Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
На хотециг која пошта користите ?
што и, значат овие
About color in shortage
About size in shortag
About goods in shortage
Self-service order amount
?

Фала :)
П.с.
Има разлика од овај кајфун и овај ?

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.083
14.189
На хотециг која пошта користите ?
што и, значат овие
About color in shortage
About size in shortag
About goods in shortage
Self-service order amount
?

Фала :)

Аи каде внесувате адреса за достава. Се отепав барајќи а не можам да најдам. Дали е после плаќање евентуално?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@bicikle Различни производители или добавувачи. Тоа значи A/B/C. Читај ги ривјуата. Што има на сликата (ако е сликано од фотографот на Фастек), тоа ќе добиеш. Значи, поскапиот е со плус стакло и оџаче за поголем капацитет.

За Хотециг: Имав пишувано нешто за чекаутот таму. Барајте hotecig во индексот. Која и пошта да ја одберете, ставете add track во корпа, ќе биде без пари ако нарачката ви е над 20 долари, а 1,5 долар ако е под тоа. Мене со одбрано како на сликата ми стигаат со Холандска пошта.

Адресата ти е онаа од Пејпал.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Баш сега пишував за тоа. Ако се плаќа со Пејпал, ваљда автоматски им ја праќаат адресата?
Секако не би платил директно со картичка на ваквите сајатови како е-циг... :)

Проф. Метуз, не им работи регистрацијата на овие од hotecig.com и искрено некако шалабајзерска фирма ми се гледаат. Работава ми изгледа како на замарање од низок ризик (пејпал заштита), па ако дојде добро ако не дојде ништо посебно не си загубил (освен 15-тина минути замарање за приговор до ПП).

едит: @bicikle ako те чеша џебот, не е поинтересно наместо колекции од атомајзери, да пробаш сквонкер?
На пример, мене ова ми упадна во очи (цена/перформанси/естетика):
$52.95 Authentic Council of Vapor Wraith 80W Squonker VW TC Box Mod Kit (White) - 1-80W / 200-600'F / 1*18650 / 5ml juice reservoir at FastTech - Worldwide Free Shipping

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Вебсајтот им е катастрофа, сапортот (најчесто) никаков, Пејпал неколку пати ги откачуваше (и кога се викаа focalecig - страницата беше скроз иста, барајте и фокал/focal во индексот)... Ама па знаат да избацат најевтини работи и МИСЛАМ дека не се криминално настроени. :hay:

krema

OG
24 јуни 2009
15.729
15.822
youtu.be
hotecig

12 дена како е платено и уште не е шипната нарачката, 5 дена како немам одговор на прашањето „што се случува и зошто не ја шипат нарачката“. Крајно несериозни но ќе видеме, штом сме се фатиле на орото - ќе го играме до крај.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Kaко воопшто отварате акаунт на hotecig?
Клик на New customer, носи на логин страна и таму исто нема можност за правење нов акаунт.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Баш сега пишував за тоа. Ако се плаќа со Пејпал, ваљда автоматски им ја праќаат адресата?
Секако не би платил директно со картичка на ваквите сајатови како е-циг... :)

Проф. Метуз, не им работи регистрацијата на овие од hotecig.com и искрено некако шалабајзерска фирма ми се гледаат. Работава ми изгледа како на замарање од низок ризик (пејпал заштита), па ако дојде добро ако не дојде ништо посебно не си загубил (освен 15-тина минути замарање за приговор до ПП).

едит: @bicikle ako те чеша џебот, не е поинтересно наместо колекции од атомајзери, да пробаш сквонкер?
На пример, мене ова ми упадна во очи (цена/перформанси/естетика):
$52.95 Authentic Council of Vapor Wraith 80W Squonker VW TC Box Mod Kit (White) - 1-80W / 200-600'F / 1*18650 / 5ml juice reservoir at FastTech - Worldwide Free Shipping
Добра ти е идеата, сквонкер и капкач(дрипер) ми се на ум, али прво ми е да се обезбедам со атомајзери за мтл и дтл па после и тие ќе дојдат на ред. Е сега обс го имам пробано(додуша обичниот, не нано) и беше баш тоа што очекував па затоа се запнав за него.
Ќе го пуцнам на хотциг, па здравје.
Крема и од фт имам чекано 15+ денови.
Локван кај акаунт нејм пиши е-меил.

Последна промена:

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Не е до чепкањето друже, едноставно не им работи нешто регистрацијата. Пробано преку 3 бровсера. Кликам на New customer, ме носи на логин страна. Таму има опција: No, I am a new customer. Ама ништо и со тоа, пошто што и да пробам вели You have not registered. Doh! :boring:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Какво криминално настроени, далеку било. Нивниот проблем (Hotecig) е што се малку повеќе глупи него што изгледаат. :oops:

Од 5 нарачки од Hotecig, скорот ми е следен:
- Првите две експресно шипнати и стигнаа за 15-20 дена.
- За третата (дроидот ДНА250) морав малку да ги погурам, па го шипнаа. Потоа Холанѓаните беа криминално спори и пратката стигна после 48 дена!
- Четвртата пратка ја утнаа, од 18 ситници по $0.01 добив само 2. После протестната нота Carina ми вети дека за 76 часа ќе ми ги вратат парите. Нормално се завлечкаа, ама после 96 часа парите легнаа на Пејпал, а вчера и на картичка.
hote refund.JPG
- Со петтата пратка ќе биде жустро, ама во одбрана на Hotecig, повторно Холанѓаните се проблем:
Holangjani.JPG
Оваа пратка искрено не очекувам да ја добијам во раце и ова ми е прв ваков случај...

Мало појаснување за тие што за прв пат нарачуваат од Hote:
- Адресата ја земаат од Пејпал.
- Фри тракингот да се уфрли пред купонот за попуст, особено ако цената на производот после кодот за попуст паѓа под $20 (граница за фри тракинг & шипинг. Еве пример:
hote primer.JPG
- Фри шипинг дава по дифолт, ама може да потврди уште еднаш.
Некогаш такви банални работи (малку вуду) се неопходни на пролупаниот сајт на Хотециг. :hay:
- Тоа 'About XXX' њама значение.
- Некогаш мора да се внесе телефонски број, во спротивно не ви дава да платите. :rolleyes:
- Брзината кај овие е важна. :D Ако премногу петљате во корпа, знае да се изгуби жолтото поле (Пејпал) за плаќање. Тогаш се надвор од корпа (remove), ресетирање на браузерот (не е неопходно, ама уште малку вуду не е на одмет) и потоа целата постапка од ново, овојпат побрзо. :crazy:

- За крај, да не ја заборавиме и финтата!

~~~~~~~~~~~~
Ова за отварање нов акаунт е ново за мене. :(

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Локван проба да внесиш адреса кај акаунт нејм? Мене така ми упали.
Професоре @krema кој беа ладилниците жто ги имаше земено? Не можам да го најдам постот.

Последна промена:

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
@bicikle браво бе, јас ставав јузернејм таму... Не кажуваа дека маил адреса треба. Како и да е, се направи акаунт а ја има под ордерс и нарачката од синоќа. :)

Инаку @Chicco69 пред некој ден најдов некои работи што си ги пишувал на темава за Health Cabin, и се попалив да нарачам некој од модовите што се на „чистка“, за вадење на електрониката. Ама после ладен туш, шипингот им е колење (демек две пластични лулиња од Џојтек тежеле скоро едно кило, а уште два атомајзери уште пола кило).

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.083
14.189
Јас кренав раце од хотциг. Не ќе се молам на бога за да примат нарачка и за да стигне како што треба за мои пари. Ќе фрлам уште некој долар плус на фасттек ама бар знам дека ми е посигурно. Е сега има добри зделки ама ќе испадне нешто и на фасттек.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Инаку @Chicco69 пред некој ден најдов некои работи што си ги пишувал на темава за Health Cabin, и се попалив да нарачам некој од модовите што се на „чистка“, за вадење на електрониката. Ама после ладен туш, шипингот им е колење (демек две пластични лулиња од Џојтек тежеле скоро едно кило, а уште два атомајзери уште пола кило).
Health Cabin - познати и како колибаши во македонските вејперски кругови. :)
Прв пат слушнав за нив минатиот мај, кога Метузалем обзнани дека имаат попусти по повод нивна годишнина. Даваа $5.00 за учленување, фри шипинг над $20, попуст од 20% и други погодности. Ах, тоа беа убави времиња...
И тие имаа дупки во системот што лесно ги провалувавме и користевме, ама на се што е убаво му доаѓа крај.
Јас учествував и во нивните наградни игри, па си ќарив полнач и гаќи за батерии (линк1, линк2), еден чуден двокатен атомајзер и втор уште почуден што не ми е ниту отпакуван...

Јас кренав раце од хотциг. Не ќе се молам на бога за да примат нарачка и за да стигне како што треба за мои пари. Ќе фрлам уште некој долар плус на фасттек ама бар знам дека ми е посигурно. Е сега има добри зделки ама ќе испадне нешто и на фасттек.
Сосема легитимно размислување.
Квалитетните услуги секогаш чинат екстра и најчесто вреди да се плати поскапо поради тоа. Ама има специфични ситуации, како случајот со SBody VapeDroid ДНА модовите што завршија во Фасттек пред Нова Година, а во Хотциг сеуште ги има и тоа по уште поповолни цени. Или пак OBS Engine Nano што не се произведува повеќе, а во ФТ е "очистен". Вчера дискутиравме за него.
Некогаш пак разликата во цена е огромна, како кај Innokin Endura T22 - $18.65 со денешниот попуст во Hotecig, vs $31.97 во ФТ. 71% разлика - није свеједно. :hay:

Има тука и еден друг момент. Ние што сме подолго време во вејперствово, затнати сме со опрема и единствено некоја турбо понуда би не заинтересирала. Ако има и малку ризик, или треба да се користат финти, тоа ни доаѓа како екстра предизвик, дополнителна стимулација. Адреналин, серотонин, допамин, you name it. :)

Од друга страна, почетниците што собрале храброст конечно да се пресметаат со тутунското зло, бараат брзи, сигурни и проверени решенија. И така треба да биде. Добар старт многу значи, hands down.

Се додека се движиме во вистинскиот правец, добри сме. :)
My Way.jpg

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
@krema Додека не пробам 22 и 25мм атомизер не можам да кажам што преферирам :)
@Chicco69 од тие причини направив едно пињау. Ќе ве замолам да ѕирните за тракинг, т.е. да ми кажите кај да го барам ако не сум утнал нешто
Photobox - Bring your photos to life!
Мноогу рецки ми се собраа... :D

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^ Линкот не ти е добар, односно изгледа важи само за тебе. Мене ме носи на главната страница.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Таму кај што е Instant Order Received ќе се менува статусот и ќе го има тракинг бројчето.

Кога ќе го добиеш, таму ќе можеш и да означиш дека е примено (исто како и на Фастек, тоа не значи ништо особено).

-----

Не беше спомнато, Кинезите од 5 до 7 април празнуваат некој нивни празник *, а утре е недела... Очекувајте дури од понеделник да погледнат.

* а не частат купони :hay:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Мене еден ордер долго ми се влечеше, и одеднаш се смени во нешто како Priority collecting, па тргна за неколку дена.

Јас не им пишав ништо.

Статус
Затворена за нови мислења.
462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Нови мислења

Офтопик

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно