Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблеми со СЕТ сервис

Статус
Затворена за нови мислења.
20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Лагот ти е од хард дискот.
хмм како можи HDD то да е потенцијалниот причинител кога е тргнат од матичната? И на ссд-то да е Win инсталиран?

Имав ХДД само на почеток, затоа купив ССД за со цел да се поправи, али не бе бате не е до тоа.

CPU,HDD,SSD,RAM Не се причинители. Останува на ПСУ, ГПУ, МОБО.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.084
14.189
Јас искрено од темава не разбрав што точно бил проблемот. Нешто бар се решило со нов процесор. Ваљда некој кој го искривил пинот :)

А за лагот на маусот, јас исто би препорачал да пробаш и со друг маус. На два по ред ми се има случено да нема мазност при движење.

R

Roncic

Гостин
Немал дуал чанел рамот па му лагирал маусот на компетитиве вс шрауд . Па он се изнервирал и зел сам да го прави ЦПУ-то пошто му лагирал маусот , ама маусот му бил фпс и безжичен. Па другарот му рекол ела ќе го напрајме жичен , ама во меџувреме го искривиле пинот од ЦПУ-то . Па пошол во сетек да се жали за лагот , ама овие не го бутирале пц-то оти не знаеле пассворд . И така маусот му останал со лаг.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.084
14.189
Немал дуал чанел рамот па му лагирал маусот на компетитиве вс шрауд . Па он се изнервирал и зел сам да го прави ЦПУ-то пошто му лагирал маусот , ама маусот му бил фпс и безжичен. Па другарот му рекол ела ќе го напрајме жичен , ама во меџувреме го искривиле пинот од ЦПУ-то . Па пошол во сетек да се жали за лагот , ама овие не го бутирале пц-то оти не знаеле пассворд . И така маусот му останал со лаг.

Ti благодарам многу. TL;DR. Сега е појасно.

ZokiUJP

read-only
20 февруари 2019
5
5
Како да знаев дека УЈП се неписмени :/
Ако беше т.е. во државна институација немаше пристапот да ти е ваков, смрдиш на вработен во Сетек.

п.с Темата можи да се заклучи, излегува од контекст, ваљда не прочитаа членовите дека никој не плачи за изгубена гаранција, за тоа си е платено не ни се бара врски мрски за да се покрие Мојата штета.

ПЛАТЕНО А НЕ ПОПРАВЕНО, макар ако не се поправа што тук наплаќа нели?!
Моментално со муабетиве од старт што ги правиш кажуваш дека си непиамено разгалено детиште
Ај сега кажи за што ти е однесен во Сртек на сервис, за маусот?

Друга работа плукаш а не си го однес на сервис пред да го заебеш да ти го видат, и пак убаво ти кажувам си ја усрал работата па го носиш на сервис и кажуваш ми пукна филмот од лагот после ЕДНА ГОДИНА професионално гејмање, не си сериозен валда, и ти ќе се правиш гејмер не задоволен корисник изреволтиран нервозен пари што иатрошил на таксиња. Оди бегај бе

crash

hello world
6 декември 2013
111
160
Сега и дуал ченл работи, а @ARMac пинот не беше скршен од негова страна, а сетек го "поправиле" иако ништо не поправиле. Пиновите сите си беа на место, од сабајле пробавме да го вратиме во живот дуал ченлот али ништо.

Чек малку, спокојно. Работи dual channel или не?

Пане јас бев во сервисот натре 3 часа се тепаа да сменат подршка за да пишат пасворд на Windows, дојде друг сервисер кај што рече па ај ќе пробаме со бенчмарк, јас му кажувам дека секој бенчмарк дава одлични резултати, ама далеку е проблемот од бенчмаркот, поентата е се осеќа при movement, највеќе во игри кај што треба брзо да реагираш, тие ами ќе видиме што како, али немало проблем и не смееле да менуваат делови ако не се дефектни. Кажи како ќе се разбериш со бурекоСетЈадците.

Ме стави на мисла, што ако додека ти си губел време и нерви по сервиси на сет, ти опаднале рефлексите и мускулната меморија, што можеби би значело залез и крај на твојата про гејминг кариера?
Си размислувал ли за друга професија? Дури и би заштедил повеќе од пет илјади евра што би им ги дал на нубциве од сет?
Размисли убаво.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.103
2.342
Polling rate на маусот колку ти е? Инаку јас имав чуден проблем CSGO ми лагираше на движења на маусот, кога избришав драјвер за usb и инсталираше нов windows-от се среди колку толку.

Инаку некои игри и да имаш ССД ако се на хард диск пак знаат да залагуваат.

Последна промена:

ZokiUJP

read-only
20 февруари 2019
5
5
Кратко кажано : Операцијата успешна , пациентот мртов. Во нашиов случај лагови во безброј.
Се
Уствари он отишол у сетек да му го оправат валда пошто пинчето ако го сјебеш на процесорот, или на плоча ако средиш пин нема слика да ти даде, најчесто тоа се дешава, е сега он отишол со друг проблем и после оп му текнало лаг дека има па се налутил пошто не можат да му го детектираат проблемот пошто требало хај енд маус и требало да си профи гејмер, требало да викнат некој експерт за гејминг да дијагностицира лаг што го имаш еднаш во 4 дена а може и да го нема а знае да се деси да го има почеато ама еве сега го нема али го имаше пред една недела хаха и очекуваш да ти се дијагностицира тој непостоечки дефект што ти смета после година и нешто професионално гејмање сфаќаш.
Уствари типов треба да си купи сони да си игра спајдермен најпаметно. Џабе ругаш сетек и остало кога си крив во ситуацијава, уред под гаранција се носи во овластен сервис пред да експериментираш, а сетек ти го имаат средено пинчето ј за тоа ти е наплатено секако а тоа што после имаш последица од сето тоа тоа е твоја кривица

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
419
521
Се

Уствари он отишол у сетек да му го оправат валда пошто пинчето ако го сјебеш на процесорот, или на плоча ако средиш пин нема слика да ти даде, најчесто тоа се дешава, е сега он отишол со друг проблем и после оп му текнало лаг дека има па се налутил пошто не можат да му го детектираат проблемот пошто требало хај енд маус и требало да си профи гејмер, требало да викнат некој експерт за гејминг да дијагностицира лаг што го имаш еднаш во 4 дена а може и да го нема а знае да се деси да го има почеато ама еве сега го нема али го имаше пред една недела хаха и очекуваш да ти се дијагностицира тој непостоечки дефект што ти смета после година и нешто професионално гејмање сфаќаш.
Уствари типов треба да си купи сони да си игра спајдермен најпаметно. Џабе ругаш сетек и остало кога си крив во ситуацијава, уред под гаранција се носи во овластен сервис пред да експериментираш, а сетек ти го имаат средено пинчето ј за тоа ти е наплатено секако а тоа што после имаш последица од сето тоа тоа е твоја кривица

Драг кориснику на форумов, многу е очигледно која е мотивацијата позади твоето активирање на форумов. 5 мислења само во оваа тема, а исто така на профилот нема активност ниту читање на било која друга. Give us a break, не знаев дека УЈП и СЕТ имаат таква одлична соработка (или корегирај си го името).

@steelseries Се обидувам да ја читам темата и мислам дека сфатив за што се работи, но сепак твоите искази се малку конфузни (не во смисла на суштината на тоа што го кажуваш, туку начинот на кој се изразуваш). Дали може да направиш сиже на настаните во стил :

1. Земен компјутер со следниве делови ... од СЕТ
2. Додаден ССД за да се тестира дали се јавува bottleneck поради HDD-то (инаку ја памтам темата каде што се дискутираше за начин на средување на лагот)
3. Променети следните делови и тестирано под следните услови ....
И така натака ... мислам дека е јасна насоката. Многу од нас би биле благодарни за ваквата постапка.

Жал ми е што проблемот не ти е решен и колку што разбрав јас твојaта жалба е што ти било наплатено за дијагностицирање и поправање на проблем, кој сеуште е постоечки (не работи dual channel), бидејќи сметаш дека воопшто не бил сервисиран компјутерот (недостиг на password). Те молам исправи ме доколку погрешно имам сфатено.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
ОР во станот кај шо е има сериозен проблем со струјата. али стварно сериозен. неговиот десктоп тестиран кај мене, со неколку алатки, вклучувајки prime95, gpuz render test итн, маусот нема ама баш никакви лагови ни ништо. тестиран е над сат време. риалајн на рамот се напрај, глушецот rock solid, никаков проблем. единствен проблем му е со струјата во станот, со декстопот и со глушецот е се во ред.

Проблем со движења на маусот, ДруГарИ

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Хм, па нели имаше и уште еден член на почеток кога излегоа Рајзен платформите се жалеше на лаг со маусот? ПА после се приклучиа и други членови со истата мака, па кажаа дека се чека абдејт на биос на плоча или така нешто? Или се лажам? Се си мислам дека имаа на почеток проблем Рајзен системите со лаг...

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Драг кориснику на форумов, многу е очигледно која е мотивацијата позади твоето активирање на форумов. 5 мислења само во оваа тема, а исто така на профилот нема активност ниту читање на било која друга. Give us a break, не знаев дека УЈП и СЕТ имаат таква одлична соработка (или корегирај си го името).

@steelseries Се обидувам да ја читам темата и мислам дека сфатив за што се работи, но сепак твоите искази се малку конфузни (не во смисла на суштината на тоа што го кажуваш, туку начинот на кој се изразуваш). Дали може да направиш сиже на настаните во стил :

1. Земен компјутер со следниве делови ... од СЕТ
2. Додаден ССД за да се тестира дали се јавува bottleneck поради HDD-то (инаку ја памтам темата каде што се дискутираше за начин на средување на лагот)
3. Променети следните делови и тестирано под следните услови ....
И така натака ... мислам дека е јасна насоката. Многу од нас би биле благодарни за ваквата постапка.

Жал ми е што проблемот не ти е решен и колку што разбрав јас твојaта жалба е што ти било наплатено за дијагностицирање и поправање на проблем, кој сеуште е постоечки (не работи dual channel), бидејќи сметаш дека воопшто не бил сервисиран компјутерот (недостиг на password). Те молам исправи ме доколку погрешно имам сфатено.

Благодарам за финиот пристап.
Немаш грешка никаде. Сетек ми рекоја дека ќе поправат и дека ќе ми наплатат за услугата. Компјутерот беше однесен со рамот во А2 И Б2 слотовите и не бутираше,сетек ми се јавија дека е среден компјутерот и дека е функционален и дека нема никаква друга мана иако пишав за лагот(Не се потпишав дека се согласувам дека поправиле нешто зашто се гледаше од авион дека маткаат нешто).
Стигам дома и што да видам, ставени беа плочките во А1 И А2, као демек нема да приметам дека се во сингл ченл и ќути си лапај си. Се јавувам, и викаат ела донеси го пак да видиме, тоа е сега ќе трчаме напред назад како телиња. Како сервисери треба да знаат дека кога не работат дуал ченл слотовите и кога не поправиле не треба да ми наплаќаат за тоа што не го поправиле. Однесов во нексио и кажаа луѓето дека Dual Channel Нема да проработи, сите комбинации ги направиле.
Жал ми е што се случи со членот такво нешто, иако сакав да се тера понатака поголема процедура. АМА сетек нека не заборават дека ќе си го добијат. Лека полека :].

1. Конфигурацијата која што ја имам на профил е цела склопена од Сетек.

2.Првата недела се си работеше перфектно, по таа недела почнаа симптоми на микро фризес каде што после секој микрофриз имав инпут лаг поголем и поголем. Ај си реков драјвери се во прашање, нели нова платформа неоптимизирани биоси.

3. Нема што не пробав од софтверски аспект ниту пак од драјвери. И чекав чекав нови апдејти од windows, самите компоненти и биоси.

4. btw @crash, купив нов маус и ссд по збирање подолг период. Се извинувам ако се навреди во било кој контекст иако не сум мислел со умисла. Тие 5000 евра не се од кејф потрошени туку за бизнис со кој што ги печалам парите и надоградувам бизнис. Гејмерски маус не мислам од 5к+ туку 500 денари и нагоре барем да има солиден сензор. Јас споредба праев со 150 денари маус кој што стварно е тапа и поскап. По сето тоа што го пишував се надевам сфати што сакам да кажам: не секој се разбира добро во игри со пукање(ниту сум про ниту сакам да бидам, али хоби ми е да сум меѓу подобрите), тука нема што да е срамота но жално е кога скокате без да размислите.

5. Значи нов процесор е ставен на истата матична, нов рам, ссд-то, хард дискот изваден од сата портот за дијагностика, маус нов, тастатура нова, испробан монитор од пријател.

Сите варијации се направени освен нова матична, нова графичка и напојување. Не сум дојден да ѓњавам и да измислувам работи туку како луѓе да дискутираме и да бараме решение нели форум е, гледам многу дарежливи луѓе на форумов, треба да си помагаме еден на друг.
Неможам да дозволам да губам пари да купувам нови делови, игра на рулет е во суштина ако погодиш кој дел е, најмалце влечи напојувањето, а матичната и графичката не се ефтини компоненти па ај да речиме купив нов продукт и уживај си.
Немам да се расфлам, а и да имав само глупав човек тоа би го направил.

@ZokiUJP Ах бе, да беше ко могли ќе разберев, ама и тој пак е разумно суштество, а ти?! Немој да ми кажиш дека инспектор си и дека се разбираш од пинови, па ако толку знајш шо не се вработиш во сетек да ги подучиш тро? Мувата по лајното оди нели?
Како човек "вработен" во државна институција мене кривицата ми ја фрлаш за без врска? Јас иам 3+ години на сите делови гаранција па кога сум во можност и ќе однесам(не си дел од мој живот па да ти се објаснувам зошто не однесов и како) прва причина е знаев дека Сетек ништо нема да направат а и се потврди со тоа што отидов и видов дека 7-8 дена компјутерот седел исклучен.
Се глеа дека не си стручен сервисер туку си зел една две дипломи за мрежи па ќе ојш и ќе се шеташ низ сервисот со рацете во џеб. Не сум ќор доволно гледам. Те пикнале на работа колку да се речи дека работиш нешто? Ех бе до кога вака.

Едит: Те замолив да ме побараат надлежни од Сетек Газда мазда да се реши случајов со молења за мојте пари. Некако како да не си пријавил или не го засега газдата? Ама и тоа ќе дознаеме што си кажал. Кога ќе ме заборавиш тогаш ќе се појавам.

Последна промена:
20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Се работи за истиот член, истата конфигурација, истиот проблем и решение.
Проблемот и конфигурацијата
Решението
Продажба на истиот маус
Продавам Steelseries Rival 310.
Две продажби на истата таа конфигурација
Проценка - Ам4 платформа.
Продавам уште една ам4 конф.
И она што најмногу ме изненади неговото тврдење дека има повреди на нервите и тетивите на левата рака која му се тресе

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Решението
Продажба на истиот маус
И она што најмногу ме изненади неговото тврдење дека има повреди на нервите и тетивите на левата рака која му се тресе

Левата беше повредена, а не десната на која што работам со маус.
Чнелот шала направи, јас вистината му ја кажав што има врска тоа со проблемов?

12 април 2017
1.918
1.259
Решението
Продажба на истиот маус

Добор сеа продадена е конфигурацијата? Нова е купена или како?

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Добор сеа продадена е конфигурацијата? Нова е купена или како?
Истата е(освен ако членот не имал 3 идентични конфигурации) додадено е ССД кое не е пишано во потпис и нов но ист процесор кој го платил некој сервисер кој го искривил пинот на стариот процесор. Screenshot_20190223-150749.jpeg

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Мене ми се чини софтверски проблем: лоша верзија на виндоус, драјвер го предизвикува проблемот, некоја програма или малвер во crack-овите од игриците или нешто слично.

Статус
Затворена за нови мислења.
462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно