Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Финтек револуција во Македонија

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
569
389
Еве нешто ново, Капитал банка се ребренира во mBank и имаат финтек апликација mona, најверојатно ќе може дигитално да се отвараат сметки и да се вршат трансакции и плаќања. Нешто ново на пазарот кај нас кое се надевам дека ќе заживее, ова е всушност македонска Paysera. Инаку минатата недела Flex Pay доби лиценца за истово, а исто и Iute Pay имаат лиценца од неодамна, во скоро се очекува истите да почнат со ваква финтек апликација, на некој начин онлајн банки.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.164
18.759
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Интересно.

MusicFreak

lurker
18 јуни 2009
989
115
Не укапирвам, шо е разликата меѓу ова и обична банка?

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.213
2.643
Не укапирвам, шо е разликата меѓу ова и обична банка?

ова е дигитално и може да пропадне и никогаш да не си ги видиш парите. Исто да те блокираат и да ти ги земат парите. Да додадам уште да ти одредуваат нереални трошоци за конверзија и трансфери.

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.029
7.694
А кога пропаѓаат банки од цигла сите се офајдуваат... Прашајте ги штедачите (и особено правните лица штедачи) во Евростандард банка.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.989
Бог да чува.

Ја по насловов си реков нешто корисно ќе видам. Страшно.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
569
389
Nudi ProCredit no ne e isto kako fintek. I imaat golemi provizii.
Мислењето е автоматски споено:

Бог да чува.

Ја по насловов си реков нешто корисно ќе видам. Страшно.
Pa se misli na Fintek revolucija oti zapocnuvaat povekje firmi ovoj period, ke pocne Iute, Flex, Paysera vekje e dostapna, eve i mBank.

fcwizard

hello world
26 март 2018
62
69
Еве нешто ново, Капитал банка се ребренира во mBank и имаат финтек апликација mona, најверојатно ќе може дигитално да се отвараат сметки и да се вршат трансакции и плаќања.
,,За активирање на Capital Bank Web eBank апликацијата потребно е да поднесете барање во најблиската експозитура на Capital Bank АД Скопје. При аплицирање потребно е да ни ја кажете вашата е-пошта и бројот на мобилниот телефон. Ќе ви испратиме е-пошта на вашата е-пошта која содржи информации за корисничкото име и линк до апликацијата, а ќе добиете SMS порака со код за активирање на вашиот мобилен телефон. Кога ќе кликнете на линкот од е-поштата, ќе ги внесете вашето корисничко име и код за активирање во соодветните полиња, по што ќе се отвори нов екран за да ја креирате вашата лозинка, која ќе ја користите за следните најавувања во апликацијата.''

Дигитално со одење во експозитура, многу јака македонскава финтек револуција...

А тек пак провизииве кога ќе отвориш да ги видиш ццц.

Користење на електронско банкарство за активни корисници на платежна сметка-300 мкд
Годишна каматна стапка -14,00% променлива
Деблокада на картичка од 3 пати згрешен ПИН -450 мкд
Реиздавање на ПИН-250 мкд
Издавање на разни потврди и други документи -300 мкд + ддв
Разни потврди, извештаи и сл. По барање на клиент од областа на девизно работење - 5,000 мкд годишно по кредитна пријава и 1,000 мкд по поединечен докуемент

На кој му требаат лихвари кога имаш банки во Македонија :D

Последна промена:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно