Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Како до 10,000 посети во еден ден?

• Ја почнал/а темата D
  • Време на почнување

D

Администратор
31 март 2007
3.979
4.142
www.aqtos.com
Интересна студија на случај на Филип од Метаморфозис.

"Поуките како дојде до овој успех се полезни за сите заинтересирани за маркетинг и промоција на информативни содржини во светот."

Целиот текст:
http://razvigormk.blogspot.com/2007/01/10000.html

Lavot

Intern
24 април 2007
37
0
Премногу е комплицирана целта за да има вакво едноставно решение. И овде станува збор, како до 10.000 посети дневно, а тоа не е толку тешко, проблемот е како и утредента да имате 10.000 посети...

D

Администратор
31 март 2007
3.979
4.142
www.aqtos.com
Премногу е комплицирана целта за да има вакво едноставно решение. И овде станува збор, како до 10.000 посети дневно, а тоа не е толку тешко, проблемот е како и утредента да имате 10.000 посети...

Хммм.... зошто мислиш дека решенијата на линкот се едноставни?
  • Веб-сајтот треба да биде соодветен за намената
  • Презентирајте релевантни информации
  • Вложете во промоција преку интернет
  • Следете ја ситуацијата и реагирајте соодветн
Точно дека се опишани со неколку наслови и со неколку параграфи и два-три примери потребните акции но воопшто не се едноставни.

Lavot

Intern
24 април 2007
37
0
Воопшто, текстот накратко укажува на неколку работи кои навистина доколку се користат ќе се забележи позитивен ефект во однос на целта, но проблемот е навистина многу поголем.

Впрочем, проблем е да се стане секојдневие на човекот, или да речеме барем да ве посетува два-три пати неделно, а тоа се постигнува само и само со добар маркетинг.

Другото сето можеби е млатење празна слама, ни правопис, ни релевантни податоци, ни навремени, ни актуелни, ништо не е толку успешно како добар маркетинг!

Можам да дадам и конкретни примери, секако доколку се развие темава во таква насока.

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Воопшто, текстот накратко укажува на неколку работи кои навистина доколку се користат ќе се забележи позитивен ефект во однос на целта, но проблемот е навистина многу поголем.

Впрочем, проблем е да се стане секојдневие на човекот, или да речеме барем да ве посетува два-три пати неделно, а тоа се постигнува само и само со добар маркетинг.

Другото сето можеби е млатење празна слама, ни правопис, ни релевантни податоци, ни навремени, ни актуелни, ништо не е толку успешно како добар маркетинг!

Можам да дадам и конкретни примери, секако доколку се развие темава во таква насока.

What about gprime.net ? :) Мислиш дека има добар маркетинг?

Kafka

Intern
8 јуни 2007
128
19
jas znam deka se e vozmozno samo treba malku makotrpna rabota i mozebi malku sreka.... i ponekogas ne e vazen kvantitetot tuku kvalitetot na tie posetiteli.... znaci poekogas 10 targetirani luge se pokorisni odkolku 10.000 free rideri....

Dare

Intern
8 април 2007
141
2
лично повеќе ми е важно од кај доаѓаат посетите. Не вреди да се праќаат посетители од stumbleupon на комерцијален веб сајт...бидејќи 95% од нив одат таму за да гледат забавни содржини. Имам добиено 2000 посети од stumble upon на еден артикл и ништо посебно не беше бидејќи се спротиставуваше на правилата на stumbleupon и целата филозофија на нивниот сервис..не беше сајт, ниту кул, ниту great :D

Kupe3

Intern
2 јуни 2008
138
1
рекурзивно...
напишете напис како да се добијат 10000 посети и ќе ги добиете :)

duoskandal

Intern
14 декември 2008
2
0
Не би сакал да бидам скептичен, меѓутоа мислам дека овие начини на заработувачка имаат само интересна содржина а во пракса тоа изгледа сосема поинаку. Ниеден сервер не би дозволил ваков луксуз за тоа што највероватно би биле банувани од нивна страна.

Dare

Intern
8 април 2007
141
2
малце апдејт...

short term 10.000 не се ни толку тешки досега од што имам напишано околу 10-15 viral артикли имам добиено од 20.000 до 50.000 посети по артикл од стамбапол + делишс + некои други помали страни.

За long-term требаат повеќе фактори...треба сајтови да линкуваат кон вас и повеќе SEO traffic...

А и да можете да идете и малце black hat и да нудите работи што се бараат масивно како мп3ки што може директно да се симнат гага...али тоа веќе е нешто ко junk traffic.

25 јуни 2009
28
5
инаку друг начин за бесплатен трафик е LinkReferral
На крај памет нема да ти текне земјата од каде имаш визитор :LOL:

NoLander

Intern
11 ноември 2007
216
15
инаку друг начин за бесплатен трафик е LinkReferral
На крај памет нема да ти текне земјата од каде имаш визитор :LOL:

Сподели искустово со LinkReferral бидејки ги има многу вакви сајтови

Цела работа е тие 10 к посети да ги пртовориш во профит бидејки тоа се мин 10 гига сообраќај (не станува збор за роботи)

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.088
Мислења
1.005.475
Членови
36.674
Најнов член
Zl4tk0

ит маркет