xenon
εικονοκλάστης
Госпоѓи, да прашам чисто информативно, кои арапи се еквиваленти на:
Musc Oud e заебан парфем. Мириса слично како да си влегол во продавница за мебел( Симпо поточноMislenje za Papilefiko i Musk Oud?
Денес тестирав Arnaf Cdnim. Едвај 3 часа се "осеќаше". Јас не знам како луѓе пишуваат за 12+ часа.
Малце урбани митови но ова е што ќе ти го кажам е 100% така:Денес тестирав Arnaf Cdnim. Едвај 3 часа се "осеќаше". Јас не знам како луѓе пишуваат за 12+ часа.
9 PM rebel е одличен, траен е и добива доста комплименти a price/performance е bang for the buck. Исто и Khamrah е одличен унисекс парфем, но повеќе влече накај женска популација поради неговата блажина ( Dukhan е многу повеќе машки)Мене ме зачуди, бидејќи камрах трае солидно добро.
Афнан ребел, скоро 2 дена го осеќав на алишта, итн.
Ама армаф ме разочара. Не е копија бидејќи во шатци тестирав. Ама голема е веројатноста дека бројот на прскања игра улога. Само два пати се прснав. (стандард лево/десно)
Пред некој ден тестирав Versace Dylan Blue, ама ми рекоа едт верзија (еликсир).
Исто и тој парфем дали 3/4 часа.
Или јас имам кожа на носорог, па одбива се, или ќе преќинам да се бањам секој ден па да "впива" од парфеми малце.![]()
Според фрагрантика:Госпоѓи, да прашам чисто информативно, кои арапи се еквиваленти на:
Terre d'Hermès
Jean Paul Gaultier Le Male Homme
Oud Wood Tom Ford
?
Зависи и од бачеви. Постарите верзии сигурно повеќе траат од поновите. Иначе го имам, го користам ептен ретко само ради смрдливото отварање на почетокот. А и пола град мириса на него/ слично на негоДенес тестирав Arnaf Cdnim. Едвај 3 часа се "осеќаше". Јас не знам како луѓе пишуваат за 12+ часа.
Не сакав да пишам, ама ти почна прв.Зависи и од бачеви. Постарите верзии сигурно повеќе траат од поновите. Иначе го имам, го користам ептен ретко само ради смрдливото отварање на почетокот. А и пола град мириса на него/ слично на него![]()
Баш така. И искрено едно пола саат тешко го поднесувам мирисот. После тоа мириса димасто и богато али некако досадна ми станаa Авентус стил на парфеми.Не сакав да пишам, ама ти почна прв.
Мене ми мириса како некое средство за вц чистење. Лимон синтетички.
Имам чистено каменец со едно средство, абе исти мирис.
Многу допадлив парфем. Го користам генерално за канцеларија. Сладок мирис, некои ќе речат унисекс, за мене е само машки мирис!Што мислите за Tom Ford Noir Extreme EDP?
Барам нешто за овој период, моментално имам само Bleu de Chanel и JPG Paradise Garden во колекцијата.
под претпоставка дека си го тестирал noir extreme, пробај со spicebomb слични се :Што мислите за Tom Ford Noir Extreme EDP?
Барам нешто за овој период, моментално имам само Bleu de Chanel и JPG Paradise Garden во колекцијата.
fragrance.mk
Што мислите за Tom Ford Noir Extreme EDP?
Nobile 1942 имаат некои унисекс парфеми кои женава ги мириснала па и се бендисале. Каков е рејтингот на овие парфеми меѓу познавачите? Мислам дека најмногу и се бендисал Muscio (или слично име).
Многу допадлив парфем. Го користам генерално за канцеларија. Сладок мирис, некои ќе речат унисекс, за мене е само машки мирис!
Елегантен парфем и е магнет за комплименти. Често посегнувам на него зимава.
Проекцијата и трајноста не му се нешто посебно ама па и не мора сите парфеми да се осеќаат на 1 км од тебе нели![]()
Тестирани двата денес, Noir Extreme ми се допаѓа повеќе, но цената му е дупло повисока, а малце ми е генерички, баш за канцеларија како што кажа.под претпоставка дека си го тестирал noir extreme, пробај со spicebomb слични се :
![]()
VIKTOR & ROLF Spicebomb Extreme EDP - fragrance.mk
Експлозивен состав и на уникатен начин ја истакнува ароматичната лаванда благодарение на топлите зачини.fragrance.mk
Од стотоци парфеми дијзанерски, ниш, арапски и останати ... во топ 9 машки парфеми за 2025 година се 2 арапски и тоа бр.3 Liquid Brun (7428 гласови) и бр.8 Afnan Supremacy Collector's Edition (4565 гласови). Да точно е тоа дека се платени да ги рекламираат арапските, но не го менува фактот дека наведените парфеми се одлични квалитет и се носат со многу поскапите нивни конкуренти. Инаку Supremacy е многу многу близок клон на Aventus Abslou (реден бр.2), а додека PDM Althair не е ниту на листава а Liquid Brun е негов многу близок клон да не речам 1 на 1.Нема инфлуенсер на кој арапиве не му го напуниле џебот да ги рекламира. Сите препоручуваат Club de Nuit by Armaf. Арапскиве станаа ко она узми Шаоми брате![]()
Нема инфлуенсер на кој арапиве не му го напуниле џебот да ги рекламира. Сите препоручуваат Club de Nuit by Armaf. Арапскиве станаа ко она узми Шаоми брате![]()
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден