Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Филтер за воздух

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
Нема веќе заменски филтри никаде, башка аутоматиката му е безвезна.

Не.

(Пред 5 минути земав последниот заменски филтер од ситимол инаку)
Има во ми стор, земав 2 пред некој ден, а има и во Сетек. Ако веќе нашиве решиле да не ги носат онда @G4M3R нека иде со Mi Purifier 4 некоја верзија што му е у буџет ваљда ке имаат повеке на залиха. Автоматиката се средува во апликација со кастм подесувања по желба.
Мислењето е автоматски споено:

Имаш друга препорака? Највеќе ми е за тоа, да не купам, и после да излезе дека амин филтри наоѓање...
Што и да земеш кај нас ќе се соочиш за некое време со тој проблем.
Некој салам бренд од Екотип на пример... Не знам.
Нема некој саглам бренд. Они држат само Blueair, кои се со високи цени како за прочистувачи така и за филтри.
Нешто до 200 еур и 50еур филтер е само Blue 3410 | Filtration E-Shop но нема никаква смарт функција, ни вифи ни покажувач што и како работи.

Веќе е испратено барање до различни добавувачи и за нив. Ќе има инфо за скоро
Еве да ве пингнеме пак. Ќе носите за постарите модели или и вие баталивте, да земеме да фрламе у ѓубре, и на 2-3 год да зимаме нови прочистувачи пошто никој не носи филтри.

Последна промена:

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.653
3.232
Ми треба предлог за прочистувач на воздух за просторија од ~15m2.
Не сум воопшто во тек што е ново и препорачано на пазаров. Вака од ракав буџет ми е 200еу, не ми треба ништо фенси да е со кузне какви функционалности. Секако ако има логика може да пуштам чергата повеќе (или скратам) :D. Повеќе ми е да е добар дил за парите и да има достапност на филтри кај нас.
Winix користам веќе 6/7 години. Филтри имаат постојано. Само со тоа се бави фирмата, па нема логика да си пука во колено со немање филтри.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
Winix тие што ги носат кај нас модели немаат никакво Вифи и контрола преку апликација. Затоа на времето отпаднаа кога бирав прочистувач, и гледам уште истите модели им се.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.096
6.039
Има во ми стор, земав 2 пред некој ден, а има и во Сетек. Ако веќе нашиве решиле да не ги носат онда @G4M3R нека иде со Mi Purifier 4 некоја верзија што му е у буџет ваљда ке имаат повеке на залиха. Автоматиката се средува во апликација со кастм подесувања по желба.

Нема некој саглам бренд. Они држат само Blueair, кои се со високи цени како за прочистувачи така и за филтри.
Нешто до 200 еур и 50еур филтер е само Blue 3410 | Filtration E-Shop но нема никаква смарт функција, ни вифи ни покажувач што и како работи.

Еве да ве пингнеме пак. Ќе носите за постарите модели или и вие баталивте, да земеме да фрламе у ѓубре, и на 2-3 год да зимаме нови прочистувачи пошто никој не носи филтри.
"средено ми е" и пак е улаво. Далеку од добро. Еден scheduler не знае да го испочитува како што треба па за друго. Еве денес му текна сега да заурла во 8 саат сабајле, а подесен е од 9 до 20ч да е упален. Ама денес му се сонило дека од 8 е. Еве баш сега.
А автоматиката не се средува туку се прикрпува и така и ми е ставено. И прикрпена пак е ДАААЛЕКУ од тоа што треба да биде со еден нормален рампинг...

Лагерот е ситен од резервни филтри. Инаку мајмуните малку го сменија дизајнот и сега се различни филтрите. И тоа е тоа, веќе ќе ги снемува. Тоа е таа преварантска логика. Страшно.

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
"средено ми е" и пак е улаво. Далеку од добро. Еден scheduler не знае да го испочитува како што треба па за друго. Еве денес му текна сега да заурла во 8 саат сабајле, а подесен е од 9 до 20ч да е упален. Ама денес му се сонило дека од 8 е. Еве баш сега.
А автоматиката не се средува туку се прикрпува и така и ми е ставено. И прикрпена пак е ДАААЛЕКУ од тоа што треба да биде со еден нормален рампинг...

Лагерот е ситен од резервни филтри. Инаку мајмуните малку го сменија дизајнот и сега се различни филтрите. И тоа е тоа, веќе ќе ги снемува. Тоа е таа преварантска логика. Страшно.
Кај мене сите сцени си работат како треба еве со години. Европа регион сервер, пошто кинескиот знае да закашла.
За резервни филтри не знам што да кажам. Баш гледав, у Грчка и Блгарија има колку сакаш, така да изгледа нашиве добавувачи овде играат мајмунлаци. Инаку да ако снема филтри ќе биде класика Шаоми срање, користиш фрлаш и земи понов модел. Е нече прочи ове ночи. Ќе ги исперам и издувам на компресор, и следен нема да е од нивните сигурно ако вака им се понашаат дилерчињата кај нас.

Sent from my Telefon using Tapatalk

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Winix тие што ги носат кај нас модели немаат никакво Вифи и контрола преку апликација. Затоа на времето отпаднаа кога бирав прочистувач, и гледам уште истите модели им се.
Незнам зашто би требало вифи за прочистувач. Јас го пуштам на ауто во октомври, го гасам во април-мај. Во меѓувреме еднаш неделно или на две недели се чисти со правосмукалка.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
Незнам зашто би требало вифи за прочистувач. Јас го пуштам на ауто во октомври, го гасам во април-мај. Во меѓувреме еднаш неделно или на две недели се чисти со правосмукалка.
Не е морално де, ама јас сакав и мислам дека треба да имаат.
А може да се користи (т.е. јас го користам) за:
  • За да видам во секое време колку е загадено,
  • За да видам дали работи или не,
  • за сменам мод на работа ради XYZ причини (на пример не ми се стануе од кревет, а него тогаш му текнало со неговиот ауто мод да брмчи на најако),
  • Да се изгаси ако на жената или бабата и текнало да луфтира у сред ден (пошто виделе сонце и убаво било времето) и не сакам да рока пошто детектира нели ту мач загадување,
  • Може да се користи како сензор/покажувач за детекција на температура/влажност, заедно со тоа и да ми даде сигнализација дека температурата што ја мери он е над 28 у моментот што кај мене значи дека некој немал попаметна работа и наместо кај што му е местото го начукал/избуткал до радијаторот, и да не набројувам уште.

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Не е морално де, ама јас сакав и мислам дека треба да имаат.
А може да се користи (т.е. јас го користам) за:
  • За да видам во секое време колку е загадено,
  • За да видам дали работи или не,
  • за сменам мод на работа ради XYZ причини (на пример не ми се стануе од кревет, а него тогаш му текнало со неговиот ауто мод да брмчи на најако),
  • Да се изгаси ако на жената или бабата и текнало да луфтира у сред ден (пошто виделе сонце и убаво било времето) и не сакам да рока пошто детектира нели ту мач загадување,
  • Може да се користи како сензор/покажувач за детекција на температура/влажност, заедно со тоа и да ми даде сигнализација дека температурата што ја мери он е над 28 у моментот што кај мене значи дека некој немал попаметна работа и наместо кај што му е местото го начукал/избуткал до радијаторот, и да не набројувам уште.
Држи вода

• ми се допаѓа
Реакции: marv

mdeni

senior
24 септември 2012
6.096
6.039
Затоа што шаомито аутоматик модот му е за никаде.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
Затоа што шаомито аутоматик модот му е за никаде.
Супер е бе, по некои кинески стандарди :D (Новиве верзии што ги вадат и се ЕУ модел, прагот им е симнат на 30 за нечисто, место 50 по кинеско).
Инаку истиот проблем со за мене недобар ауто мод го имам на работа и со Blueair. Но и тој се средува и штелува преку апликација.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.096
6.039
Супер е бе, по некои кинески стандарди :D (Новиве верзии што ги вадат и се ЕУ модел, прагот им е симнат на 30 за нечисто, место 50 по кинеско).
Инаку истиот проблем со за мене недобар ауто мод го имам на работа и со Blueair. Но и тој се средува и штелува преку апликација.
Да се местеше "прагот" барем. Да си го ставам на 10. Или пак да ставеа сензитивити... Абе 7 проклети проколнати реда код се во прашање. Дебили.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.096
6.039
Ќе си напраиш сцени по твој ќеиф и готово.
Како мислиш?
Јас имам пишано која автоматика ја имам направено. Иако таа работи 1/2 од времето од некоја причина.

if 0-10 set Auto
if 10-50 set Favourite
if 50-100 set Auto
Нешто налик ова.

А би САКАЛ да има прост рампинг рецимо од 0-10 да е на минимум, од 10-60 да крева линеарно рецимо. Вака во моментов имам 3 брзини грубо 1, 7 и 8 од прилика.

Последна промена:

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk

Нарачани се. Ќе ги има средина на јануари

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
Нарачани се. Ќе ги има средина на јануари
Па пофалете се овде со еден пинг кога ќе имате ;)

Како мислиш?
Јас имам пишано која автоматика ја имам направено. Иако таа работи 1/2 од времето од некоја причина.

if 0-10 set Auto
if 10-50 set Favourite
if 50-100 set Auto
Нешто налик ова.

А би САКАЛ да има прост рампинг рецимо од 0-10 да е на минимум, од 10-60 да крева линеарно рецимо. Вака во моментов имам 3 брзини грубо 1, 7 и 8 од прилика.
И јас би сакал да сам капетан лаѓе али... Сега ти ептен бараш ама приближно до тоа може.
Со менување на Favorite вредноста и градациски зголемување. Да речам од 20-30/5, 30-40/6, ...
Мене ми е 12 над 50, од 40-50 на 8, под 40 на 6ка, под 20 на ауто, под 10 turn off.
Инаку многу ретко ми скока некој од schedules. Нотификации да рипа кога стига кога не. Ама автоматиката си тера.

Последна промена:

mdeni

senior
24 септември 2012
6.096
6.039
Па пофалете се овде со еден пинг кога ќе имате ;)

И јас би сакал да сам капетан лаѓе али... Сега ти ептен бараш ама приближно до тоа може.
Со менување на Favorite вредноста и градациски зголемување. Да речам од 20-30/5, 30-40/6, ...
Мене ми е 12 над 50, од 40-50 на 8, под 40 на 6ка, под 20 на ауто, под 10 turn off.
Инаку многу ретко ми скока некој од schedules. Нотификации да рипа кога стига кога не. Ама автоматиката си тера.
Како бираш колку да е фаворит? Тоа има 1 вредност.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
Последна промена:

mdeni

senior
24 септември 2012
6.096
6.039
Не ни можам во автоматика да влезам... Толку беше. Низ прозор само.

Automation is not available for shared devices.

А нит е шерд ни бутур.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
Не ни можам во автоматика да влезам... Толку беше. Низ прозор само.

Automation is not available for shared devices.

А нит е шерд ни бутур.
А да зачистиш кеш/дата или реинстал на ми апп. Или да не си хо додал и на уште некој ѕелефон со друг акаунт?

Sent from my Telefon using Tapatalk

mdeni

senior
24 септември 2012
6.096
6.039
Ги немаш у опции овие... Еве ми текна па срчав на темава на времето одамна кога за истово сме збореле Филтер за воздух
Погледнете го атачментот 120587
Погледнете го атачментот 120588
Погледнете го атачментот 120589
Влегов.

Нема ваква опција кај мене.
Screenshot_2022-12-28-08-05-33-33_89ed83f5c7ca8fa2c91fc75c50289338.jpg

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
членови онлајн