Вешто го избегна аргументот дека сообраќајот е нефункционален, па и куп други работи што не ти одговараат. Уствари со твојов одговор ми порача само едно “Џабе ми збориш“Ние сме тие што сакаме ред и безбедност во сообраќајот. Милион контрадиктости во постов.
Со ни еден закон не ти е загарантитано правото да возиш автомобил него слобода на движење. Прави разлика.
За да правилно и добро функционира сообраќајот треба сите да се приджуваат во сообраќајот. Тебе на така ли ти личи во РСМ?.
Така било и во Данска на времето и во Норвешка. И се сетиле за да го подобрат да инсталираат камери. Денес овие држави имаат еден од најбезбедните сообраќаи во светот.
Мене јасно ми е дека со голфот 1.9 тедеи со 2 црвени и дека 50 ти е малце по Скупје ама сообраќајот не е направен само за тебе и таквите како тебе себични луѓе кои немаат против да удираат пешаци.
Ќе се стрпиме НИЕ што сме за ред и безбедност во сообраќајот уште некоја недела и после верувам дека сообраќајот ќе е далеку побезбеден.
Запамти едно, секој пат кога ни се случила национална катастрофа во минатото, и секој пат кога ќе ни се случува во иднина, има точна причина која довело да дојдеме до таа точка за такви работи воопшто да станат опција, и постои точна посебна критична група на луѓе која со своите ставови и менталитет ги буткале работите во таа насока. Никој однадвор не ти е крив и никој не те мрази.