Користите застарен прелистувач. Тој можеби не ја прикажува оваа или други интернет страници како што треба. Би требало да го надградите или да користите алтернативен прелистувач.
@dejan_str Во право си дека е многу подобар ама првичниот буџет за целокупниот копјутер ми беше 35000 и на крај испадна 45000 така да немав ни 200ден повеќе да одвојам за подобар монитор.
И кога веќе муабетиме, да не отворам друга тема, имам уште едно прашање. Мониторов го поврзав со displayport. На User Manual ова го пишува за конектирање преку displayport. CAUTION: The graphics are used for the purpose of illustration only. Appearance of the computer may vary.
Дали да продолжам да си го користам така или да си купам DVI.
Тоа само значи дека тоа што е нацртано на сликичката немора да значи дека така изгледа во живот, т.е. ти на сликата имаш кабле што од и онборд графичка до монитор а на тебе може да ти биде од стендалоун графичка до монитор. Чисто да не се фатиш ко слеп за стап дека тој конектор треба да го бараш доле десно само затоа што е така нацртан.
@Oktar Сеа читам и се чудам што сум прашал Знам јасно ми е за што служи тоа го има и на други места кај што се објаснува преку слика. Немав спиено вчера и мозокот малце на standby ми бил коа сум го пишал ова.