Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Како до 10,000 посети во еден ден?

• Ја почнал/а темата D
  • Време на почнување

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Целта на темава е како да привлечиш 10.000 посети на луѓе на твојот сајт и како да го одржуваш тоа ниво и понатаму.
Од тоа има добивка за понатаму.

А не фиктивни или некакви други посети.

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
OS
Win 8.1
@spaskimk

Темава не е за фалење, туку за споделување на искуства.

Ако може барем со кратки црти да објасниш како го постигна тоа и дали долгорочно имаш многу посетители или ....???

Pere

read-only
30 јули 2009
8
0
@spaskimk

Темава не е за фалење, туку за споделување на искуства.

Ако може барем со кратки црти да објасниш како го постигна тоа и дали долгорочно имаш многу посетители или ....???

Јас ќе го споделам моето искуство со www.sportdenes.com значи внимателно го прочитав и развигор и тој другиот, НО тука станува збор за постови на АНГЛИСКИ ЈАЗИК што значи темава 10.000 посети јуникс со мрежен маркетинг не оди, од Македонија ДИГГ или Стумбле користат многу малце.

За тоа јас ја земав Фејсбук преку тамошната страна на Спорт Денес, има напредонк но не е значителен до толку но посетата е зголемена на 20-30% во зависност од денот.

Сепак спортот е специфичен дел па на пример за време викенд има повеќе натпревари во чие време што нема баш многу посети но бројката на посетеност стигна до 6000 јуникс дневно а просек 5000, па се надевам постепено ќе расте, пред се ќе расте со растењето на фановите на Спорт Денес групата на фејсбук

London

read-only
6 октомври 2009
28
0
www.warezmk.info
Најлесен начин до над 10 илјади посетители е започнување веднаш на facebook група и праќање inv на сите после кога ке се собере групата над 40 илјади членови добра рекламаке имате
а можете и со веќе посточките групи гледам има македонски групи на фејсбук со над 40 илјади членови може и да им постувате во групата линкот па ке читаат сите мислам...

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
OS
Win 8.1
Нов сум на фејсбук и се зачленив првенствено заради да ги проверам маркетинг можностите.

Први впечатоци се дека не сите членови на групите ги читаат "постовите" или пак кликаат на линковите.

Али како опција е доста добра.

Pere

read-only
30 јули 2009
8
0
Па не мора сите да ги прочитаат, но кога некој се зачленил БЕЗ ПОКАНА на групата на Спорт Денес значи е љубител на спорт, па сеа ако не е фан на Ливерпул тогаш е на Челзи, или Манчестер или пак ако не е на Реал е на Барса па од тие 1700 колку што ги има СпортДенес 100 да кликаат на линк а во текот на денот би постирал 30-40 линка тоа се 3000 посети.

Доколку насловот е ексклузивен верувај има и по 100 кликања во секунда

Dee Dee

read-only
11 февруари 2008
3
0
постојат мн фактори кои влијаат на тоа дали ќе дојдеш до голема бројка на посетители или не, но според мене на прво место е содржината и самата поента на сајтот, односно дали луѓето ќе имаат некоја корист од тоа што ќе го посетат твојот сајт. valuable content = big traffic :rolleyes:

Ѓоре

hello world
15 декември 2009
88
18
Касно се вклучувам во темава, меѓутоа мислам дека ке му се најде на некој ова:

Прво, како што веќе некој спомна погоре, не е важна бројката толку колку што е важен профитот за вас што го генерираат.

Има МНОГУ фактори што се важни кога се работи за КВАЛИТЕТНА посетеност (значи зборувам за луѓе што го посетуваат вашиот сајт да видат/купат/направат нешто секојдневно).

Наједноставно би било да ставате линкови до вашиот сајт кај ке ви текне и да чекате некој да кликне. Така само ке си кренете "bounce rate", и ке си трошите бендвич, и ке си трошите пари. :) Треба таму каде што ставате линкови, тие луѓе да имаат некоја везна точка со содржините на вашиот сајт.

Друго нешто, колку подобро вашиот сајт "си живее" со гугл (повисок PageRank), толку повеќе квалитетен народ на сајтот. За вашиот сајт да заживее со гугл, треба прво да си заживее со некој друг сајт што веќе пие кафе со гугл :D
Ако вие налупате линкови на PageRank 1 или PageRank 2 сајтови, нема да ви вршат многу работа. МНОГУ работа ке ви завршат линкови до вашиот сајт на PageRank 5, PageRank 6 сајтови. Е тогаш веќе гугл ке почне се повеќе и повеќе да го поштуе вашиот сајт :)

И да, секако, оптимизираните сајтови се секогаш погоре.

Не ги заборавајте "description" и "keywords" мета таговите, изградете добар тајтл (би ви препорачал нешто како: "Ime Na Statijata | ImeNaSajtot"), оптимизирајте ги линковите или ако незнаете како најдете некој што знае:
www.imenasajtot.com/statii/ime-na-statijata - овој линк верувајте ке биде по-посетуван од
www.imenasajtot.com/statii.php?id=23424

Веб маркетингот баш и не е едноставна работа, верувајте, високо посетуваните македонски портали не се туку-така "набилдани" со трафик, имаат огромни цифри кога се работи за "backlinks" ;)

Инаку здраво на сите, знам за овој форум одамна меѓутоа еве сега се регистрирам прв пат и постирам нешто ахаха :D

позз

TheDarkHacker

Баниран/a
16 мај 2009
285
17
Јас имам страна и знам колку е тешко до многу посети/дневно.Како прво треба да пишуваш твои текстови.Тоа не значи дека не треба да се информираш,но значи дека треба да видиш како изгледа од ваму-таму и кога ќе собереш доста инфо да постираш на веб-страната.Друго,ти треба да правиш banner-exchange или да си платиш на некој сајт.Јас го поседувам сајтот Casualtechie.com.Немам многу посети,бидејќи не е промовиран.Земи го мојот сајт за пример дека не е доволно сајтот да ти биде SEO-friendly,оригинален и добро дизајниран.Да не се фалам,но мојот сајт е добро организиран,а сепак не е посетен многу.Како второ,немам тим.Така да,мојот сајт е добар пример дека многу работи влијаат.Доколку се работи за сајт кој треба често да биде менуван,секогаш давај многу нови новости и немој невалидни линкови.Но тоа е веќе опција како да не изгубиш посетители,а не како да добиеш.

ЗА ДА ДОБИЕШ ТИ ТРЕБА ПРОМОВИРАЊЕ,ЗА ДА ЗАЧУВАШ ТИ ТРЕБА КВАЛИТЕТ

Ѓоре

hello world
15 декември 2009
88
18
Јас имам страна и знам колку е тешко до многу посети/дневно.Како прво треба да пишуваш твои текстови.Тоа не значи дека не треба да се информираш,но значи дека треба да видиш како изгледа од ваму-таму и кога ќе собереш доста инфо да постираш на веб-страната.Друго,ти треба да правиш banner-exchange или да си платиш на некој сајт.Јас го поседувам сајтот Casualtechie.com.Немам многу посети,бидејќи не е промовиран.Земи го мојот сајт за пример дека не е доволно сајтот да ти биде SEO-friendly,оригинален и добро дизајниран.Да не се фалам,но мојот сајт е добро организиран,а сепак не е посетен многу.Како второ,немам тим.Така да,мојот сајт е добар пример дека многу работи влијаат.Доколку се работи за сајт кој треба често да биде менуван,секогаш давај многу нови новости и немој невалидни линкови.Но тоа е веќе опција како да не изгубиш посетители,а не како да добиеш.

ЗА ДА ДОБИЕШ ТИ ТРЕБА ПРОМОВИРАЊЕ,ЗА ДА ЗАЧУВАШ ТИ ТРЕБА КВАЛИТЕТ

Се надевам дека нема да ти сметаат неколку препораки :)

- Дизајнот е ТОП, Artisteer-от е моќен програм за темплејти. Меѓутоа МНОГУ ти фалат слики, многу е монотон вака сајтот на прв поглед. Клавитетот е во текстот ДА, ама окото на корисникот прво го фаќа сликата, па после се друго :) за секоја статија стави по некое убаво сликиче и топ ке биде.

- Поработи малку на хедерот, искористи некој интересен фонт во фотошоп, вака е многу лош...

- Посети го овој форум:
http://www.webmaster-talk.com/submit-to-my-directory/
Таму ке најдеш бесплатни директориуми каде што можеш да се пријавиш, секој линк на тие директориуми ке те носи се погоре и погоре на гугл :)
Оставај линкови на PageRank3 и нагоре директориуми.

Почни вака, кога ке се крене малце трафикот тогаш веќе ке мислиш на Link-exchange и платен маркетинг :)

TheDarkHacker

Баниран/a
16 мај 2009
285
17
Сменив фонт и ја ставив страната на многу места.Веќе неколку дена ме има на сите пребарувачи освен bing.На Гугл направив addurl и откако ме има на Гугл ме има и на Јаху и неколку други.Но на Бинг неможам да се најдам.Во план е група на Фејсбук но тоа е друга работа.Е сега имам проблем со прикажувањето на слики на почетна.Користам auto-readmore плагин и му местам таму за секоја статија да ми дава по еден thumb.Али секоја слика е со различна големина па морав да креирам css класа.И местам таму width и height но сликата не ми се прикажува како што треба.Јас сакам да има еден празен ред меѓу текстот и сликата.Пробав со маргини али не сака.Има ли некој решение,или да постирам нова тема?

miamia005

read-only
11 септември 2011
15
4
www.justplasticsurgeon.com
Еве линк за размена на трафик, ама како што кажа некој погоре, земјите од кои ќе ти биде посетен сајтот се слични на Недојдија :)
http://hitleap.com
Има ли нешто слично, ама да можеш да избереш пример посети од Балканот?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.391
12.331
Скопје
androgaming.com
Нов сум на фејсбук и се зачленив првенствено заради да ги проверам маркетинг можностите.

Први впечатоци се дека не сите членови на групите ги читаат "постовите" или пак кликаат на линковите.

Али како опција е доста добра.

Да, од мое искуство околу 10% од тие што ќе го видат постот кликаат на линкот. Ставаш убитачен наслов и дел од текстот таман да ги заинтересира ама да не дознаат ништо конкретно. Како сок од боровница во слаткарница. Ја пиеш ама некако пожеден си од шеќерот внатре :D

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3570k w/ Corsair H100
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
Samsung 840 EVO / Western Digital 1TB EZEX
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
8GB Kingston HyperX Beast
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Windows 7 Ultimate 64-Bit
Мој метод јас што го користам за да добијам 15,000 виститнски посетители на ден (во овој случај 6 саати).

JmVcO6s.png

Не е тешко, тешко е ако пробуваш да стигнеш до тој трафик како сите останати. Ќе ти речат направи блог за How to loose weight и честито сега имаш 1 билион конкуренција. Со таков блог не се стига ни до 50 посетители дневно.

Јас како правам:
1. Барам ниче
т.е темата на блогот/вебстраната. Проверувам конкуренција и ако на Youtube со самото ставање на клипот сум на прва страна значи имам тотално нула конкуренција.

2. Промовирам на Youtube
Со тоа што ќе го ставиш клипот не значи дека ќе имаш одма 10,000 посетители, туку пак треба да се избориш. И клипот да ти стигне тука
http://www.youtube.com/trendsdashboard

Ако клипот ти стигнал до таму значи дека секој што ја посетува вебстраната на Youtube ќе го види твојот клип, дел од нив ќе го кликнат а од тие дел ќе ја постета твојата страна.
Но да стигнеш до Трендинг не е баш толку лесно.

Јас со инвестиција од 60$ стигам. 25$ купувам geo targeted views, 15$ купувам geo targeted likes, и за останатите пари купувам geo targeted comments. Сето тоа комбинирано да стигне во исти момент тогаш Youtube гледа дека твојот клип станува популарен и го става во трендинг. Тоа е се автоматски

Enjoy the traffic.

goranski

hello world
20 март 2013
305
143
Мој метод јас што го користам за да добијам 15,000 виститнски посетители на ден (во овој случај 6 саати).

JmVcO6s.png

Не е тешко, тешко е ако пробуваш да стигнеш до тој трафик како сите останати. Ќе ти речат направи блог за How to loose weight и честито сега имаш 1 билион конкуренција. Со таков блог не се стига ни до 50 посетители дневно.

Јас како правам:
1. Барам ниче
т.е темата на блогот/вебстраната. Проверувам конкуренција и ако на Youtube со самото ставање на клипот сум на прва страна значи имам тотално нула конкуренција.

2. Промовирам на Youtube
Со тоа што ќе го ставиш клипот не значи дека ќе имаш одма 10,000 посетители, туку пак треба да се избориш. И клипот да ти стигне тука
http://www.youtube.com/trendsdashboard

Ако клипот ти стигнал до таму значи дека секој што ја посетува вебстраната на Youtube ќе го види твојот клип, дел од нив ќе го кликнат а од тие дел ќе ја постета твојата страна.
Но да стигнеш до Трендинг не е баш толку лесно.

Јас со инвестиција од 60$ стигам. 25$ купувам geo targeted views, 15$ купувам geo targeted likes, и за останатите пари купувам geo targeted comments. Сето тоа комбинирано да стигне во исти момент тогаш Youtube гледа дека твојот клип станува популарен и го става во трендинг. Тоа е се автоматски

Enjoy the traffic.

еден од наредните Google Updatei ке биде бришење од серп за сите социајлни профили кои имаат вештачки добиено популарност... Би ви препорачал да трошите време на вистински/органик профили, и да избегавате купен трафик/лајкови.

Со парите купете си трафик од 7Search.com ефтина варијанта на Adsense и воедно најстариот PPC првајдер.

Hitleap и слични ствари кои не конвертираат, и кои можат да ти набилдаат Bounce Rate на веб страната, ја користам ако некој лаик сака Alexa ранкот да му се зголеми...

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Интересна студија на случај на Филип од Метаморфозис.

"Поуките како дојде до овој успех се полезни за сите заинтересирани за маркетинг и промоција на информативни содржини во светот."

Целиот текст:
http://razvigormk.blogspot.com/2007/01/10000.html
Приказни за мали деца, и тој самиот не е свесен кои глупости ги напишал.

dejanosi

read-only
29 октомври 2009
2
1
Хммм.... зошто мислиш дека решенијата на линкот се едноставни?
  • Веб-сајтот треба да биде соодветен за намената
  • Презентирајте релевантни информации
  • Вложете во промоција преку интернет
  • Следете ја ситуацијата и реагирајте соодветн
Точно дека се опишани со неколку наслови и со неколку параграфи и два-три примери потребните акции но воопшто не се едноставни.
sledeta ja situacijata i reagirajte soodvetno
brat za da otvoris sajt a potoa da sobiras posetiteli toa tie dolga i makotrpna rabota pri sto sekoj uporen vozdrzan moze da go dobie toa samo so original kontent na stranata dobar seo kako sto se socijalni mrezi i direktiumi i sekako enzine artikl direktorii i sekoj den da se odvi najmalku po tri casa za toa i postetelite ne treba da dojdat na stranat vidat i brgu si zaminuvaat druze za toa treba rabota treba intersnio no original sodrzini ovaka so kopi paste nisto samo djabe nekoj ke drma po kompo a nisto ne dobiva .

Drak4ebre

read-only
19 април 2014
1
1
Од срце ви препорачувам да ја посетите страницата на познатиот Исток Павловиќ. Таму ќе најдете многу одговори на прашањето како да ја зголемите посетеноста на вашата интернет страница. Viral marketing кој е голем тренд денес е една од темите.
Уживејте:
http://www.istokpavlovic.com/blog/

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Заборавете на финти и глуппости, и да имаш 2 дена по 100 000 посета а другиот ден 200 се е бадијала.
1. Квалитетна содржина од старт па континуирано задржување на квалитет.
2. Јака реклама од старт.
3. Квалитетен и лесен дизајн.
Се друго е гола вода и празна слама

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Заборавете на финти и глуппости, и да имаш 2 дена по 100 000 посета а другиот ден 200 се е бадијала.
1. Квалитетна содржина од старт па континуирано задржување на квалитет.
2. Јака реклама од старт.
3. Квалитетен и лесен дизајн.
Се друго е гола вода и празна слама

Tокму така, не е тоа некоја филозофија.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно