Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Филмови и серии

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.807
3.998
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Добар е, како за промена од веќе добро изгазени СФ патеки, али разврската ми беше очекувана скоро од старт.
Више ништо неможе да изненади ветерани :).

Обидот(под-жанрот) ме потсети на еден(не СФ) со мозгојебство, што го гледав пред некоја година, кој ептен добро си ја заврши задачата.

Fractured одличен е...Малце постар филм што би рекол ти Мозгојебство... :)

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.807
3.998
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Брзи беа со преводите за Stranger Things 5та сезона...

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.204
1.668
Скопје
Ако сака некој малце да смени од домашниве холивудски серии, од пред некој ден е излезена The Death of Bunny Munro.
Правена по истоимената книга од Nicholas Edward Cave(& the Bad Seeds). Супер драма/комедија серииче, се сркна инстантно.

И дур сме кај Австралија, уште една што ми е во топ серии, кримич/драма/комедија, Mr. Inbetween.

25 ноември 2014
1.542
1.978
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Ако сака некој малце да смени од домашниве холивудски серии, од пред некој ден е излезена The Death of Bunny Munro.
Правена по истоимената книга од Nicholas Edward Cave(& the Bad Seeds). Супер драма/комедија серииче, се сркна инстантно.

И дур сме кај Австралија, уште една што ми е во топ серии, кримич/драма/комедија, Mr. Inbetween.
Ако ви се сфиѓа Mr Inbetween, глејте го и “оригиналот“ The Magician.
Исто така и love/hate е мн добра ирска крими драма.
Kin е одлична само што е cancelled.
И наравно Mobland и The Gentleman серијата и филмот.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.204
1.668
Скопје
Ако ви се сфиѓа Mr Inbetween, глејте го и “оригиналот“ The Magician.
Исто така и love/hate е мн добра ирска крими драма.
Kin е одлична само што е cancelled.
И наравно Mobland и The Gentleman серијата и филмот.
Јас па неможев да го изгледам The Magician, ептен ми беше досадно споредено со серијава и едвај до третина стигнав.
Ваљда дека откако ја изгледав дознав за филмот, и е тотално друг квалитетот/идејата(нели како докумантарец е правен). Можда боље би било да се гледа прво тоа, пошто е нели почетокот на ликот, али па од друга страна може да створи погрешен впечаток што да се очекува визуелно/стилски од серијата.
Како и да е, и да не се гледа, не губи од лепота Mr Inbetween.

А од овие другиве има пар што не ми се гледани, ќе се ѕирнат. Поштовам не-холивуд англиско говорно подрачје, знаат да прават добри крими/драми.

noviot

hello world
1 февруари 2008
153
132
"One battle after another" ... Вчера едвај го догледав цели 2 саати и 40 минути, не сум спиен од нервоза за изгубентото време, невидена катастрофа од филм, абсолутна повраќаница, не ми се верува дека има 8 (осум!) оценка на IMDB, мора да се 90% ботови и woke морони! Не си го губете времето!

aleks989

hello world
19 ноември 2016
272
543
Битола
"One battle after another" ... Вчера едвај го догледав цели 2 саати и 40 минути, не сум спиен од нервоза за изгубентото време, невидена катастрофа од филм, абсолутна повраќаница, не ми се верува дека има 8 (осум!) оценка на IMDB, мора да се 90% ботови и woke морони! Не си го губете времето!
Јас жалам шо го гледав искрено, остајв баш коментар на page 5 го има, незнам со кој мозок го напраја да трај 2:40 ... онај да беше fast paced 1:30 ќе си беше океј. Најдосаднио филм убедливо !

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.807
3.998
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.807
3.998
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.204
1.668
Скопје

aleks989

hello world
19 ноември 2016
272
543
Битола
Неможам доволно да ја препорачам IT: Welcome To Derry, сите шо ја гледаат знат дека Andy Muschietti беше краетивно блокиран многу кај двата филмa.
Ама серијата ... со комплетно одврзани раце е можеби меѓу најдобрите серии шо излегле последните години. Епизодата од вчера 7-ма епизода е рангирана 9.5 на IMDB, masterpiece од епизода буквално.
Give the EMMY to Bill Skarsgаrd. Последната епизода critics исто викаат била перфекција, и посебно радва фактот шо ќе има уште 2 сезони.

1765324699021.png

Атачменти

• 1765324258723.png
    1765324258723.png
    1 MB · Прегледи: 18

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.204
1.668
Скопје
Го бива овој The Running Man (2025) ⭐ 6.7 | Action, Adventure, Sci-Fi или оригиналот е подобар?
Тие што сме го гледале оригиналот на сите ни бил епетен најјак, пошто Шварци нели, а ние копиљаци. Сега којзнае како би го перцепирал, во секој случај не е филм што ми текнало некад да го изгледам повторно.
А новиов, сакале нејќеле ќе мора да се изгледа, од носталгични причини.
За тие што не постоеле како копиљаци у тоа време, и не се засегнати од носталгични причини, веројатно стариот би бил глупости. А новиов би збркал работа, по трејлеров личи на солидна акција, а и глумецон не е лош покрај тоа што го немам гледано во многу филмови.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.098
14.214
Тие што сме го гледале оригиналот на сите ни бил епетен најјак, пошто Шварци нели, а ние копиљаци. Сега којзнае како би го перцепирал, во секој случај не е филм што ми текнало некад да го изгледам повторно.
За тие што не постоеле како копиљаци у тоа време, и не се засегнати од носталгични причини, веројатно стариот би бил глупости. А новиов би збркал работа, по трејлеров личи на солидна акција, а и глумецон не е лош покрај тоа што го немам гледано во многу филмови.

Познати актери. Меѓутоа многу низок рејтинг некако. Јас сум од постарата гарда. И веќе не ми се троши време на глупости кои во последно време ги има во изобилие. Посебно филмови а кај сериите сеуште има по нешто. Штом успееш да го изгледаш ќе кажеш.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.204
1.668
Скопје
Познати актери. Меѓутоа многу низок рејтинг некако. Јас сум од постарата гарда. И веќе не ми се троши време на глупости кои во последно време ги има во изобилие. Посебно филмови а кај сериите сеуште има по нешто. Штом успееш да го изгледаш ќе кажеш.
Ќе се гледа викендов со уште пар бивши копиљaци од тоа време, потпомогнати од литри пиво.
Така да стекнатиот впечаток може да биде потполно погрешен, пошто на таква терапија дури и новиов гол пиштол ми беше интересен и проследен со смеење :), кој при претходен обид беше угасен после 15-ина минути :D.

Не очекувам којзне што, веројатно без-суштинска(или со клише позадинска приказна) пуцачина и експлозии, бар се надевам дека визуелно ќе биде фешти. Ќе видиме што ќе каже.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.807
3.998
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Во право си. Мислам дека новава верзија нема да ни биде нешто посебно пошо сме го гледале оригиналот како деца (го обожава и уште го обожавам филмот)
Ќе се гледа ради ред секако :))))
Мислењето е автоматски споено:

Некако денешниве Римејкој не ме влечат во споредба со старите оригинални филмови.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно