Порачав нешто во вредност од 17 долари но воопшто не е испратено а има уште 1 ден за испраќање. Дали да кликнам на cancel order или да чекам до последен момент?
Порачав нешто во вредност од 17 долари но воопшто не е испратено а има уште 1 ден за испраќање. Дали да кликнам на cancel order или да чекам до последен момент?
Имам 3 пратки за кои рокот за достава им истекува утре/задутре. Последно инфо за сите пратките е дека се качени во авион летнале од Кина уште на 15ти Ноември. Толку.
Шо ке се деси ако не отворам диспјут?
- Ке рачунаат дека ми стигнале пратките?
Или да барам од продавачот да ми продолжи време за достава?
- Ама немам ваква опција...
Што е вашиот совет?
Singapore каде се???? :angry::angry::angry::angry:
2017-12-29 17:37 Despatched to overseas (Country code: MK)
кај гледаш ваков тракинг (мислам на која страница) ??
Онлине калкулаторкај гледаш ваков тракинг (мислам на која страница) ??
Тука некаде со ова:
Netherlands (the) AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL
12/21/2017, 12:20:00 PM
Send item abroad (EDI-received)
![]()
Стигна твојата?
Заши без царина.. како поминува тоа?
Sent from my iPhone 7
Заши без царина.. како поминува тоа?
Sent from my iPhone 7
Пишуваат помали вредности на пакетот и така си поминуваат повеќето..
@krema а и добар дел од останатите.
Одбери си ја причината за која ти отвараш dispute, кажи ти што имаш да кажеш, никакво рефундирање на пејпал (се губи заштитата од Алиекспрес и не можеш после да докажеш) и без пардон.
Алиекспрес е судијата во спорот, ако имаш на пример 3 дена да отвориш спор и се договориш да ти ги врати парите по ПејпалКако се губи, кога парите ќе ти ги врати? 3-4 дена се потребни за да заврши трансакцијата.
Вака едно прашање, порачав за еден пријател машинка од интернет (вредност 42 долари). Но кинезот ми враќа по 2 дена откако е платено, дека при проверка бла бла констатирале дека не е океј машината и да откажам нарачка, за да ми ги врати парите. Кликнав и еве од 18.01.2018 уште стои на refund но никако да се комплетира до сега... Има шанси да ме зезни ? (инаку прифати продавачот за cancel на нарачката)
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BANANA Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D4
8.100,00 ден
HDD 3,5" 12TB WD PURPLE PRO 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD122PURP
30.120,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Banana switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M4
5.450,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 128GB SANDISK ULTRA LUXE, Silver, SDCZ75-128G-G46
2.130,00 ден