Samo apn, za internet treba da se vnesi manuelno , sms centar br,e od mtel i rabotiКога ќе те префрлат од Lyca на MTEL дали треба да се сменат сетинзи за Internet или SMS или по дифолт се прифаќаат старите. За СМС имав прочитано на форумов дека нов број треба, но не можам да го најдам постот.
Кога ќе те префрлат од Lyca на MTEL дали треба да се сменат сетинзи за Internet или SMS или по дифолт се прифаќаат старите. За СМС имав прочитано на форумов дека нов број треба, но не можам да го најдам постот.
Вака некој напиша на нет:Добив одговор од support да се внесат
Name: MTEL APN
APN: web.mtel.mk
Не пишаа ништо за username/password и СМС центар
Значи според ова,тоа е нешто како,без наша видна согласност,кога даваме податоци(лични)Тие можат да си ги користат..а Ние не ги гледаме тие клаузули..ама си велам дека според сите закони за заштита на лични податоци,мора да бидеме известени,затоа што се даваат на друга компанија..ама добро знаат колку кај нас функционира се,па веројатно си го изведуваат тоа без правни последици..!?Јас бев префрлен на мтел и не направив регистрација. Кога бев во салонот на мтел тие веќе ги имаа моите податоци и матичен број. Значи ги лајкамобиле им ги има дадено податоците за сите корисници
Да,ова ми е еден од најомилените цртани филмови од бившите времиња...па имавме прв контакт со Третиот вид(вонземска цивилизација),тоа беше и контактот...Семејството „Смола“.
![]()
Мое искуство..никој ништо не известува,едноставно снемуваш интернет..и се снаоѓаш без нервози..одиш на страната на Мтел.си наоѓажш подесување на НЕТ,и потоа се е во ред...од како нив ќе ги ставиш во сетинзи...тоа е за Ти,Јас и секој да има интернет..тие не се замараат многу со изветувања...Кога ќе те префрлат од Lyca на MTEL дали треба да се сменат сетинзи за Internet или SMS или по дифолт се прифаќаат старите. За СМС имав прочитано на форумов дека нов број треба, но не можам да го најдам постот.
Ова со закониве кај Нас е малку деликатно..тие можат да се купуваат помеѓу себе,ама без информација,дека ги земаат нашите лични податоци,и согласност,тоа го нема никаде,ама тоа го велам,овде на функционира начелото на правбото и законот..и си ја тераат работата по нивно.Регистрација има секаде (а1 телеком...). Ја купија лајка така да нивна мрежа е сега и законски е префрлањето.
Без регистрација мислам не ќе може да го користиш бројот ама сепак прашај за точно инфо.
Дури проработат унгарците ќе помине време мада мислам дека нема да се ништо поефтини од сегашниве ама ќе видиме
azlp.mk
Restartiraj pak, vcera i eden od moite broevi bese vo faza na prefrlajne, denes se raboti, nema za soobrajkaj ....Некој на Lycamobile да му има стигнато порака дека во рок од 24 часа ќе го префрлат во Мтел, а после 24 часа да пишува се уште Lycamobile.
Направив рестарт повторно исто.Бројот не е достапен и нема интернет.
Ne stigna prethodno sms,Некој на Lycamobile да му има стигнато порака дека во рок од 24 часа ќе го префрлат во Мтел, а после 24 часа да пишува се уште Lycamobile.
Направив рестарт повторно исто.Бројот не е достапен и нема интернет.
Намести АПН од МТЕЛ, за да ти работи бројот:Вчера сабалје ми стигна пораката и пишуваше само дека префрлањето ќе се изврши за 24 часа.Од сабалје бројот не работи можам само да бирам други,a неможат да ме добијат и интернетот не работи.
Nekolku pati airplane mod po 1 min, i reset na tel....kaj mene pomogna airplane mod,Вчера сабалје ми стигна пораката и пишуваше само дека префрлањето ќе се изврши за 24 часа.Од сабалје бројот не работи можам само да бирам други,a неможат да ме добијат и интернетот не работи.
Napraviv reset i posle reset se sredi.Nekolku pati airplane mod po 1 min, i reset na tel....kaj mene pomogna airplane mod,
Vrati go sms centar br, od mtel 073800000, samo od lyca broj nema da mu stiga sms(ima konflikt na 294.04 i 294.12 )koga ke gi prefrlat site na mtel nema da ima problemi/kaj mene zabrzaa 4 broja vo 24h, se prefrlija na mtel/sms stasa otkako se se zavrsi, prima/prajka povici-sms data ok.Едно прашање: на другар го префлија од лајка на мтел. Ги напиша новите сетинзи за нет и работаат. Смс прима од сите оператори освен лајка (ставен смс бројот од лајка центарот)
Има решение за ова или со тек на време ќе се поправи?
Не е трагично ако не може да добива смс од лајка
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Nikoj ne znae ....Aa koko gi preflat po raspored ili Kako ke mu tekne
Па овој број 073800000 е внесен (автоматски) од мтел. Значи засега нема да може да прима смс од лајка колку разбравVrati go sms centar br, od mtel 073800000, samo od lyca broj nema da mu stiga sms(ima konflikt na 294.04 i 294.12 )koga ke gi prefrlat site na mtel nema da ima problemi/kaj mene zabrzaa 4 broja vo 24h, se prefrlija na mtel/sms stasa otkako se se zavrsi, prima/prajka povici-sms data ok.
Neka ne menuva nisto za brzo site broevi od lyca ke bidat MtelПа овој број 073800000 е внесен (автоматски) од мтел. Значи засега нема да може да прима смс од лајка колку разбрав
CABLES POWER EXTENSION ORVALDI 3m, 5xSHUKO surge protection, ORV5
830,00 ден
LED ROAD SIGNAL LIGHT RED EXTRALINK
730,00 ден
MONITOR 27" GIGABYTE GS27FA SS-IPS, 1ms, 180Hz, 1920 x 1080, 2x HDMI, DP
8.560,00 ден
GAMING CHAIR NOBLECHAIRS HERO, BLACK/RED NBL-HRO-RL-BRD
32.990,00 ден
MONITOR 24.5" GIGABYTE GS25F14 SS-IPS, 1ms, 144Hz, 1920 x 1080, HDMI, DP
6.130,00 ден
GAMING CHAIR NOBLECHAIRS HERO, BLACK/BLUE NBL-HRO-PU-BBL
32.990,00 ден