Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблеми со СЕТ сервис

Статус
Затворена за нови мислења.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
сега лагот скоро го немам не е во тој степен присутен.
Не разбирам сега, ќе бараш да ти купи нов процесор членот што го искривил пинот или не?
Некако многу лесно веруваш дека сте договорени дека ќе ти купи... јас мислам дека нема тоа така лесно да биде :D
Шопраиме ако не ти купи!?
„Еј баце сеа сум у гужви кредит исплаќам, женава, децава немаат шо да јадат дома ќе биде ќе соберам ќе ти зеам уживај ќе се среди немај гајле“.
Не знам кој е членот, нека не се навредува ако ме чита :D и се надевам нема да биде вака ако дојде до тоа.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.800
10.116
Ти ако сакаш да смениш некој дел ќе го носиш во Сетек? Гаранција не се губи кој и да чачка, се губи физички ако наштетиш, а сетек накривува дека е физички пин оштетен, иако по поправка сеуште не функционира.

После фирмите ви се криви.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
не разбрав само пинот дали е на матична или cpu?

wolverine

user
27 јуни 2012
1.341
1.578
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Џабе ти е целата конфигурација кога дискот ти е слаб. Колку и да е јак процесорот ќе има bottleneck со тој диск. Земи ССД и пробај пак можеби не е до процесорт ако навистина е здрав.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Апдејт: Неможам да го добијам човеков за процесорот, имам не функционален компјутер.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Апдејт: Неможам да го добијам човеков за процесорот, имам не функционален компјутер.
:D
Тој што ти го искриви?
Одмара сега, остај го...
Дали ако не го добиеш ќе го обелодениш неговиот ник? Дали таа, да речеме доверба, ќе ја прекршиш??

Како нефункционален, нели лагот скоро да го немало? Сега моментално само dual channel не ти работи или?

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Стар процесор, а?
Пинот е вратен на место? Освен ако не е скршен зашто не би работел. Да не е до нешто друго работава.

Ryzen е најверојатно
Screenshot_20190223-150749.jpeg
@steelseries аман човек стај му ссд! Како имаш трпение да работиш на тој хард диск?

Последна промена:

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.489
7.760
Скопје
www.facebook.com
Имам огромно познавање од дијагностицирање на проблеми на компјутери , знам кој дел е фаличен или да го отстранам . Но тоа барем го работам на свој компјутер, компонента отколку на некој од форумов да ми висе над глава и да ме деконцентрира со тоа ај овој дел ај овој дел види го и со тоа да дојде до моја грешка да оштетам некој дел и згора на тоа доброволно да му го средам без пари а воедно ако згрешам да му ја платам целата сума на делот. Тоа само во Скопјево го има и на форумов. Креаторот на темава пред све го окривувам дека е само лично тој виновен затоа што знаел дека му е под гаранција компата и дозволил второ лице да го чепка. Не е крив воопшто дечкото што се нафатил да го зирне.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.391
12.331
Скопје
androgaming.com

Гоки зоки па не е стално потписот релевантен :) Јас 3 машини дома само имам, потпис само една.

Најубаво да се кажеше што точно е проблемот и на кои компоненти. Малце ми е каша темава. Незнам дали сум поврзал точно конци уште.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Имам огромно познавање од дијагностицирање на проблеми на компјутери , знам кој дел е фаличен или да го отстранам . Но тоа барем го работам на свој компјутер, компонента отколку на некој од форумов да ми висе над глава и да ме деконцентрира со тоа ај овој дел ај овој дел види го и со тоа да дојде до моја грешка да оштетам некој дел и згора на тоа доброволно да му го средам без пари а воедно ако згрешам да му ја платам целата сума на делот. Тоа само во Скопјево го има и на форумов. Креаторот на темава пред све го окривувам дека е само лично тој виновен затоа што знаел дека му е под гаранција компата и дозволил второ лице да го чепка. Не е крив воопшто дечкото што се нафатил да го зирне.
Нешто ми смрди дека знаеш ти кој е?
Многу информации имаш некако, од кај знаеш дека му висел на глава??

Не е крив воопшто дечкото што се нафатил да го зирне.
Договор си е договор.
Кој е крив можеме од 4 страни да гледаме.
Ама договор си е договор и треба да се испочитува :)

Тоа само во Скопјево го има и на форумов.
Така е.
Како ќе се одвиваат работите со сервисот најмногу зависи од градот.
Претежно во Скопје живеат деца лигуши и само си измислуваат некои правила и мислат дека знаат, а не знаат, и стојат над глава на сервисерите итн.
Дополнително и скопските сервисери се такви малку попустливи, дозволуваат ова да се случува...
За разлика од другите градови кај што се знае кој е мајстор а кој копач.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Гоки зоки па не е стално потписот релевантен :) Јас 3 машини дома само имам, потпис само една.

Најубаво да се кажеше што точно е проблемот и на кои компоненти. Малце ми е каша темава. Незнам дали сум поврзал точно конци уште.
Ептен е релевантен во случајов затоа што човекот кажа дека се работи за конфигурацијата во потпис и тоа во неговиот прв пост, во втората реченица.

Последна промена:

ZokiUJP

read-only
20 февруари 2019
5
5

Дружево не ни знае што сака очигледно. Замара ѕука две недели се потресува како он изгубил париза таксиња изгубил живци ќе направел не знам што, а уствари он да ти бил некој гејмер про и дури после 1 година му засметал лагот, жити мајка ти си го заебал комјутерот па си го однес на сервис и секако дека ќе ти се одбие гаранција ако си оштетил нешто а да не си го заебал немало да го однесеш никогаш пошто тој мааал лаг што само ти го осеќаш некогаш во 3 месеци на 2 секунди што ќе го појави додека играш не е дефект, и не можеш да очекуваш некој дел да ти смени демек купец си бил 5000 евра си оставил, убаво ти кажале не знам што смараш во сет и на форумов, иди гејмај и не досаѓај со глупости си замислил некој дефект и ќе оди ќе смара се живо, дури и ќе кажува само луѓе што гејмаат со хај енд мауси инаку нема да се примети. Не си добар ти очигледно

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.489
7.760
Скопје
www.facebook.com
Нешто ми смрди дека знаеш ти кој е?
Многу информации имаш некако, од кај знаеш дека му висел на глава??
Тука све ми е каша попара . Знам од искуство од луѓе што ми носеле компјутери за да му ставам рам меморија , графичка или промена на матична . Односно мои делови ставам на нивни компјутер со цел да се уверам самиот дека немаат некои други фалични компоненти за да не се бркаме понатаму.
Инаку не ни знам кој е членот што му го средувал ниту ме интересира.
Знам само дека требаат малце да олабаваат членовите на форумот ако сакаат квалитетен сервис треба дебело да си платат а не да молат за помош од доброволец.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Шала на страна, се договоривме со човекот, веќе имам процесор 2600 со гаранција и сметка.

Пане вака да ти кажам без ралзика на гаранција или не гаранција, никој компјутеров не го поправаше или како и да е па да се изгуби гаранцијата, се деси несреќа со која што и двајцата бевме виновни, како прво, да јас требаше сетек да го носам али сетек ништо нема да направат за проблемот, како второ тој што се нафаќа ако ти зезни треба да си плати по човечки пат па ако не плати здравје боже лекција за друг живот.

Човекот дури ми пишеше и ме бараше дур спиев такоџе средено е се.

Сега и дуал ченл работи, а @ARMac пинот не беше скршен од негова страна, а сетек го "поправиле" иако ништо не поправиле. Пиновите сите си беа на место, од сабајле пробавме да го вратиме во живот дуал ченлот али ништо.

Што се работи до лагот што е присутен, новиот процесор тоа не го поправи што значи друга компонента е(со луѓе сум разговарал и предпоставка е дека е матичната, али поентата беше да се сменат деловите и да се тестира иако не стигнавме до тој степен со членот бидејќи се деси чгкајпгасјсјпасчг на пинот).

Кога се инсталираат програми или се лоадира нешто маусот се убрзува и е попрецизен, мајнд факинг е али тоа е.
Компјутерот нема никакви други проблеми освен Pooling rate-от евентуално на матичната.

Сетек кога беше компјутерот не беше ниту на дијагностика ставен, а и се контраа дека нема проблем.

Проблемот неможи да се докажи ниту на инспектор ниту на некој што не го засега 1:1 movement на курсорот. Незнам што не ви е јасно тука има членови што ме сфатија со разговор има некој што контраат.

ИМАМ ssd и нема никаков ботлнек.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Дружево не ни знае што сака очигледно. Замара ѕука две недели се потресува како он изгубил париза таксиња изгубил живци ќе направел не знам што, а уствари он да ти бил некој гејмер про и дури после 1 година му засметал лагот, жити мајка ти си го заебал комјутерот па си го однес на сервис и секако дека ќе ти се одбие гаранција ако си оштетил нешто а да не си го заебал немало да го однесеш никогаш пошто тој мааал лаг што само ти го осеќаш некогаш во 3 месеци на 2 секунди што ќе го појави додека играш не е дефект, и не можеш да очекуваш некој дел да ти смени демек купец си бил 5000 евра си оставил, убаво ти кажале не знам што смараш во сет и на форумов, иди гејмај и не досаѓај со глупости си замислил некој дефект и ќе оди ќе смара се живо, дури и ќе кажува само луѓе што гејмаат со хај енд мауси инаку нема да се примети. Не си добар ти очигледно
Како да знаев дека УЈП се неписмени :/
Ако беше т.е. во државна институација немаше пристапот да ти е ваков, смрдиш на вработен во Сетек.

п.с Темата можи да се заклучи, излегува од контекст, ваљда не прочитаа членовите дека никој не плачи за изгубена гаранција, за тоа си е платено не ни се бара врски мрски за да се покрие Мојата штета.

ПЛАТЕНО А НЕ ПОПРАВЕНО, макар ако не се поправа што тук наплаќа нели?!

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.489
7.760
Скопје
www.facebook.com
Пане вака да ти кажам без ралзика на гаранција или не гаранција, никој компјутеров не го поправаше или како и да е па да се изгуби гаранцијата, се деси несреќа со која што и двајцата бевме виновни, како прво, да јас требаше сетек да го носам али сетек ништо нема да направат за проблемот, како второ тој што се нафаќа ако ти зезни треба да си плати по човечки пат па ако не плати здравје боже лекција за друг живот.
Рејзенот отсекогаш бил во компромиси со рамовите или со матичната. ЈАс да ти кажам да му ја однесеш само матичната бидеќи сумњам на нејзе иако сега сте го смениле процесорот.
Штом деловите имаат гаранција однеси му го во сетек и речи му да ја сменат матичната и да пробаат со некоја појака односно од понови тип и понова поддршка.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Рејзенот отсекогаш бил во компромиси со рамовите или со матичната. ЈАс да ти кажам да му ја однесеш само матичната бидеќи сумњам на нејзе иако сега сте го смениле процесорот.
Штом деловите имаат гаранција однеси му го во сетек и речи му да ја сменат матичната и да пробаат со некоја појака односно од понови тип и понова поддршка.

Пане јас бев во сервисот натре 3 часа се тепаа да сменат подршка за да пишат пасворд на Windows, дојде друг сервисер кај што рече па ај ќе пробаме со бенчмарк, јас му кажувам дека секој бенчмарк дава одлични резултати, ама далеку е проблемот од бенчмаркот, поентата е се осеќа при movement, највеќе во игри кај што треба брзо да реагираш, тие ами ќе видиме што како, али немало проблем и не смееле да менуваат делови ако не се дефектни. Кажи како ќе се разбериш со бурекоСетЈадците.

Статус
Затворена за нови мислења.
462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно