирање на содржината од линкот.
Тоа се случува после најновиот update на XenForo кој сега автоматски ги ембедира сите содржини од линковите од следниве сајтови, дури и самиот линк да го залепиш како plain text:
Screenshot 2021-01-06 191952.jpg
Решение е да се залепи или напише насловот на содржината, а не URL-то и после со Ctrl+K или кликање на линк иконата да се стави хиперлинк, односно начинот кој го правевме и порано пред апдејтот.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
Може е спомнато и порано, ама да се гледа кој го избришал постот, не може кој стигне да брише без врска, а да не се знае кој е, еве конкретен пример:

Ако не ви е проблем да пробате и обратно, па да споделиш искуство :)

П.С. Истиов пост го пишувам по втор пат, првиот пат некој ми го избришал, со објаснување „Офтопик“, па ако може да ми објасни момакот што го избришал што има Офтопик во прашањево? Се збори за звучна изолација на ѕид, прашувам за звучна изолација на ѕид, кога веќе го имаат монтирано, зошто да не пробаат и во обратен правец дали ќе изолира исто, дали ефектот ќе биде намален, и слично, едно е теорија, друго е реално да пробаат, и членот да сподели искуство.

Чекам објаснување што беше/е Офтопик во постот...

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.223
16.377
Како е најлесен начин да ги најдам сите теми кои јас сум ги креирал?
Пошто во Профил > Теми и мислења, оди најди ги темите помеѓу мислењата.... или пак јас не правам нешто како треба?

Маша

user
24 април 2007
1.053
2.831
Како е најлесен начин да ги најдам сите теми кои јас сум ги креирал?
Пошто во Профил > Теми и мислења, оди најди ги темите помеѓу мислењата.... или пак јас не правам нешто како треба?
Профил -> Најдете -> Најдете ги сите теми од Астро

toshex

the fool
18 септември 2013
6.612
8.257
Мелмак
Некои од основните работи шо работеа на претходниот форум сеа не се така (дали по дизајн или случајно не знам). Пример коа ќе отворам тема не ја надгледувам автоматски.

Нотификации за пола од работите автоматски за кои шо добивав сеа нема (пример коа ќе пишев на тема исто автоматски ја следев). Бар да има опции кој сака да си ги активира работиве (или ако има простете не сум видел, посочете ми).

Али најбитно од се е коа ќе кликнам во сајдбарот на последни новости некад не знам по која логика уште не сум ја дешифрирал - ама ме носи на првиот пост во темата. Треба стално да носи на последниот пост шо знам...

Маша

user
24 април 2007
1.053
2.831
Али најбитно од се е коа ќе кликнам во сајдбарот на последни новости некад не знам по која логика уште не сум ја дешифрирал - ама ме носи на првиот пост во темата. Треба стално да носи на последниот пост шо знам...
И мене ми се случува ова често, ама не му најдов патерн. Мислев нешто со Cloudflare да не има врска, ама ми остана мистерија.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.678
6.960
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Некои од основните работи шо работеа на претходниот форум сеа не се така (дали по дизајн или случајно не знам). Пример коа ќе отворам тема не ја надгледувам автоматски.

Нотификации за пола од работите автоматски за кои шо добивав сеа нема (пример коа ќе пишев на тема исто автоматски ја следев). Бар да има опции кој сака да си ги активира работиве (или ако има простете не сум видел, посочете ми).

Тоа последното и кај мене е така, но првите две не се. Си функционира како претходно. Провери во поставките да не треба да штиклираш нешто.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.678
6.960
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Не би бришел мислења и цели теми без никакво објаснување, или би креирал тема кај што секој модератор би бил обврзан да напише што избришал и зошто.

Следнава тема:
Screenshot 2021-01-30 123327.jpg
Исчезна без никакво објаснување откако во неа постирав легитимно прашање за одредена услуга што ја видов на ФБ. Во постот намерно не го ставив ни името ниту било која друга информација за давателите на услугата, само прашав како функционира тоа. После тоа не само мојот пост, туку и целата тема беше избришана.

Инаку има безброј примери кај што се спомнуваат други сајтови, линкови итн. ама конкретнава страна е табу тема, претходно една тема кај што беше спомната се заклучи веднаш, а сега беше експресно избришана иако пак ќе повторам не ја спомнав страната туку само прашав. Чудно.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.881
34.182
roka.mk
Не би бришел мислења и цели теми без никакво објаснување, или би креирал тема кај што секој модератор би бил обврзан да напише што избришал и зошто.
Излишно е секакво објаснување на овој дел веќе.
За ова си можел да се информираш од правилата ( бр. 12) пред да се регистрираш, а со твојата регистрација истот си го прифатил и ќе ве замолам да ја почитувате таа одлука.

За другиот дел од твојот пост нема конкретни сознија но секако е избришана со причина.

Поздрав.

D

Администратор
31 март 2007
4.139
4.348
www.aqtos.com

Следнава тема:
Погледнете го атачментот 96748

Темата беше избришана од моја страна бидејќи поттикнува пиратерија - согласно правилата и тоа што сте повеќегодишни членови треба да е јасно зошто е избришана.

Btw, ја избришав преку Tapatalk кој не дава опција за оставање причина, инаку преку форумот директно излегува да се остави причина (која не е задолжителна).

Исчезна без никакво објаснување откако во неа постирав легитимно прашање за одредена услуга што ја видов на ФБ. Во постот намерно не го ставив ни името ниту било која друга информација за давателите на услугата, само прашав како функционира тоа. После тоа не само мојот пост, туку и целата тема беше избришана.

Инаку има безброј примери кај што се спомнуваат други сајтови, линкови итн. ама конкретнава страна е табу тема, претходно една тема кај што беше спомната се заклучи веднаш, а сега беше експресно избришана иако пак ќе повторам не ја спомнав страната туку само прашав. Чудно.

Слободно пријави ни ги останатите теми, форумов се модерира реактивно, а не проактивно - големи се шансите да пропуштиме нешто на толку мислења и затоа очекуваме самите корисници да пријавуваат. На секој пост имаш Пријави опција - искористи ја кога ке налеташ на тема.

EDIT: Scratch that. Еве сега од десктоп гледам дека е направена грешка.
Темата е вратена назад, сум пресудил по насловот - а тематиката е друга, не се поттикнува пиратерија, напротив. Се извинувам

Што се однесува до хинтот дека баш за таа тематика има некоја теорија на заговор - не можеме да ти одговориме баш сега, ги броиме парите од Adobe. ;)

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.678
6.960
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Да, па затоа и реагирав, темата беше корисна, супер што е вратена.

Инаку не алудирав на никаква теорија на заговор иако можеби така звучи, набрзинка пишував :). Toa "чудно" повеќе беше во смисла дека мора на некој ептен нелегален начин да го водат бизнисот штом така се сече дискусијата за нив.
Фала на двајцата што одговоривте.

• ми се допаѓа
Реакции: D

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
Може објаснување и за моето барање неколку поста погоре? Ако веќе сте се нафатиле да модерирате, модерирајте како што треба, не може секој член цело време да проверува дали му се избришани мислења, затоа што на некој му текнало така... Ете, во мојот случај конкретно, постот е избришан кој знае зошто, и две недели никој ништо не кажал, а ако истиот се косел со правилата на форумов, повторно ќе беше избришан, затоа што го напишав буквално истиот, и тој ист пост сеуште постои...

Последна промена:

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
Го едитирав мислењето со дополнително објаснување, прочитај го повторно, да не го куцам истото и тука, но еве на кратко, чисто да ја доловам поентата зошто барав објаснување, ако истиот тој избришан пост се косел со правилата на форумов, повторно ќе беше избришан, затоа што го напишав буквално истиот, и тој ист пост сеуште постои...

Последна промена:

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.881
34.182
roka.mk
Затоа што твојот коментар имаше предизвикано верижни мислења кои не се во контекст со темата. За да се зачува темата на место биле избришани коментарите после твојот заедно со твојот кој ги имал истите предизвикано. Што значи дека не било избришано без причина.

Јас веќе нема да давам објаснување за модерирање остантите модератори можат да го прават тоа ако имаав желба за истото.

• ми се допаѓа
Реакции: D

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
Се збори за звучна изолација на ѕид, постот беше/е за звучна изолација на ѕид, не знам какви биле коментарите после тоа, и зошто мојот пост ги предизвикал истите, и како што кажав и претходно, истиот пост го напишав повторно, и сеуште постои, и не ја контам логиката зошто е избришан заедно со другите несоодветни коментари, али ок...

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно