Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Windows 11

Divac

read-only
22 ноември 2013
41
9
Ист лаптоп инсталирам денес. Прво исклучи VMD во биос. Глушец на УСБ и терај магарето.

Sent from my moto g(9) play using Tapatalk
Тоа е тоа, да си жив и здрав уште сто години. Кажи ми уште само VMD во биос да си стои исклучено и понатака и без разлика на тоа кој wndows е инсталиран?

Секако фала на сите што се ангажиравте околу мојата проблематика, јас во следниот период ќе ги испробам и 10-та и 11-та и ќе пишам свои впечатоци.

alkibijad01

hello world
8 октомври 2016
366
407
Тоа е тоа, да си жив и здрав уште сто години. Кажи ми уште само VMD во биос да си стои исклучено и понатака и без разлика на тоа кој wndows е инсталиран?

Секако фала на сите што се ангажиравте околу мојата проблематика, јас во следниот период ќе ги испробам и 10-та и 11-та и ќе пишам свои впечатоци.
Ако немаш raid не ти треба vmd.

Sent from my moto g(9) play using Tapatalk

Divac

read-only
22 ноември 2013
41
9
Приметив дека недостасува D партицијата, дали можеби и на тоа има влијание vmd-to?

outsider

lurker
14 јуни 2019
853
1.684
Битола
www.instagram.com
Знае некој како да го средам ова ? Пробав скоро се од нет ама пак вака си дава
Погледнете го атачментот 122553

Аквариус08

read-only
20 јули 2021
28
27

clen 7

read-only
7 јануари 2011
11
1
Нов компјутер i5 12400 со nvme2.
Обично сам си инсталирам се, али сега ми рекоа дека инсталација windows на nvme не е исто со инсталација на hdd. Наводно било покомплицирано и ако инсталираш онака најобично next next,немало да ја користиш брзинта од nvme. Исто и за кракувани верзии, процесорите од 11та па навака "ги ловеле".
Мижи Асан е работава или има нешто?

Последна промена:

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.600
3.076
Обично сам си инсталирам се, али сега ми рекоа дека инсталација windows на nvme не е исто со инсталација на hdd. Наводно било покомплицирано. Исто и за кракувани верзии, процесорите од 11та па навака "ги ловеле".
Хммм, ми звучи ко фејк њуз...
Додуша, немам интел 11ка лично, ама па пред некое време инсталирав вин 11ка на интел 12та ген, со кракувани софтвери, па си тера без проблеми, не се пожалил другаров.

Испратено од телефоно.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.857
4.098
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Некој поназад во темава мислам предложи активатор или скрипта за активавирање на win11...која беше? :)

Andrei

hello world
22 февруари 2016
65
67
Некој поназад во темава мислам предложи активатор или скрипта за активавирање на win11...која беше? :)

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.342
5.370
Скопје
hackitfree.github.io
Најдобриот активатор ! Испробано !

Burazer

Баниран/a
29 јануари 2023
267
180
Тука
Обично сам си инсталирам се, али сега ми рекоа дека инсталација windows на nvme не е исто со инсталација на hdd. Наводно било покомплицирано и ако инсталираш онака најобично next next,немало да ја користиш брзинта од nvme. Исто и за кракувани верзии, процесорите од 11та па навака "ги ловеле".
Мижи Асан. Земи инсталирај си њиндоњс за 5-6 мин на NVME и уживај. Дааа, дааа баш за толку време ке се инсталира њиндоњс на NVME. А за тоа ако ги ловеле и слично инсталирај си 10ка
најубаво.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.361
Дали Microsoft е на прав пат? Ајде да видиме
Еве графикон кој покажува на каде тераат од Windows 10 (јули 2015) наваму.
Во константен пад. Во меѓувреме OS X е во постојан раст (иако не е раст за паѓање на дупе)

Не им се пишува добро. На Windows 10 му требале повеќе од 4 години да ја постигне популарноста на Windows 7 и, ако бидеме до крај поштени, тоа се должи на тоа што овие ја скинаа поддршката и хардверот (новиот) едноставно седи неискористен со Седмица.

Screenshot 2023-03-01 152214.png

По мое мислење, на кратко: Ретардирани одлуки, ретардирани одлуки кај Windows 11, хаос во нивните глави дали да одат на мобилни уреди со тач, дали Миленијалциве воопшто ќе сакаат Десктоп или ќе им течат очите на мали екрани итн.
Десктоп корисниците не ги чека баш добра иднина.

Полека се шалтаат на конзоли и лаптопи/мобилни/таблети

[edit]
На кој му се игра со графикони повелете

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно