Sludge.Factory
Баниран/a
Друже што си кинеш нервите, јави се во ДПИ и решен проблем.
После 1 година и 2 месе и ти пукна филмот?? А имаш проблем кој ти се јавува постојано?Стварно незнам од каде да почнам за да ви биде разбирливо.
На 20.12.2017 така нешто ја купив конфигурацијата што ми е под аварарот.
Имав молба до сет бидејќи како редовен купувач и огромни суми оставени кај нив да ја склопат во скопје сервис, бидејќи знаете нов дел вака така ако нешто не функционира мене ќе ме криват.
Благодарен сум што го склопија брзо во рок од еден не цел ден. Компјутерот функционираше перфектно али само една недела.
Проблемот:
По таа една недела системот се гушеше, со маусот се борев брзо да можам да кликнам кај и да посакам.
Скролањето беше sluggish и како да имам 30hz на мониторот али ајде реков нова платформа уште не оптимизирана.
Барав барав и цел гугл го прелистав и ваков проблем никој немал.
Која игра да ја пуштев на мрдиум и high сетинзи имав огромен инпут лаг иако FPS-от беше прилично висок 150+.
Следно зедов сменав монитор, маус, тастатура, нов windows 10 Pro инстал, твикови на win 10 иако тие не се толку потребни.
Пробани сите драјвери, поединечно со фреш инстал на нов windows, апдејтиран BIOS, се до ден денес за да се посреќам дека ќе се среди проблемот.
И дојде денот кога веќе изгубив нерви па пишав на форумов најдов репутабилен член па да менуваме дел по дел.
При тој процес се деси трагедија и се искривил пин иако не знаевме дека е до тоа и компјутерот не бутираше со повеќе од 1 плочка иако и 2те беа функционални.
Го однесов пцто после 2 дена на сервис и им кажував за проблемот со инпут лаг на перифериите и дека не бутира компјутерот.
Сервисерот одма да скокне со фрлање кривици, маусот не ти чини не е до компјутерот, иако му се кажува дека секоја периферија е сменета повеќе пати али толку фаќа лешникот таа е плоштината.
Истиот ден мр бараат и среќни на тел, одбиена гаранција на процесорот, јас ококорен во очите и викам ај ќе ве побарам, бидејќи бев во такси и требаше да плаќам итн итн.
Стигнувам дома и ги барам, се јавуваат поске 100тиот пат и вика 50 50 шанса за поправка као демек ако го сјебаме твоја вина, а ако поправиме 600 денари да си платам, го побарав сервисерот и ми вика абе знаеш вака така 1 пин е искривен ама едвај го видовме, па чим е малце искривен и едвај се гледа значи си влегувал во самиот слот да го наречам. Ама вака така не страшно 80 посто од случаите успешни сме, ок реков и 50 пати нагласив средите проблемот со лагот, инпут лагот. Ќе ставиме нир на стрес тест машинава па ќе покажела што има, иако јас лично правев стрес тест на сите компоненти без проблем.
Вчера ми стигна порака уредот е исправен?!?!
ЧЕКАЈТЕ МАЛЦЕ ДРУГАРИ, не е поправен?
Значи ми тврдат нема никаков дефект.
Денес ќе идам и сигурен сум дека не го средиле проблемот со маусот по пораката.
Btw потрошени се над 5.500 илјади евра во рок од 1 година и помалце, барем е срамота да си играат со мојот џеп да плаќам таксиња и да имам нервози.
Едит: не е битно кој член е битно се договоривме ако го кикснат процесорот дека ќе ми купи нов, ако плаќам ќе ми даде 600, како што е човечки се си беше договорено.
Проблемот е 24/7 тука(некогаш во подобра некогаш во полоша ситуација), не е приметлив за обични граѓани, мислам на тие што не се бавеле со игрици кои бараат прецизност. Не чекав ништо да ви кажам бидејќи неспособни ќе се вежбаат на компјутерот.После 1 година и 2 месе и ти пукна филмот?? А имаш проблем кој ти се јавува постојано?
Чим Зоки прегледува теми со преваранти може да мириса на арно ајде аирлија нека е може ќе почнат да се средуваат работите лека полека.Ме убивте пуканки јадење од овие сет/анхоч ствари, се здебелив уште толку...
И кога одеднаш - ете го ЗОКИ УЈП!
Здраво Зоки![]()
Чим Зоки прегледува теми со преваранти може да мириса на арно ајде аирлија нека е може ќе почнат да се средуваат работите лека полека.
Е и ти сега немој да ја вреѓаш неговата работа човекот дури процедура за акаунт поминал да направи и да се снаоѓа во форумовКако не бе...
Админи бришете темите! (Знаете кои, да не именувам)
Тешко, тука идат да се исплакаат само, не за да го решат проблемот.. Исто беше и со Анхоч темата..@steelseries и крајно сега што направи,пријави во ДПИ или?
А да читаш поубаво пред да коментираш? Ниту е конфигурацијата стара една недела па чепкана од трето лице, ниту му напраиле проблем за гаранцијата.зш конфигурација стара само една недела си ја чепкал со трето неовластено лице, ма колку и да е мајстор ја ништиш гаранцијата.
Ти ако сакаш да смениш некој дел ќе го носиш во Сетек? Гаранција не се губи кој и да чачка, се губи физички ако наштетиш, а сетек накривува дека е физички пин оштетен, иако по поправка сеуште не функционира.зш конфигурација стара само една недела си ја чепкал со трето неовластено лице, ма колку и да е мајстор ја ништиш гаранцијата.
Тешко, тука идат да се исплакаат само, не за да го решат проблемот.. Исто беше и со Анхоч темата..
Потполно те разбирам како го гледаш ова од тој аспект, но иако мојот пост е пишан набрзинка од тел не е се толку јасно објаснето, не плачам овде туку си правам рекламација, јас си признав за некои кривици тоа не го кријам, а сетек што прави поголем криминал може ќе се реши може не, али си најдов замена за процесор и толку е.
2 проблеми имав, едниот тврдат дека го решиле иако не го решиле имам доказ али ете испадна замена на процесор ќе правам, а другиот немало никаков проблем, потрошив вкупно 4 часа таму тегачење и таксиња, нормално неможам пешки да го носам.Знам јас оти објавувате вие, не е ни прва ваква тема а сигурно нема да биде ни последма. Браво што си нашол замена, но Сетек не ти го решија проблемот нели?
Зоки ќе беше релевантен да беше ZokiDPI а не ZokiUJP
Но тогаш па немаше да знаеме дали е некој гејмер и има маус со јак дпи или е од инспекторатот...
А да читаш поубаво пред да коментираш? Ниту е конфигурацијата стара една недела па чепкана од трето лице, ниту му напраиле проблем за гаранцијата.
По таа една недела системот се гушеше, со маусот се борев брзо да можам да кликнам кај и да посакам.
Ако не му наоравиле проблем оти плаќал 600 денара.
Ако сум дал 5000евра ќе идам ви сетек за емти рисајк бин да ми напраат, не па за рам да ми менат или што и да било.
Чекај бе друже, нејќеш да се мрцвариш и да се јавиш во инспекторат пошто имаш попамента работа, а сакаш да одиш по други фирми дијагностика да ти прават. Од една страна тврдиш дека немаш време за шетање натаму наваму, а од друга страна баш тоа го правиш наместо да се јавиш во инспекторат и да го добиеш тоа што ти следува за парите од Сет.
И еве сега Нексио ти направиле дијагностика и утврдиле дека навистина процесорот не е поправен. Сега што ќе правиш? На крајот на денот ќе мораш да се јавиш таму каде што одбиваш да се јавиш освен ако не планираш да ти пропаднат парите, во кој случај не знам ни зошто воопшто гњавиш.
Ајдеее, каша попара. Илјадници евра оставени во Сетек, ама десет веќе се проблем, а и патот уште десет. Ќе немаш за кафе кога ќе бегаш од предавања. Патем, убаво ти рекол сервисерот. Барем кога плачете вака, дајте пишете #MeToo, да не се малтретираме да читаме рекла-казала реферати. Да знаат останативе ратоборци каде води сето ова. И на крај што си се мачел да пишуваш пост кога само вие боговите си се разбирате, ние обичните смртници (граѓани што би рекол) со low end глувци не ти го разбираме проблемот, и може за нас Сет или Анхоч или било кои од #МеToo се доволно добри за неколку стотини евра што им даваме.
P.S. Пробај таму кај гејминг другарчињата да бидеш центар на внимание, тука ти кажаа како треба да одат работите.
Лагот никогаш не се откри кој е причинителот али од кога го однесов во нексио тие чепкале само процесорот и матичната, сега лагот скоро го немам не е во тој степен присутен.I sega da dobias nov procesor problemot so lag ke si go imas, neli pred da go zaebite procesorot lag si imal
Кога не разбираш што се пишува и кога ние боговите сме се договориле, прочитај па сконтај, јас кога пишав ништо не беше договорено а тоа со глувците значи, тој што игра компетитивно ќе сфати а не некоја баба или жаба фатен во раката што не се замара за прецизност и респонсивност.