Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Филтер за воздух

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Zdravo decki.
Pocna sezonata kadesto ke se gusime site.
Planiram da zemam procistuvac pa baram vase mislenje bidejki ne sum mnogu upaten. Stanot mi e okolu 60m2.
Blagodaram odnapred
67 квадрати, супер дограма која херметечки затвара, жаомија про го чисти цел стан и одржува под 30 во тивок режим на работа, њу лисиче. Ако чисти тука ќе работи секаде. Најважно е каква е дограмата, ако е дрвена и не затвара добро ќе работи со повеќе вртежи и ќе биде бучен. Филтер трае околу 2-3 год зависи колку го користиш, си има мерач па бара промена кога ќе пресмета дека е заситен.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
67 квадрати, супер дограма која херметечки затвара, жаомија про го чисти цел стан и одржува под 30 во тивок режим на работа, њу лисиче. Ако чисти тука ќе работи секаде. Најважно е каква е дограмата, ако е дрвена и не затвара добро ќе работи со повеќе вртежи и ќе биде бучен. Филтер трае околу 2-3 год зависи колку го користиш, си има мерач па бара промена кога ќе пресмета дека е заситен.
Сѐ супер, освен тоа 2-3 години. Кај мене Карпош, пушачи јбг, нејќе да чуе повеќе од една сезона 5~6месеци, ставено на мои сетинзи т.е. автоматика, пошто ауто модот на мојот 3ка не е најдобра. У спалните тераат нешто повеќе, ама далеку од 2-3 години.

Sent from my Telefon using Tapatalk

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
зависи, прошлата година малку имаше загадени денови третко го користевме, претходната скоро секој ден, и не се пуши дома

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
зависи, прошлата година малку имаше загадени денови третко го користевме, претходната скоро секој ден, и не се пуши дома
Ама нема тоа загадени незагадени јас да му мислам, пуштам гасам :) Пуштам на 1ви ноември и не се гаси до крај на Март. Он нека си брка работа, нели џоа смарт :)

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Ама нема тоа загадени незагадени јас да му мислам, пуштам гасам :) Пуштам на 1ви ноември и не се гаси до крај на Март. Он нека си брка работа, нели џоа смарт :)
преку ден често нема никој дома и отворени прозори, се пали покасно, затоа повеќе одат кај мене изгледа филтрите

mdeni

senior
24 септември 2012
6.096
6.039
@Smartus експерти, од немање лагер, до усисано дома за помалку од 24часа. Се осеќам како во УСА да сум.

Него да си ја пробам среќата и во оваа тема, гледам дека лагери на заменските филтри на Шаоми 3Н многу слабо, или ич. Да не имате, а да не е ажурирано, на пример за сивиот? Купи Xiaomi HEPA филтер за прочистувач 3H/2H/2/2 Pro | Нарачај веднаш на smartus.mk

Да ја завршиме и таа работа...

Boco1987

hello world
25 март 2017
304
355
Скопје
@Smartus експерти, од немање лагер, до усисано дома за помалку од 24часа. Се осеќам како во УСА да сум.

Него да си ја пробам среќата и во оваа тема, гледам дека лагери на заменските филтри на Шаоми 3Н многу слабо, или ич. Да не имате, а да не е ажурирано, на пример за сивиот? Купи Xiaomi HEPA филтер за прочистувач 3H/2H/2/2 Pro | Нарачај веднаш на smartus.mk

Пробај се у другиве Mi продавници
Mi Store
Xiaomi Store

mdeni

senior
24 септември 2012
6.096
6.039
Пробај се у другиве Mi продавници
Mi Store
Xiaomi Store
Еднаш се пробав по грешка. Кај беа поскапи, се платено на сајтот, адреса се ставено. И ми се јавува типка и ми вели дали сакате да си ја подигнете од Илинден или да ја доставиме до дома, ама се доплаќа карго 190 денари.

И тоа беше последен пат со такви преварантски работи да се замарам. Само ако мора и тоа од салон ќе си земам. 400 денари рекет ме фати тој експеримент.

Затоа смартус си ги поштувам, правосмукалчето стигна одма, филтри стигаа, еве заменска папуча стигна, заменски филтри за смукалката... Е сеа филтри што снема за прочистувачов. Ама ако дојде нож до коска ќе барам по дуќани.

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.751
Еднаш се пробав по грешка. Кај беа поскапи, се платено на сајтот, адреса се ставено. И ми се јавува типка и ми вели дали сакате да си ја подигнете од Илинден или да ја доставиме до дома, ама се доплаќа карго 190 денари.

И тоа беше последен пат со такви преварантски работи да се замарам. Само ако мора и тоа од салон ќе си земам. 400 денари рекет ме фати тој експеримент.

Затоа смартус си ги поштувам, правосмукалчето стигна одма, филтри стигаа, еве заменска папуча стигна, заменски филтри за смукалката... Е сеа филтри што снема за прочистувачов. Ама ако дојде нож до коска ќе барам по дуќани.
Не се различни продавниците? Не е една иста фирма.

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk

Моментално ги немаме на лагер :) Ќе побараме кај добавувачите и доколку има можност би ги донеле со нареден увоз. Ќе имаме информации во текот на неделава.

Благодариме за позитивниот feedback :D

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk
А филтри? Нешто слабо залиха на било кој.
Околу 7ми декември ќе стигнат за 4, 4 Pro и 4 Compact. Често има ограничени количини и поголемиот дел се распродаваат во пред-нарачка. Може да резервираме и да известиме штом бидат ажурирани количините

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
Околу 7ми декември ќе стигнат за 4, 4 Pro и 4 Compact. Често има ограничени количини и поголемиот дел се распродаваат во пред-нарачка. Може да резервираме и да известиме штом бидат ажурирани количините
За 3H и слични ми беше?

Sent from my Telefon using Tapatalk

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk
@Smartus филтрите за 4ките и 3ките различни се?
Нема да фати филтер од 4 на 3H пример?
Вака на слика личат исти.
Да да, различни се 3H и 4та генерација.

Пример 3H се исти со Mi Air Purifier 2H, 2S, 2C, 2 и Pro

Pro H има посебен филтер.

4ка се сите различни. 4, 4 Pro, 4 Lite и 4 Compact секој модел има свој филтер што не е компатибилен со останатите

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.087
1.388
Ми треба предлог за прочистувач на воздух за просторија од ~15m2.
Не сум воопшто во тек што е ново и препорачано на пазаров. Вака од ракав буџет ми е 200еу, не ми треба ништо фенси да е со кузне какви функционалности. Секако ако има логика може да пуштам чергата повеќе (или скратам) :D. Повеќе ми е да е добар дил за парите и да има достапност на филтри кај нас.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
Ми треба предлог за прочистувач на воздух за просторија од ~15m2.
Не сум воопшто во тек што е ново и препорачано на пазаров. Вака од ракав буџет ми е 200еу, не ми треба ништо фенси да е со кузне какви функционалности. Секако ако има логика може да пуштам чергата повеќе (или скратам) :D. Повеќе ми е да е добар дил за парите и да има достапност на филтри кај нас.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.096
6.039

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.087
1.388
Нема веќе заменски филтри никаде, башка аутоматиката му е безвезна.

Не.

(Пред 5 минути земав последниот заменски филтер од ситимол инаку)
Имаш друга препорака? Највеќе ми е за тоа, да не купам, и после да излезе дека амин филтри наоѓање...

Boco1987

hello world
25 март 2017
304
355
Скопје
Нема веќе заменски филтри никаде, башка аутоматиката му е безвезна.

Не.

(Пред 5 минути земав последниот заменски филтер од ситимол инаку)
Има филтри у таа продавницата у ГТЦ, баш земав пред некој ден

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно