Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблеми со СЕТ сервис

Статус
Затворена за нови мислења.

ZokiUJP

read-only
20 февруари 2019
5
5
Стварно незнам од каде да почнам за да ви биде разбирливо.

На 20.12.2017 така нешто ја купив конфигурацијата што ми е под аварарот.

Имав молба до сет бидејќи како редовен купувач и огромни суми оставени кај нив да ја склопат во скопје сервис, бидејќи знаете нов дел вака така ако нешто не функционира мене ќе ме криват.

Благодарен сум што го склопија брзо во рок од еден не цел ден. Компјутерот функционираше перфектно али само една недела.

Проблемот:

По таа една недела системот се гушеше, со маусот се борев брзо да можам да кликнам кај и да посакам.

Скролањето беше sluggish и како да имам 30hz на мониторот али ајде реков нова платформа уште не оптимизирана.
Барав барав и цел гугл го прелистав и ваков проблем никој немал.

Која игра да ја пуштев на мрдиум и high сетинзи имав огромен инпут лаг иако FPS-от беше прилично висок 150+.
Следно зедов сменав монитор, маус, тастатура, нов windows 10 Pro инстал, твикови на win 10 иако тие не се толку потребни.
Пробани сите драјвери, поединечно со фреш инстал на нов windows, апдејтиран BIOS, се до ден денес за да се посреќам дека ќе се среди проблемот.

И дојде денот кога веќе изгубив нерви па пишав на форумов најдов репутабилен член па да менуваме дел по дел.

При тој процес се деси трагедија и се искривил пин иако не знаевме дека е до тоа и компјутерот не бутираше со повеќе од 1 плочка иако и 2те беа функционални.

Го однесов пцто после 2 дена на сервис и им кажував за проблемот со инпут лаг на перифериите и дека не бутира компјутерот.
Сервисерот одма да скокне со фрлање кривици, маусот не ти чини не е до компјутерот, иако му се кажува дека секоја периферија е сменета повеќе пати али толку фаќа лешникот таа е плоштината.
Истиот ден мр бараат и среќни на тел, одбиена гаранција на процесорот, јас ококорен во очите и викам ај ќе ве побарам, бидејќи бев во такси и требаше да плаќам итн итн.

Стигнувам дома и ги барам, се јавуваат поске 100тиот пат и вика 50 50 шанса за поправка као демек ако го сјебаме твоја вина, а ако поправиме 600 денари да си платам, го побарав сервисерот и ми вика абе знаеш вака така 1 пин е искривен ама едвај го видовме, па чим е малце искривен и едвај се гледа значи си влегувал во самиот слот да го наречам. Ама вака така не страшно 80 посто од случаите успешни сме, ок реков и 50 пати нагласив средите проблемот со лагот, инпут лагот. Ќе ставиме нир на стрес тест машинава па ќе покажела што има, иако јас лично правев стрес тест на сите компоненти без проблем.

Вчера ми стигна порака уредот е исправен?!?!
ЧЕКАЈТЕ МАЛЦЕ ДРУГАРИ, не е поправен?
Значи ми тврдат нема никаков дефект.

Денес ќе идам и сигурен сум дека не го средиле проблемот со маусот по пораката.

Btw потрошени се над 5.500 илјади евра во рок од 1 година и помалце, барем е срамота да си играат со мојот џеп да плаќам таксиња и да имам нервози.

Едит: не е битно кој член е битно се договоривме ако го кикснат процесорот дека ќе ми купи нов, ако плаќам ќе ми даде 600, како што е човечки се си беше договорено.
После 1 година и 2 месе и ти пукна филмот?? А имаш проблем кој ти се јавува постојано?

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
После 1 година и 2 месе и ти пукна филмот?? А имаш проблем кој ти се јавува постојано?
Проблемот е 24/7 тука(некогаш во подобра некогаш во полоша ситуација), не е приметлив за обични граѓани, мислам на тие што не се бавеле со игрици кои бараат прецизност. Не чекав ништо да ви кажам бидејќи неспособни ќе се вежбаат на компјутерот.

Коа го однесов никакви тестови не направија лага голема беше не ни знаеја кој ми е password на windowsot, ми наплатија за поправка иако ништо не поправиле и за на крај да да се дијагностицира дека процесорот нема да може да функционира 100%, бараа да им потпишам дека поправиле но тоа не се деси. Патните трошоци и нервите беа првите причинители кои неќев да го носам компјутерот а се разбира за нивното неспособие, кој би сакал да му прават дисекција на неговиот компјутер кој не знае да смени поддршка на јазик? Да тоа се деси :).

Како и да е 3+ години за сите делови имам гаранции такоџе кога и да посакам можам да го носам, неможе од тој фактор да гледате што сум чекал, да работеа и сите надлежни институции немаше вакви проблеми да се има.
Плус не сте во мој живот па да знаете дали имам време или средства за да трошам од кејф за Сетек.

Законите добро ги прочитав но нема кој да ги спроведи. Како студент немам намера да трчам имам други цели и обврски во животов. А најмалце со сетек да губам нерви додека си играат мајмунлаци со мене а и општо со другите луѓе.

Сепак не се институциите криви, ние луѓето сме, ние ги оформуваме па тоа што сме жнееле и тоа ќе јадиме.

Не требаше да купам од сет ништо али не беше таа опција моја така да следно поради овој проблем многу луѓе од мојата фамилија нема да купуваат ништо од таму, а нормално и колеги.

O

Oliver!

Гостин
Ме убивте пуканки јадење од овие сет/анхоч ствари, се здебелив уште толку...

И кога одеднаш - ете го ЗОКИ УЈП!

Здраво Зоки :)

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Ме убивте пуканки јадење од овие сет/анхоч ствари, се здебелив уште толку...

И кога одеднаш - ете го ЗОКИ УЈП!

Здраво Зоки :)
Чим Зоки прегледува теми со преваранти може да мириса на арно ајде аирлија нека е може ќе почнат да се средуваат работите лека полека.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Како не бе...

Админи бришете темите! (Знаете кои, да не именувам :D)
Е и ти сега немој да ја вреѓаш неговата работа човекот дури процедура за акаунт поминал да направи и да се снаоѓа во форумов

Don't troll!

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
зш конфигурација стара само една недела си ја чепкал со трето неовластено лице, ма колку и да е мајстор ја ништиш гаранцијата.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.463
11.536
Скопје
Зоки ќе беше релевантен да беше ZokiDPI а не ZokiUJP
Но тогаш па немаше да знаеме дали е некој гејмер и има маус со јак дпи или е од инспекторатот...
зш конфигурација стара само една недела си ја чепкал со трето неовластено лице, ма колку и да е мајстор ја ништиш гаранцијата.
А да читаш поубаво пред да коментираш? Ниту е конфигурацијата стара една недела па чепкана од трето лице, ниту му напраиле проблем за гаранцијата.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Арно не е ZokiMurtino

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Ти ако сакаш да смениш некој дел ќе го носиш во Сетек? Гаранција не се губи кој и да чачка, се губи физички ако наштетиш, а сетек накривува дека е физички пин оштетен, иако по поправка сеуште не функционира.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Тешко, тука идат да се исплакаат само, не за да го решат проблемот.. Исто беше и со Анхоч темата..

Потполно те разбирам како го гледаш ова од тој аспект, но иако мојот пост е пишан набрзинка од тел не е се толку јасно објаснето, не плачам овде туку си правам рекламација, јас си признав за некои кривици тоа не го кријам, а сетек што прави поголем криминал може ќе се реши може не, али си најдов замена за процесор и толку е.

12 април 2017
1.918
1.259
Потполно те разбирам како го гледаш ова од тој аспект, но иако мојот пост е пишан набрзинка од тел не е се толку јасно објаснето, не плачам овде туку си правам рекламација, јас си признав за некои кривици тоа не го кријам, а сетек што прави поголем криминал може ќе се реши може не, али си најдов замена за процесор и толку е.

Знам јас оти објавувате вие, не е ни прва ваква тема а сигурно нема да биде ни последма. Браво што си нашол замена, но Сетек не ти го решија проблемот нели?

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Знам јас оти објавувате вие, не е ни прва ваква тема а сигурно нема да биде ни последма. Браво што си нашол замена, но Сетек не ти го решија проблемот нели?
2 проблеми имав, едниот тврдат дека го решиле иако не го решиле имам доказ али ете испадна замена на процесор ќе правам, а другиот немало никаков проблем, потрошив вкупно 4 часа таму тегачење и таксиња, нормално неможам пешки да го носам.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Зоки ќе беше релевантен да беше ZokiDPI а не ZokiUJP
Но тогаш па немаше да знаеме дали е некој гејмер и има маус со јак дпи или е од инспекторатот...

А да читаш поубаво пред да коментираш? Ниту е конфигурацијата стара една недела па чепкана од трето лице, ниту му напраиле проблем за гаранцијата.

По таа една недела системот се гушеше, со маусот се борев брзо да можам да кликнам кај и да посакам.

Ако не му наоравиле проблем оти плаќал 600 денара.

Ако сум дал 5000евра ќе идам ви сетек за емти рисајк бин да ми напраат, не па за рам да ми менат или што и да било.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro

Ако не му наоравиле проблем оти плаќал 600 денара.

Ако сум дал 5000евра ќе идам ви сетек за емти рисајк бин да ми напраат, не па за рам да ми менат или што и да било.

Одговорот на сервисерот: ти ако сакаш 5 милиони евра потроши нас не не интересира. Како и да е немав време за повеќе расправии а нервите не ги губам и здравјето ради Сетек. Затоа уште 1 скршен денар од мене не добиваат.

Нексио се за Пофалба, без пари дијагностика ми направија и потврдија дека процесорот неќи да функционира во Dual Channel, а сетековци наплатија дека го поправиле.

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
Чекај бе друже, нејќеш да се мрцвариш и да се јавиш во инспекторат пошто имаш попамента работа, а сакаш да одиш по други фирми дијагностика да ти прават. Од една страна тврдиш дека немаш време за шетање натаму наваму, а од друга страна баш тоа го правиш наместо да се јавиш во инспекторат и да го добиеш тоа што ти следува за парите од Сет.

И еве сега Нексио ти направиле дијагностика и утврдиле дека навистина процесорот не е поправен. Сега што ќе правиш? На крајот на денот ќе мораш да се јавиш таму каде што одбиваш да се јавиш освен ако не планираш да ти пропаднат парите, во кој случај не знам ни зошто воопшто гњавиш.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Чекај бе друже, нејќеш да се мрцвариш и да се јавиш во инспекторат пошто имаш попамента работа, а сакаш да одиш по други фирми дијагностика да ти прават. Од една страна тврдиш дека немаш време за шетање натаму наваму, а од друга страна баш тоа го правиш наместо да се јавиш во инспекторат и да го добиеш тоа што ти следува за парите од Сет.

И еве сега Нексио ти направиле дијагностика и утврдиле дека навистина процесорот не е поправен. Сега што ќе правиш? На крајот на денот ќе мораш да се јавиш таму каде што одбиваш да се јавиш освен ако не планираш да ти пропаднат парите, во кој случај не знам ни зошто воопшто гњавиш.

Не сакам, туку морам, за да си имам потврда што направиле, 600 денари не се малце, а и не се многу, али пат и нервози и време е во прашање, 10 пати напишав ќе добијам нов процесор од личноста која што го оштети и тоа е тоа. Вреди да се замараме со сетек? Да и тоа како али ете средено е со човекот и нема потреба повеќе да се иде натака, како второ тоа што ќе го добиев назад ќе беа 600 денари, а давачките за замарањето ќе беа поголеми, иако за вториот проблем, нема кој можи да го докаже освен некој што игра компетитивно и користи High End мауси.

Edit: процесорот нема да е во мое поседување од утре бидејќи нов ќе имам, а за доказ ќе немам што да приложам во инспекторат. Освен телефонски разговори иако ваљда нема да се важечки.

crash

hello world
6 декември 2013
111
160
Ајдеее, каша попара. Илјадници евра оставени во Сетек, ама десет веќе се проблем, а и патот уште десет. Ќе немаш за кафе кога ќе бегаш од предавања. Патем, убаво ти рекол сервисерот. Барем кога плачете вака, дајте пишете #MeToo, да не се малтретираме да читаме рекла-казала реферати. Да знаат останативе ратоборци каде води сето ова. И на крај што си се мачел да пишуваш пост кога само вие боговите си се разбирате, ние обичните смртници (граѓани што би рекол) со low end глувци не ти го разбираме проблемот, и може за нас Сет или Анхоч или било кои од #МеToo се доволно добри за неколку стотини евра што им даваме.
P.S. Пробај таму кај гејминг другарчињата да бидеш центар на внимание, тука ти кажаа како треба да одат работите.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Ајдеее, каша попара. Илјадници евра оставени во Сетек, ама десет веќе се проблем, а и патот уште десет. Ќе немаш за кафе кога ќе бегаш од предавања. Патем, убаво ти рекол сервисерот. Барем кога плачете вака, дајте пишете #MeToo, да не се малтретираме да читаме рекла-казала реферати. Да знаат останативе ратоборци каде води сето ова. И на крај што си се мачел да пишуваш пост кога само вие боговите си се разбирате, ние обичните смртници (граѓани што би рекол) со low end глувци не ти го разбираме проблемот, и може за нас Сет или Анхоч или било кои од #МеToo се доволно добри за неколку стотини евра што им даваме.
P.S. Пробај таму кај гејминг другарчињата да бидеш центар на внимание, тука ти кажаа како треба да одат работите.

Кога не разбираш што се пишува и кога ние боговите сме се договориле, прочитај па сконтај, јас кога пишав ништо не беше договорено а тоа со глувците значи, тој што игра компетитивно ќе сфати а не некоја баба или жаба фатен во раката што не се замара за прецизност и респонсивност.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
I sega da dobias nov procesor problemot so lag ke si go imas, neli pred da go zaebite procesorot lag si imal
Лагот никогаш не се откри кој е причинителот али од кога го однесов во нексио тие чепкале само процесорот и матичната, сега лагот скоро го немам не е во тој степен присутен.

А ако е матичната ќе си ја однесам само нејзе и нека си прават што сакаат. Нормално со пријава во ДПИ ќе се одвива цел процес.

crash

hello world
6 декември 2013
111
160
Кога не разбираш што се пишува и кога ние боговите сме се договориле, прочитај па сконтај, јас кога пишав ништо не беше договорено а тоа со глувците значи, тој што игра компетитивно ќе сфати а не некоја баба или жаба фатен во раката што не се замара за прецизност и респонсивност.

Ама јас потполно те разбирам. Затоа и велам, за да скратиш, ставаш #МеТоо, кажуваш дека сервисерот со тоа што то рекол дека не е битно колку пари си дал многу те увредил, па си пиел таблети за смирување и ти бил нарушен секојдневниот комфор. И на крај чекаш сродни души што ќе се приклучат на движењето и ќе ги споделат своите трауматски искуства со дотичната продавница.
А во меѓувреме, како решение ќе се наложи сервисот да вработи хај енд професионални гејмери со хај енд глувци да можат да го детектираат тој мал лаг што обичниве луѓе не можат, па дури и овој сега кој е сеуште присутен, ти можеш да го детектираш, но е намален лаг.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно