Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Google Chrome

pane96

hello world
28 септември 2013
372
179
Хромот последните 2 месеци се навраќа на проблемите од минатото.На УТ кочење на видео,слаб лоадинг,каснење на звук,сецкање кога се менуваат табови.Даваа kill pages.Се појавуваат од време на време шаковски табли на некои места.Не е и до флешот ни до html5.Пробано е и со реинсталирање.Вчера на Ехплорерот напраив апдејт на се што е можно.Чудо,но ги нема овие проблеми таму.Несакам да се преместам на ехп. пошто хромов го знам на памет више и подобар ми беше.Ако некој има слични проблеми или имал,нека каже како да се средат.

Aowek

user
14 април 2012
1.220
1.183
Сличен проблем имам facebook табот ми зима повеќе од 1 гига рам исто кочење на видео ретко ама го има понекоаш

Master_Boy

Баниран/a
28 април 2013
427
227
Крушево
Кај мене за чудо супер работи.. ма да во последно време и ретко седам на компјутер така да немам забележано нешто по сериозно да зафркава

STEFF

user
4 јули 2013
1.387
2.162
Скопје
Кај и да е теба да искочи Chrome 64бит верувам ке имаат некои измени барем во брзината и зафаќање на рам меморијата.Сега гледам има некоја тест верзија али ке си чекам за конечната да не експериментирам :)

Mitre.mkd

read-only
9 мај 2014
19
7
зезнат е хромов малце пред некој ден сам се апдејтира и целиот бесе пореметен со големи табој,букви итн:) сега се вратив на официјалната 35 и се е во ред

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.749
3.434
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Кај и да е теба да искочи Chrome 64бит верувам ке имаат некои измени барем во брзината и зафаќање на рам меморијата.Сега гледам има некоја тест верзија али ке си чекам за конечната да не експериментирам :)

Видов во коментар на filehippo, еве го линкот:
http://www.ghacks.net/2014/06/03/google-chrome-gets-64-bit-windows-canary-dev-channel-support/

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.749
3.434
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
се знае кога ќе биде финалното пошо имам 32..
Искрено немам некоја информација, ама со оглед на тоа што Гугл “лета“ со верзииве најверојатно за месец дена би требало да имаме бета која ќе биде 64bit.
Моменталната dev верзија има и автоматско надградување што исто така интересно, те известува кога има нова верзија и брзо се надградува целиот прелистувач.

pane96

hello world
28 септември 2013
372
179
дечки ве замолувам ако знае некој што е со И.Е
image.png

цело време ми дава крашови и вируси наоѓа во и.е а еднаш дали го имам употребено.. фурам хром а гомново цело време ми дава ерори и.. попиздувам.. да го бришам или? Антивирусот не наоѓа што е

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
дечки ве замолувам ако знае некој што е со И.Е
image.png

цело време ми дава крашови и вируси наоѓа во и.е а еднаш дали го имам употребено.. фурам хром а гомново цело време ми дава ерори и.. попиздувам.. да го бришам или? Антивирусот не наоѓа што е
Скенирај со malwarebytes, hitmanpro, и kaspersky rescue disk. Ако ништо не најдат веројатно авастот свири и дава лажни тревоги. Избриши го авастот и инсталирај некој асален антивирус за да бидеш на раат.

pane96

hello world
28 септември 2013
372
179
и така за 28 дена ми истекува. дај те линкови за добри анти вируси ако не ве мрзи

pane96

hello world
28 септември 2013
372
179
е вака :
Скенирано со combofix и ми даде некој лог и се среди.
Скенирано со malwarebytes
ssssss.jpg

Скенирано со Hitmanpro
sssssss1.png

Остана уште да одберам друг анти вирус сеа..
се мислам за http://www.kaspersky.com/anti-virus

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.954
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не антивирус, купи си KIS.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Освен тројанци и вируси, најверојатно имаш инсталирано и некои глупости како Ask.com, Conduit и сл. срања кои пак автоматски се поставуваат за Home Page, Search Engine и мислиш дека не ти чини хром, ие, фајрфокс...

Затоа при инсталација на програми треба да се загледа што е штиклирано што не, да не се брза само Next :)

Исто и во сите броусери провери си во делот екстензии, може каша-попара и таму е напраено.

Види во Programs што вишок имаш непознато од ситнурии и деинсталирај (фејк програми како PC Performer, MyPC Backup, SpeedUpAnalyzer, итн.) , после симни KIS и исчисти со него све што ќе најде, терај 30 дена со него Trial ако не ти се даваат пари, па после пак си инсталирај некој бесплатен антивирус (Avast или Norton).

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.098
7.786
Абе некој антивирус плус комбофикс од време на време :)

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.611
19.345
The Great Suspender е екстензијата која ја чекавте кај голтачов на меморија. Екстензијава ги суспендира неактивните табови и со тоа штеди меморија но исто така не дозволува сите табови да бидат освежени при старт на Chrome освен последниот активен таб со што се штеди на време кога стартувате сесија од 10-15 табови.

https://chrome.google.com/webstore/...nder/klbibkeccnjlkjkiokjodocebajanakg/related

Кај мене без екстензијава и 20 табови суксав 1 гига рам, со екстензијава и кога се суспендирани останатите 19 „само“ 350 мега. Згодно е и тоа што суспензијата може да престане кога табот се носи во фокус а истата може да настапи после одредено време на неактивност на табовите.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Кај мене не забележав некоја значителна разлика кај искористеноста на рам меморијата меѓу Google Chrome, Firefox и Internet Explorer. Денес и најефтините конфигурации имаат барем по 4 гига рам така да ова не е некој голем проблем.

Aowek

user
14 април 2012
1.220
1.183
Моментално ad block не ми работи а го имам инсталирано хромов заебава мн кај мене рам 2 гига без проблем иде со 3 таба отворени со може да е проблемот ?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно