Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple Pay во Македонија

Michael Scott

read-only
5 октомври 2021
25
13
Sum imal neaktivna smetka vo NLB, petok 15 casot otidam da ja aktiviram i baral visa debitna, vo 16:30 mi stigna mail so poslednite 4 broevi na kartickata zaedno so pinot, preku NLB Pay uspeav odma da ja aktiviram kartickata i da ja dodadam vo Apple Pay. Za saat vreme imam nova karticka. Taman prefrliv i plata na NLB i tolku od sparkasse glupite kaj plakjam okolu 250 denar mesecno za dzabe.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Viko

hello world
28 јуни 2022
313
291
Избриши ја и додади ја преку Wallet аппликацијата со скенирање на картичката. Don’t know why, but it works.
Мене така ми беше додадена картичката и од пред некоја недела ми ја снема историјата и за секоја нова трансакција не добивам нотификација од wallet и не ми ја покажува во историја.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Кој и што всушност треба да направи за да почне да се плаќа и онлајн кај нас со Apple Pay? CaSys?

Последна промена:

lxndrt

read-only
24 јули 2023
30
57
Во случај некој да сака да додаде СТБ картичка на Mac или iPad, еве го процесот, бидејќи никаде јавно не е објаснето, а мене ми требаа околу недела дена преписки со банката (агентите во контакт центарот не знаеја за постапкава).

iPad

Бидејќи технички има апликација од СТБ и за iPad, мора процесот да оди преку нејзиниот токен. Меѓутоа, токенот може да биде активен само на еден уред во исто време. Значи треба да се направи реактивација на токенот преку веб, да се логираш на iPad и да го активираш токенот и да ја дигитализираш картичката. Потоа ќе треба повторно да направиш реактивација на токенот за да си го вратиш на телефон. iPad си останува со активна картичка во Wallet (токенот веќе не му треба). Ептен е глупаво, ама работи.

Mac

На Mac е полесно, ама неочигледно. Треба да ја додадеш картичката во Wallet и иако процесот на верификација нема да успее, картичката ќе ти остане во Wallet со статус “Pending verification”. Тѝ треба да се обратиш после во филијала/контакт центар каде што они може да ја активираат картичката. Јас кога се јавив во контакт центар, агентот не знаеше за постапкава и ми кажа да им вратам на мејлот да ми посочат чекор по чекор што треба да се направи. Арно, они директно ми кажаа да ги исвестам штом ќе додадам картичка и ќе ми ја активираат веднаш - и така завршив работа. Можеби во меѓувреме ги имаат обучено и во call центарот како да се справат со овој процес.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Браво за тебе, уа за СТБ! Сѐ посреќен сум што ги откачив откако почнаа да тонат пред 2-3 години!

Vladimir95

read-only
7 октомври 2016
2
2
ProCredit oficijalno pushtija nova mobilna aplikacija denes ili vcera so poddrska za Apple Wallet, verojatno kje ovozmozat i Apple Pay za brzo

UPDATE: Celosno nova e aplikacijata, ne e update na postoeckata, so sto nema povekje da ima potreba od MobileSign aplikacijata

Атачменти

• IMG_9481.png
    IMG_9481.png
    1,2 MB · Прегледи: 90
Последна промена:

Viko

hello world
28 јуни 2022
313
291
Една препорака не знам колку и дали ќе ви биде корисна, Apple Wallet за разлика од Google Wallet нема опција за додавање на клуб картички, лојалти програми и т.н. ама со апликацијава можете да додадете до две Barcode/QR code картици/влезници/пропусници… бесплатно.

Функционира исто како дигитална бординг карта.

Атачменти

• IMG_6932.jpeg
    IMG_6932.jpeg
    252,5 KB · Прегледи: 63

Ropatropa

read-only
10 октомври 2021
8
8
Една препорака не знам колку и дали ќе ви биде корисна, Apple Wallet за разлика од Google Wallet нема опција за додавање на клуб картички, лојалти програми и т.н. ама со апликацијава можете да додадете до две Barcode/QR code картици/влезници/пропусници… бесплатно.

Функционира исто како дигитална бординг карта.
Имаш уште една подобра и позната апликација Pass2u. Каде има веќе спремни templates за било какви картички. Има и за поголем дел од Македонските, ако нема можеш да платиш еднократно за про верзија и да правиш колку сакаш и да ги додадеш на Apple/Google Wallet.

Атачменти

• IMG_9090.jpeg
    IMG_9090.jpeg
    243,6 KB · Прегледи: 63
  • IMG_9091.jpeg
    IMG_9091.jpeg
    221,4 KB · Прегледи: 60
  • IMG_9092.jpeg
    IMG_9092.jpeg
    96,3 KB · Прегледи: 62
членови онлајн
мислења