Има во ми стор, земав 2 пред некој ден, а има и во Сетек. Ако веќе нашиве решиле да не ги носат онда @G4M3R нека иде со Mi Purifier 4 некоја верзија што му е у буџет ваљда ке имаат повеке на залиха. Автоматиката се средува во апликација со кастм подесувања по желба.Нема веќе заменски филтри никаде, башка аутоматиката му е безвезна.
Не.
(Пред 5 минути земав последниот заменски филтер од ситимол инаку)
Што и да земеш кај нас ќе се соочиш за некое време со тој проблем.Имаш друга препорака? Највеќе ми е за тоа, да не купам, и после да излезе дека амин филтри наоѓање...
Нема некој саглам бренд. Они држат само Blueair, кои се со високи цени како за прочистувачи така и за филтри.Некој салам бренд од Екотип на пример... Не знам.
Еве да ве пингнеме пак. Ќе носите за постарите модели или и вие баталивте, да земеме да фрламе у ѓубре, и на 2-3 год да зимаме нови прочистувачи пошто никој не носи филтри.Веќе е испратено барање до различни добавувачи и за нив. Ќе има инфо за скоро
Winix користам веќе 6/7 години. Филтри имаат постојано. Само со тоа се бави фирмата, па нема логика да си пука во колено со немање филтри.Ми треба предлог за прочистувач на воздух за просторија од ~15m2.
Не сум воопшто во тек што е ново и препорачано на пазаров. Вака од ракав буџет ми е 200еу, не ми треба ништо фенси да е со кузне какви функционалности. Секако ако има логика може да пуштам чергата повеќе (или скратам). Повеќе ми е да е добар дил за парите и да има достапност на филтри кај нас.
"средено ми е" и пак е улаво. Далеку од добро. Еден scheduler не знае да го испочитува како што треба па за друго. Еве денес му текна сега да заурла во 8 саат сабајле, а подесен е од 9 до 20ч да е упален. Ама денес му се сонило дека од 8 е. Еве баш сега.Има во ми стор, земав 2 пред некој ден, а има и во Сетек. Ако веќе нашиве решиле да не ги носат онда @G4M3R нека иде со Mi Purifier 4 некоја верзија што му е у буџет ваљда ке имаат повеке на залиха. Автоматиката се средува во апликација со кастм подесувања по желба.
Мислењето е автоматски споено:
Што и да земеш кај нас ќе се соочиш за некое време со тој проблем.
Нема некој саглам бренд. Они држат само Blueair, кои се со високи цени како за прочистувачи така и за филтри.
Нешто до 200 еур и 50еур филтер е само Blue 3410 | Filtration E-Shop но нема никаква смарт функција, ни вифи ни покажувач што и како работи.
Еве да ве пингнеме пак. Ќе носите за постарите модели или и вие баталивте, да земеме да фрламе у ѓубре, и на 2-3 год да зимаме нови прочистувачи пошто никој не носи филтри.
Кај мене сите сцени си работат како треба еве со години. Европа регион сервер, пошто кинескиот знае да закашла."средено ми е" и пак е улаво. Далеку од добро. Еден scheduler не знае да го испочитува како што треба па за друго. Еве денес му текна сега да заурла во 8 саат сабајле, а подесен е од 9 до 20ч да е упален. Ама денес му се сонило дека од 8 е. Еве баш сега.
А автоматиката не се средува туку се прикрпува и така и ми е ставено. И прикрпена пак е ДАААЛЕКУ од тоа што треба да биде со еден нормален рампинг...
Лагерот е ситен од резервни филтри. Инаку мајмуните малку го сменија дизајнот и сега се различни филтрите. И тоа е тоа, веќе ќе ги снемува. Тоа е таа преварантска логика. Страшно.
Незнам зашто би требало вифи за прочистувач. Јас го пуштам на ауто во октомври, го гасам во април-мај. Во меѓувреме еднаш неделно или на две недели се чисти со правосмукалка.Winix тие што ги носат кај нас модели немаат никакво Вифи и контрола преку апликација. Затоа на времето отпаднаа кога бирав прочистувач, и гледам уште истите модели им се.
Не е морално де, ама јас сакав и мислам дека треба да имаат.Незнам зашто би требало вифи за прочистувач. Јас го пуштам на ауто во октомври, го гасам во април-мај. Во меѓувреме еднаш неделно или на две недели се чисти со правосмукалка.
Држи водаНе е морално де, ама јас сакав и мислам дека треба да имаат.
А може да се користи (т.е. јас го користам) за:
- За да видам во секое време колку е загадено,
- За да видам дали работи или не,
- за сменам мод на работа ради XYZ причини (на пример не ми се стануе од кревет, а него тогаш му текнало со неговиот ауто мод да брмчи на најако),
- Да се изгаси ако на жената или бабата и текнало да луфтира у сред ден (пошто виделе сонце и убаво било времето) и не сакам да рока пошто детектира нели ту мач загадување,
- Може да се користи како сензор/покажувач за детекција на температура/влажност, заедно со тоа и да ми даде сигнализација дека температурата што ја мери он е над 28 у моментот што кај мене значи дека некој немал попаметна работа и наместо кај што му е местото го начукал/избуткал до радијаторот, и да не набројувам уште.
Затоа што шаомито аутоматик модот му е за никаде.Незнам зашто би требало вифи за прочистувач. Јас го пуштам на ауто во октомври, го гасам во април-мај. Во меѓувреме еднаш неделно или на две недели се чисти со правосмукалка.
Супер е бе, по некои кинески стандардиЗатоа што шаомито аутоматик модот му е за никаде.
Да се местеше "прагот" барем. Да си го ставам на 10. Или пак да ставеа сензитивити... Абе 7 проклети проколнати реда код се во прашање. Дебили.Супер е бе, по некои кинески стандарди(Новиве верзии што ги вадат и се ЕУ модел, прагот им е симнат на 30 за нечисто, место 50 по кинеско).
Инаку истиот проблем со за мене недобар ауто мод го имам на работа и со Blueair. Но и тој се средува и штелува преку апликација.
Ќе си напраиш сцени по твој ќеиф и готово.Да се местеше "прагот" барем. Да си го ставам на 10. Или пак да ставеа сензитивити... Абе 7 проклети проколнати реда код се во прашање. Дебили.
Како мислиш?Ќе си напраиш сцени по твој ќеиф и готово.
Нарачани се. Ќе ги има средина на јануариИма во ми стор, земав 2 пред некој ден, а има и во Сетек. Ако веќе нашиве решиле да не ги носат онда @G4M3R нека иде со Mi Purifier 4 некоја верзија што му е у буџет ваљда ке имаат повеке на залиха. Автоматиката се средува во апликација со кастм подесувања по желба.
Што и да земеш кај нас ќе се соочиш за некое време со тој проблем.
Нема некој саглам бренд. Они држат само Blueair, кои се со високи цени како за прочистувачи така и за филтри.
Нешто до 200 еур и 50еур филтер е само Blue 3410 | Filtration E-Shop но нема никаква смарт функција, ни вифи ни покажувач што и како работи.
Еве да ве пингнеме пак. Ќе носите за постарите модели или и вие баталивте, да земеме да фрламе у ѓубре, и на 2-3 год да зимаме нови прочистувачи пошто никој не носи филтри.
Па пофалете се овде со еден пинг кога ќе иматеНарачани се. Ќе ги има средина на јануари
И јас би сакал да сам капетан лаѓе али... Сега ти ептен бараш ама приближно до тоа може.Како мислиш?
Јас имам пишано која автоматика ја имам направено. Иако таа работи 1/2 од времето од некоја причина.
if 0-10 set Auto
if 10-50 set Favourite
if 50-100 set Auto
Нешто налик ова.
А би САКАЛ да има прост рампинг рецимо од 0-10 да е на минимум, од 10-60 да крева линеарно рецимо. Вака во моментов имам 3 брзини грубо 1, 7 и 8 од прилика.
Како бираш колку да е фаворит? Тоа има 1 вредност.Па пофалете се овде со еден пинг кога ќе имате
И јас би сакал да сам капетан лаѓе али... Сега ти ептен бараш ама приближно до тоа може.
Со менување на Favorite вредноста и градациски зголемување. Да речам од 20-30/5, 30-40/6, ...
Мене ми е 12 над 50, од 40-50 на 8, под 40 на 6ка, под 20 на ауто, под 10 turn off.
Инаку многу ретко ми скока некој од schedules. Нотификации да рипа кога стига кога не. Ама автоматиката си тера.
Ги немаш у опции овие... Еве ми текна па срчав на темава на времето одамна кога за истово сме збореле Филтер за воздухКако бираш колку да е фаворит? Тоа има 1 вредност.
А да зачистиш кеш/дата или реинстал на ми апп. Или да не си хо додал и на уште некој ѕелефон со друг акаунт?Не ни можам во автоматика да влезам... Толку беше. Низ прозор само.
Automation is not available for shared devices.
А нит е шерд ни бутур.
Ова се вика чистење залихи на стари модели на велико

Влегов.Ги немаш у опции овие... Еве ми текна па срчав на темава на времето одамна кога за истово сме збореле Филтер за воздух
Погледнете го атачментот 120587
Погледнете го атачментот 120588
Погледнете го атачментот 120589
На стандардната за ЕУ регион немаш. Ти треба модната АПП, затои и ти реков да разгледаш стар муабет што сме праеле. Ај у ПП линк.
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES POLY Blackwire 3320 w/microphone, MS Teams, USB-C + USB-C/A Adapter 8X220AA
3.170,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K3 MAX QMK/VIA LP RGB HS 75% Gateron Brown switch Multi-Device (Wired+Bluetooth), Black, K3M-H3
6.600,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK ALL IN ONE MAGIC-03, 2xMIC, USB-C, 3.5mm, Black
8.680,00 ден
Бесплатна достава
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден