Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблеми со СЕТ сервис

Статус
Затворена за нови мислења.
20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Стварно незнам од каде да почнам за да ви биде разбирливо.

На 20.12.2017 така нешто ја купив конфигурацијата што ми е под аварарот.

Имав молба до сет бидејќи како редовен купувач и огромни суми оставени кај нив да ја склопат во скопје сервис, бидејќи знаете нов дел вака така ако нешто не функционира мене ќе ме криват.

Благодарен сум што го склопија брзо во рок од еден не цел ден. Компјутерот функционираше перфектно али само една недела.

Проблемот:

По таа една недела системот се гушеше, со маусот се борев брзо да можам да кликнам кај и да посакам.

Скролањето беше sluggish и како да имам 30hz на мониторот али ајде реков нова платформа уште не оптимизирана.
Барав барав и цел гугл го прелистав и ваков проблем никој немал.

Која игра да ја пуштев на мрдиум и high сетинзи имав огромен инпут лаг иако FPS-от беше прилично висок 150+.
Следно зедов сменав монитор, маус, тастатура, нов windows 10 Pro инстал, твикови на win 10 иако тие не се толку потребни.
Пробани сите драјвери, поединечно со фреш инстал на нов windows, апдејтиран BIOS, се до ден денес за да се посреќам дека ќе се среди проблемот.

И дојде денот кога веќе изгубив нерви па пишав на форумов најдов репутабилен член па да менуваме дел по дел.

При тој процес се деси трагедија и се искривил пин иако не знаевме дека е до тоа и компјутерот не бутираше со повеќе од 1 плочка иако и 2те беа функционални.

Го однесов пцто после 2 дена на сервис и им кажував за проблемот со инпут лаг на перифериите и дека не бутира компјутерот.
Сервисерот одма да скокне со фрлање кривици, маусот не ти чини не е до компјутерот, иако му се кажува дека секоја периферија е сменета повеќе пати али толку фаќа лешникот таа е плоштината.
Истиот ден мр бараат и среќни на тел, одбиена гаранција на процесорот, јас ококорен во очите и викам ај ќе ве побарам, бидејќи бев во такси и требаше да плаќам итн итн.

Стигнувам дома и ги барам, се јавуваат поске 100тиот пат и вика 50 50 шанса за поправка као демек ако го сјебаме твоја вина, а ако поправиме 600 денари да си платам, го побарав сервисерот и ми вика абе знаеш вака така 1 пин е искривен ама едвај го видовме, па чим е малце искривен и едвај се гледа значи си влегувал во самиот слот да го наречам. Ама вака така не страшно 80 посто од случаите успешни сме, ок реков и 50 пати нагласив средите проблемот со лагот, инпут лагот. Ќе ставиме нир на стрес тест машинава па ќе покажела што има, иако јас лично правев стрес тест на сите компоненти без проблем.

Вчера ми стигна порака уредот е исправен?!?!
ЧЕКАЈТЕ МАЛЦЕ ДРУГАРИ, не е поправен?
Значи ми тврдат нема никаков дефект.

Денес ќе идам и сигурен сум дека не го средиле проблемот со маусот по пораката.

Btw потрошени се над 5.500 илјади евра во рок од 1 година и помалце, барем е срамота да си играат со мојот џеп да плаќам таксиња и да имам нервози.

Едит: не е битно кој член е битно се договоривме ако го кикснат процесорот дека ќе ми купи нов, ако плаќам ќе ми даде 600, како што е човечки се си беше договорено.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.211
16.366
Прво ти викаат процесорот не чини, па постои ризик, па се расфрлаат со бројки 50-50% за на крај да испадне не е до процесорот.

Можеше сето тоа погоре да го склопиш во погорнава реченица и ќе ни беше јасно на сите. Добро е познато со години назад дека во Сетек не знаат што зборуваат од највисока инстанца па до најниска продавачка што ти борува глупости на каса додека од уста и паѓа бурек со месо.

На страна рентот, би бил многу среќен кога некој некогаш би рекол: благодариме на критиките, од утре пробуваме да се поправиме. Ама јок бе батка, се нема виуга за таква работа, од поново време и кај Анхоч почнува да се дешава истото, додуша кај повисоките инстанци за среќа, оние пониските сеуште се држат. Прашање на време до кога.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Прво ти викаат процесорот не чини, па постои ризик, па се расфрлаат со бројки 50-50% за на крај да испадне не е до процесорот.

Можеше сето тоа погоре да го склопиш во погорнава реченица и ќе ни беше јасно на сите. Добро е познато со години назад дека во Сетек не знаат што зборуваат од највисока инстанца па до најниска продавачка што ти борува глупости на каса додека од уста и паѓа бурек со месо.

На страна рентот, би бил многу среќен кога некој некогаш би рекол: благодариме на критиките, од утре пробуваме да се поправиме. Ама јок бе батка, се нема виуга за таква работа, од поново време и кај Анхоч почнува да се дешава истото, додуша кај повисоките инстанци за среќа, оние пониските сеуште се држат. Прашање на време до кога.
Па прпцесорот според тестови не забушавал(по мои тестови) иако го средуле пинот главниот дел не е среден тоа што прави разор во мене, да имав купено 5 парачко нешто ќе си речев: колку плаќаш толку добиваш.

Тие се запнале само за пинот на процесорот, другото мање битно.

Препрепре разочаран сум.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
Денес ќе идам и сигурен сум дека не го средиле проблемот со маусот по пораката..

Ај прво отиди, види, провери па после жали се.
Односно води се по народната: Прво скокни па кажи ОП.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Ај прво отиди, види, провери па после жали се.
Односно води се по народната: Прво скокни па кажи ОП.
Јас лично ќе се извинам пред сите ако е убрзано, поентата е пораката нивна тврди компјутерот е исправен иако поправале пинот, а за лагот тешко ќр да е поправливо нешто, не ми побараа никакви кутии.

Тврдеа дека е до мој маус.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Мене сите гаранции досега ми ги признале и тоа во рок од еден ден.
Али физички оштетена опрема никогаш не сум враќал и сигурно не би ја прифатиле гаранцијата.
Требало одма да им го вратиш речи не работи па штом сте се договориле они да го склопат веројатно ќе го средиле.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Не барам помилување за гаранција на 1 процесор, барав се да се среди, и ете типот заборсвил 2риот прпблрм да го види, па ме вика натре и пробува ете работи или не работи вика, му викам лаг е, најте си чаре мрнувајте делови.

Па викнаја др сервисер ам вака така и сега ДОЗНАВАМ ПОПРАВАН 2 ПАТИ БИЛ, а втор пат е донесен сега само за проблемот, првиот пат беше за склопувањето, после се вадеа дека е еднаш, јас иам стикер на куќиштето а неам појма зошто, исто така и сите делови имаат на кутиите разл стикери со бројќи. Наводно за идентификација, али тоа што се здткаа со 2 пати сервисиран појма неам што да правам.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Стикер ставиле на не сервисиран компјутер hmmm и само процесорот и куќарето го имаат истиот број другите делови се со други бројки.

Помагајте народе ќе прснам од нервоза ќе ги избричам до коска.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.463
11.536
Скопје
Биди малку покохерентен. А и малку потрпелив. А и малку поразбран. А и малку пообјективен.
Не може одма да отвораш тема СЕТ преваранти а претходно си оставил купишта пари и се било океј. Да биле они најголеми преваранти ќе те превареле и порано.
Морам да си спомнам дека после темата тука за СЕТ која достигна којзнае колку поплаки за СЕТ од блендер и маус, до клими, машини за перење, лаптопи, матични, процесори, сеуште пазарувате кај нив.

Што е сега ова со стикериве и 2 пати сервис, што те наведува да мислиш, дека ти си мислел конфигурацијата е нова склопена а уствари е стара или некои делови се стари?

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Мене сите гаранции досега ми ги признале и тоа во рок од еден ден.
Али физички оштетена опрема никогаш не сум враќал и сигурно не би ја прифатиле гаранцијата.
Требало одма да им го вратиш речи не работи па штом сте се договориле они да го склопат веројатно ќе го средиле.
Нене, јас физичка штета сега направив па не кријам и нр барам да ми се признае гаранцијата али тие нешто шушкаа дека нешто нр чини а не признаваат, се издадоа дека 2 пати е сервисиран, еднаш кога го склопија па ми ставиле стикер, и еднаш сега.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Биди малку покохерентен. А и малку потрпелив. А и малку поразбран. А и малку пообјективен.
Не може одма да отвораш тема СЕТ преваранти а претходно си оставил купишта пари и се било океј. Да биле они најголеми преваранти ќе те превареле и порано.
Морам да си спомнам дека после темата тука за СЕТ која достигна којзнае колку поплаки за СЕТ од блендер и маус, до клими, машини за перење, лаптопи, матични, процесори, сеуште пазарувате кај нив.

Што е сега ова со стикериве и 2 пати сервис, што те наведува да мислиш, дека ти си мислел конфигурацијата е нова склопена а уствари е стара или некои делови се стари?

Не не, деловите од охрид во ск ги носев и се јавив во сервис ако може да го склопат. Тие се согласија, поентата е коа го зедов имав стикер на куќарето, али се става стикер до ознака ако некогаш е сервисиран баррм тоа сеа го дознав, па едниот сервисер вика 2 пати другиот еднаш, поентата е оштетен сум и тие воопшто не го бутирале системот затоа што немале password ид windowsot а сега ми го бараа,.

Не ни правеле стрес тест тие па поправиле. Тоа што јас го наведов само 1 дел е среден без да се тестира дали е функционално во full лоад, тоа го сфатив зашто не ставиле нOв hdd. Да не збориме за лагот.

Не се секирај не прам од конец фортома.

Тешеќур за разбирањето.

Последна промена:

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.959
4.169
Не си ги троши нервите. Оди до ДПИ, разговарај со некој. Ќе ти ги објаснат правата и обврските.

Не би сакал да сум на твое место бидејќи си го губиш времето и нервите, а нив тоа не ги интересира. Затоа, не троши повеќе време и нерви, оди до ДПИ. Само тие можат да ти објаснат што ти следува, а што не. Ако на база на тоа што ќе ти го кажат имаш можност да делуваш, тогаш направи еден писмен поднесок до ДПИ уште денес и чекај 2 недели(можеби и помалку), тие ќе превземат и на крај може и парите да си ги земиш назад и да си купиш нов компјутер некаде. Ова ти го предлагам бидејќи описот на ситуацијата ти е напишан во брзање и недостасуваат некои детали, па за да не прејудицирам, убеден сум дека некој инспектор или асистент-инспектор ќе ти објасне убаво што ти следува на база на внимателно опишан случај. Таму нема да брзаш, полесно е со зборување отколку со пишување ;)

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Некој видов дека работел во сетек од фотумов па ќе замолам да ми пиши да прашам поконкретни прашања.

I

itstheigyg

Гостин
Ако се проблем двата сервисни ситкери, може прво бил кај еден сервисер и не успеал да го поправи, па го склопил и стаил стикер, потоа кај друг и го отворил пак и го повторил истото.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
1 сервисен стикер е, на предходно не сервисиран компјутер, само задача беше да се склопува, и на процесорот и кукиштето се совпаѓаат.
@itstheigyg

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Сетек ми наплати за поправен пин али дуал channel не работи смешни се овие?

7 февруари 2013
951
1.089
#СрамотаСет

Влагаш во Сет на рузвелтова, идеш наводно во фирма за компјутери и гледаш шпорети и бела техника. Јасно ти е дека нема да испадне на арно.
Пред мои очи купувам ССД, на вработен му паѓа правосмукалка или миксер, не ми текнува, крш на земја гласно, го склопува затвара и на излог, не го ни проверува тестира..

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Пред мои очи купувам ССД, на вработен му паѓа правосмукалка или миксер, не ми текнува, крш на земја гласно, го склопува затвара и на излог, не го ни проверува тестира..

Абе што ќе го тестира ионака ако е таа нивната марка 50/50 се шансите дека не работи хахахаха

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Абе што ќе го тестира ионака ако е таа нивната марка 50/50 се шансите дека не работи хахахаха

Ме молеа да им потпишам за дека ми го поправиле пинот[знаат дека треба да функционира во дуал channel али типовите ставиле во сингл бидејќи само тие работат, којзнае што е со пиновите утре или задутре ќе кажам.], успат и дека немало никаков друг проблем, 2 рам слотови не функционираат иако платив 600 за да си го подигнам компјутерот, али ќе им се врати за ова мн добро.

Серковци се фаланга на антипатични сурати.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно