Порачав нешто во вредност од 17 долари но воопшто не е испратено а има уште 1 ден за испраќање. Дали да кликнам на cancel order или да чекам до последен момент?
Порачав нешто во вредност од 17 долари но воопшто не е испратено а има уште 1 ден за испраќање. Дали да кликнам на cancel order или да чекам до последен момент?
Имам 3 пратки за кои рокот за достава им истекува утре/задутре. Последно инфо за сите пратките е дека се качени во авион летнале од Кина уште на 15ти Ноември. Толку.
Шо ке се деси ако не отворам диспјут?
- Ке рачунаат дека ми стигнале пратките?
Или да барам од продавачот да ми продолжи време за достава?
- Ама немам ваква опција...
Што е вашиот совет?
Singapore каде се???? :angry::angry::angry::angry:
2017-12-29 17:37 Despatched to overseas (Country code: MK)
кај гледаш ваков тракинг (мислам на која страница) ??
Онлине калкулаторкај гледаш ваков тракинг (мислам на која страница) ??
Тука некаде со ова:
Netherlands (the) AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL
12/21/2017, 12:20:00 PM
Send item abroad (EDI-received)
![]()
Стигна твојата?
Заши без царина.. како поминува тоа?
Sent from my iPhone 7
Заши без царина.. како поминува тоа?
Sent from my iPhone 7
Пишуваат помали вредности на пакетот и така си поминуваат повеќето..
@krema а и добар дел од останатите.
Одбери си ја причината за која ти отвараш dispute, кажи ти што имаш да кажеш, никакво рефундирање на пејпал (се губи заштитата од Алиекспрес и не можеш после да докажеш) и без пардон.
Алиекспрес е судијата во спорот, ако имаш на пример 3 дена да отвориш спор и се договориш да ти ги врати парите по ПејпалКако се губи, кога парите ќе ти ги врати? 3-4 дена се потребни за да заврши трансакцијата.
Вака едно прашање, порачав за еден пријател машинка од интернет (вредност 42 долари). Но кинезот ми враќа по 2 дена откако е платено, дека при проверка бла бла констатирале дека не е океј машината и да откажам нарачка, за да ми ги врати парите. Кликнав и еве од 18.01.2018 уште стои на refund но никако да се комплетира до сега... Има шанси да ме зезни ? (инаку прифати продавачот за cancel на нарачката)
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K10 MAX HS Full Size RGB Keychron super Banana switch, Multi-Device 2.4 GHz & BT Black, K10M-H4
8.840,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD BLUE 5400RPM 256MB SATAIII WD40EZZX
10.730,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K3 MAX QMK/VIA LP RGB HS 75% Gateron Brown switch Multi-Device (Wired+Bluetooth), Black, K3M-H3
6.600,00 ден