Astro
sensei
- 20 јуни 2012
- 10.166
- 16.257
Може било фатаморганаИ сега? Ете дошле
Може било фатаморганаИ сега? Ете дошле
Во која од продавниците за мобилни телефони има најпристапни цени?
Разгледував лаптопи, ми фати око еден, ама го има само во еден град, па ме интересираше дали ги продаваат изложените лаптопи или секој купен лаптоп е неотпакуван?
Искрено, не сакам некој што со години фаќал прашина изложен во салонот. Ме интересира и во други продавници како е политиката околу изложените лаптопи.
Доцна одговарам на темава, но кажи им да ти го донесат лаптопот во салон близу тебе. Тука ја проверуваш кутијата и нејзините лепенки, што треба да се фабрички. Ако е сечено, лепено, монтирано - ти би бил изложен.Разгледував лаптопи, ми фати око еден, ама го има само во еден град, па ме интересираше дали ги продаваат изложените лаптопи или секој купен лаптоп е неотпакуван?
Искрено, не сакам некој што со години фаќал прашина изложен во салонот. Ме интересира и во други продавници како е политиката околу изложените лаптопи.
Доцна одговарам и јас на темава, ама немаат сите пари мекбук про 14 инч да земат.Прво, зошто купуваш толку стар лаптоп воопшто, ако велиш години фаќал прашина
Дечки, треба да купам еден филтер за сушара.. Во Нептун ми рекоа дека само во сервис го имале тоа.
Дали треба да се јавам и да нарачам од сервисот да го испратат или е некоја поинаква процедура?
Tnx.
Про сервис е, не е Македонија сервис.Јави се во Македонија Сервис да ти нарачаат, секако немаат на лагер. Зирни и на ибеј случајно да не е поефтино.
Можеш да тужиш за вакво нешто. Зошто ти наплатиле за нешто што не си добил. Згора на тоа ти куцнале и фискална сметка дека си платил.. Си плачат за тужба НептунНезнам дали може да се третира како негативно искуство но секако не е позитивно.
Идам со кола до Нептун - Сити Мол да земам телефон (самсунг с25+), пред рампа чекаат 50 коли за влез. Викам овде не чекам ќе идам до Ист Гејт - Нептун таму секако е поголем паркинг и нема гужва, и како што претпоставив немаше. Влегам во Нептун, прашувам дали го имаат уредот, се погоди една фина жена да ме услужи, бара и ми укажува дека го немаат на лагер ама ќе провери каде го имало. Отвара компјутерот пребарува и ете излегува на лагер листа во Сити Мол. Ми укажува дека од кај нив може да се резервира и плати и дека треба само да идам да го подигнам уредот од Сити Мол. Викам ок среди документација ќе идам повторно натака ќе го подигнам. Идам Сити Мол - Нептун, доаѓам до наплатна каса и кажувам "ме пратија од Ист Гејт тука". Женава нешто почна да објаснува имало гужва, незнам што, кој ме пратил зашто вака онака ... се објаснувам и си го барам уредот да ми го предадат со фискална во рака. Доаѓа трет човек со налогот, ми вика го немаме на лагер ќе ни дојде во понеделник. Почнав да урлам тука за изгубеното време, па почна да се правда извини вака онака ...
Е тоа е Македонија, нашата чудесна земја, а јас тука пишувам текст за уредно платен уред за кој добив само фискална сметка и ништо друго.
Ќе идам во понеделник да го подигнам, ќе почекам до тогаш. Ако не го добијам и тогаш ќе им ебам матер.Можеш да тужиш за вакво нешто. Зошто ти наплатиле за нешто што не си добил. Згора на тоа ти куцнале и фискална сметка дека си платил.. Си плачат за тужба Нептун
Интересна е твојата оптимизација на време:пред рампа чекаат 50 коли за влез. Викам овде не чекам ќе идам до Ист Гејт - Нептун таму секако е поголем паркинг и нема гужва, и како што претпоставив немаше.
Живеам во карпош и поблиску ми е сити мол од ист гејт, и да проверив лагер листа и ги имаа уредите и на двете места и гу имаа во повеќе бои но ете наредниот ден имаа само една (ама изгледа немале ниту една).Интересна е твојата оптимизација на време:
- Возиш 20+ минути од Сити Мол до Ист гејт (CM има 3 влеза за коли btw, плус можеш кај Електро елемент да се паркираш)
- Не проверуваш лагер на сајт
CM има некој роденден со луди попусти, јас би се паркирал во близина и би го земал уредот од CM, апсолутно не разбирам зашто би возел до Ист Гејт.Живеам во карпош и поблиску ми е сити мол од ист гејт, и да проверив лагер листа и ги имаа уредите и на двете места и гу имаа во повеќе бои но ете наредниот ден имаа само една (ама изгледа немале ниту една).
Инаку и предходниот ден тргнав вечерта кај 8.30 да го земам уредот во сити мол, исто така имаше гужва (па сигурно 50 коли) на двата влеза и не мрдаше за влез (третиот беше затворен - горе имаше журка на завршниот кат) и се откажав. Ти нешто у нептун работиш па ги браниш или ?
последен пат кога се паркирав на страна а тоа беше на 1-ви септември (надвор од паркингот на сити мол) дојде џандар и ми пукна 45 евра казна. Така да, фала нема потреба, за 40 денари паркинг не би ризикувал пак.CM има некој роденден со луди попусти, јас би се паркирал во близина и би го земал уредот од CM, апсолутно не разбирам зашто би возел до Ист Гејт.
Инаку што да ги бранам, па има ли поголем резил од тоа лагер листата на сајт да не ти е точна...
Попустите да ги фатат.последен пат кога се паркирав на страна а тоа беше на 1-ви септември (надвор од паркингот на сити мол) дојде џандар и ми пукна 45 евра казна. Така да, фала нема потреба, за 40 денари паркинг не би ризикувал пак.
Еве како изгледа моментално за влез во Сити Мол :
Погледнете го атачментот 154385
20 коли и не се мрда за влез, плус втората лента се шалтаат а доле кај рампата од контра лента чекаат уште волку коли за влез. Незнам што е со сообраќајов овие денови, ама луѓево идат во посета на Сити Мол како да нема утре.
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Banana Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M4
16.460,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V30, 2xMIC, USB-C receiver, Black, BY-V30
3.600,00 ден