Pane24
GpuHardware
Демотивацијата си го праве своето.Што значи сите на минималец (а сет продавачите не се) треба да забушаваат на работа?
Демотивацијата си го праве своето.Што значи сите на минималец (а сет продавачите не се) треба да забушаваат на работа?
Не, туку простодушноста си го праве својот.Демотивацијата си го праве своето.
Колку и да ги хејтам Сетек (поради лично мое можеби најлошо customer experience што сум го доживел од сервисот на Сетек), морам да признам дека според моите последни искуства со Сетек последниве 1-2 години, односот е значително подобрен. Далеку од тоа да ги есапам за сериозна фирма, сепак има подобрување, добро, веројатно кога ќе почнеш од дно репутација има само еден правец... нагоре.Кога ги читам коментариве за персоналот како во Сетек така и на други места во други фирми се чуствувам како да живеам во сосема друго место, држава.
Еднаш имав напишано во некоја тема, абе кај и да отидам барем последниве 5-6 години, ако не и повеќе сите љубезни услужливи, повелете господине, како може да ви помогнеме, прекрасна услуга, ама насекаде.
Еве денес бев Веро Маркет, Анхоч, Џамбо, Алфи Би, прекрасен персонал, љубезни насмеани секаде, во Сетек пред некоја недела исто така.
Баш би сакал барем еден да видам од описот во темава на било кое место, навистина не ми е јасно.
Исто и со гаранции, немало фирма што одбила да замени производ доколку бил за замена, презадоволен сум од сите.![]()
Ти изгледа живиш у "У свету постоји једно царство, у њему царује другарство" . Не ти нагазнале на нерв. Никој за џабе не лафе на темата.Кога ги читам коментариве за персоналот како во Сетек така и на други места во други фирми се чуствувам како да живеам во сосема друго место, држава.
Еднаш имав напишано во некоја тема, абе кај и да отидам барем последниве 5-6 години, ако не и повеќе сите љубезни услужливи, повелете господине, како може да ви помогнеме, прекрасна услуга, ама насекаде.
Еве денес бев Веро Маркет, Анхоч, Џамбо, Алфи Би, прекрасен персонал, љубезни насмеани секаде, во Сетек пред некоја недела исто така.
Баш би сакал барем еден да видам од описот во темава на било кое место, навистина не ми е јасно.
Исто и со гаранции, немало фирма што одбила да замени производ доколку бил за замена, презадоволен сум од сите.![]()
Не се секирај ... За бизони има и надолу - да заглибат подлабоко во калта...кога ќе почнеш од дно репутација има само еден правец... нагоре.
А зошто не инсистираше веднаш да го приклучат и испробаат ? Имаат на што ама јас си носев и лаптоп во случај да речат „нема на што„. Пишував поназад за случајот во темава - кога виде дека мора да го приклучи го спушти малку по невнимателно мониторот и го шутна со нога (не баш како фудбал ама доволно да се чуе силен „туп„ од картонот во кој беше спакуван) „ Кој ве учи вака да правите -рече изнервиран.. Ако има нешто проблем - имаме сервис ќе ти го поправат„. Да ме нема ако излажав и најмала ситница. Подоцна после успешниот тест (имаше двајца пред мене кои си тестираа телевизори ) рече „Се извинувам - многу гужва денес па малку сум изнервиран„. А немаше 1000% да го земам ако не го пробаа...Здраво
Денес бев да си купам монитор од сетек vg249q си го купив.
Мониторот утре ке го монтирам.
При купување на мониторот го прашав каква им е политиката со мртви заглавени пиксели после законските 15 дена поточно дали важи гаранцијата за мртов пиксел по 15 дена. Дечкото што ме услижуваше а и впрочем беше одреден за тој дел (монитори) ме погледна ко во стил што прашуваш вакви глупости секако дека не важи.На страна погледот, ми кажа дека гаранцијата не покрива мртов пиксел. Лично се зачудив бидејки на интернет имам прочитано дека самиот асус менува монитори за такви работи или сервисираат.
Моите прашања до вас се:
Дали навистина сетек не прифаќа гаранција за мртов пиксел или само ми ја пушти вработениот?
Дали имам добро прочитано за самиот асус, им пружа ли сервис на таквите проблеми?
Дали доколку сетек не прифаќаат гаранција за мртов пиксел јас можам да ги пријавам во ДПИ?
Не сум го пробал бидејки утре ке правам билдА има ли мртов пиксел?
Бидејки во салонот кај што бев имаа еден отворен и ако разбрав добро вратен од сервис и мојот си го подигнав од нивниот главрн магацин последна 7ца.А зошто не инсистираше веднаш да го приклучат и испробаат ? Имаат на што ама јас си носев и лаптоп во случај да речат „нема на што„. Пишував поназад - кога виде дека мора да го приклучи го спушти малку по невнимателно мониторот и го шутна со нога (не баш како фудбал ама доволно да се чуе силен „туп„ од картонот во кој беше спакуван) „ Кој ве учи вака да правите -рече изнервиран.. Ако има нешто проблем - имаме сервис ќе ти го поправат„. Да ме нема ако излажав и најмала ситница. Подоцна после успешниот тест (имаше двајца пред мене кои си тестираа телевизори ) рече „Се извинувам - многу гужва денес па малку сум изнервиран„. А немаше 1000% да го земам ако не го пробаа...
Пред 8 месеци земав монотор AOC од кај нив. Пред да ми наплатат вработениот инсистираше да го отвориме и провериме мониторот. Се си беше во ред. Иако претходно имаа изложен ист монитор, сакав да ми донесат неотпакуван, како што се деси.Здраво
Денес бев да си купам монитор од сетек vg249q си го купив.
Мониторот утре ке го монтирам.
При купување на мониторот го прашав каква им е политиката со мртви заглавени пиксели после законските 15 дена поточно дали важи гаранцијата за мртов пиксел по 15 дена. Дечкото што ме услижуваше а и впрочем беше одреден за тој дел (монитори) ме погледна ко во стил што прашуваш вакви глупости секако дека не важи.На страна погледот, ми кажа дека гаранцијата не покрива мртов пиксел. Лично се зачудив бидејки на интернет имам прочитано дека самиот асус менува монитори за такви работи или сервисираат.
Моите прашања до вас се:
Дали навистина сетек не прифаќа гаранција за мртов пиксел или само ми ја пушти вработениот?
Дали имам добро прочитано за самиот асус, им пружа ли сервис на таквите проблеми?
Дали доколку сетек не прифаќаат гаранција за мртов пиксел јас можам да ги пријавам во ДПИ?
Во првите 15 дена имаш право да го вратиш без разлика дали се појавил мртов пиксел или пак ако не ти се допаднал мониторот, само чувај целосно пакување.Не сум го пробал бидејки утре ке правам билд
Бидејки во салонот кај што бев имаа еден отворен и ако разбрав добро вратен од сервис и мојот си го подигнав од нивниот главрн магацин последна 7ца.
Башка ако најдам мртов пиксел во првите 15 дена нема шанси да не го вратат
![]()
Пред 8 месеци земав монотор AOC од кај нив. Пред да ми наплатат вработениот инсистираше да го отвориме и провериме мониторот. Се си беше во ред. Иако претходно имаа изложен ист монитор, сакав да ми донесат неотпакуван, како што се де
Точно дека си правиш малер ама поучен од лошите коментари за нивната услуга решив да си прашам башка не дека нешто лошо прашавИскрено, од секогаш сум го мразел тоа... Уште не купен уред (без разлика пц, бела, црна техника и сл.) да се распрашуваш за гаранција и слично. Со самото тоа ти сам се подрекуваш за да ти се заебе нешто.
Никогаш, ама баш никогаш не сум прашал што како после гаранција, кој сервисер и слично. Додека тера тера, ако има гаранција арно, ако не да сме живи и здрави.
ОТ: Како што знам, Сетек практикуваат да ти отворат било кој уред прес тебе и потпишуваш изјава дека е физички исправен, поточно не е скршен екранот. И да не ти го бараат тоа, побарај си и ке ти отворат пред тебе.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Мојот не е земен од продажен салон туку од магацин и не е отпакуван.Пред 8 месеци земав монотор AOC од кај нив. Пред да ми наплатат вработениот инсистираше да го отвориме и провериме мониторот. Се си беше во ред. Иако претходно имаа изложен ист монитор, сакав да ми донесат неотпакуван, како што се деси.
Тоа знам ама после тие 15 дена важи ли гаранцијата за мртов пиксел и ако не важи дали е тоа законски?Во првите 15 дена имаш право да го вратиш без разлика дали се појавил мртов пиксел или пак ако не ти се допаднал мониторот, само чувај целосно пакување.
За пофалба се ако е така.Пред 8 месеци земав монотор AOC од кај нив. Пред да ми наплатат вработениот инсистираше да го отвориме и провериме мониторот. Се си беше во ред. Иако претходно имаа изложен ист монитор, сакав да ми донесат неотпакуван, како што се деси.
Обично важи ако има 5 најмалку. Зависно од производителот. Побарај онлајн документација.Точно дека си правиш малер ама поучен од лошите коментари за нивната услуга решив да си прашам башка не дека нешто лошо прашав
Мојот го подигнав од магацин не ид салон нема кој да ми го отвори.
Мојот не е земен од продажен салон туку од магацин и не е отпакуван.
Мислењето е автоматски споено:
Тоа знам ама после тие 15 дена важи ли гаранцијата за мртов пиксел и ако не важи дали е тоа законски?
Не бе каква топка. Анхоч си се супер - ние само навивавме за членот повеќетоВиди, заеби тоа лоши коментари... Овоа ти е МаЌедонштина, не може сами да си погодат не па друг да им погоди.
Сетек беше порано најголем хаос, Анхоч цветаа како лале у Холандија за едни, за други обратно. Сега како што гледам нешто се врти топката на форумов барем...
Да не мислиш дека сум нечиј адвокат, премногу работи сум купувал и купувам од двете фирми и не сум имал проблеми.
Ете ти...
Не ми смета и да работиш.Види, заеби тоа лоши коментари... Овоа ти е МаЌедонштина, не може сами да си погодат не па друг да им погоди.
Сетек беше порано најголем хаос, Анхоч цветаа како лале у Холандија за едни, за други обратно. Сега како што гледам нешто се врти топката на форумов барем...
Да не мислиш дека сум нечиј адвокат, премногу работи сум купувал и купувам од двете фирми и не сум имал проблеми.
Тоа значи дека ако во рокот на гаранцијата имам 2 или повеќе мртви пиксели дека ако не ми го сервисираат дека мозам комотно да ги пријавам во ДПИ?Не ми смета и да работиш.
Тоа значи дека ако во рокот на гаранцијата имам 2 или повеќе мртви пиксели дека ако не ми го сервисираат дека можам комотно да ги пријавам во ДПИ?Не бе каква топка. Анхоч си се супер - ние само навивавме за членот повеќето
Ете ти...
Ако со масирање успеат да се поправат...Не ми смета и да работиш.
Тоа значи дека ако во рокот на гаранцијата имам 2 или повеќе мртви пиксели дека ако не ми го сервисираат дека мозам комотно да ги пријавам во ДПИ?
Тоа значи дека ако во рокот на гаранцијата имам 2 или повеќе мртви пиксели дека ако не ми го сервисираат дека мозам комотно да ги пријавам во ДПИ?
A кој ве лаже тоа дека имаш право да го вратиш ?Во првите 15 дена имаш право да го вратиш без разлика дали се појавил мртов пиксел или пак ако не ти се допаднал мониторот, само чувај целосно пакување.
Give us as brake.A кој ве лаже тоа дека имаш право да го вратиш ?
Тоа што продавниците по добра воља, ви заменуваат користени производи, и свесно им ги увалуваат на други клиенти како нови, не значи дека имаш право, законско право да вратиш користен производ.
Сем ако производот подлежи под директна замена, па да ти го заменат веднаш со нов, но тоа не е поврзано со 15-те дена.
Се враќа ако не е користен, ги има сите фабрички пломби, лепенки, комплетно пакување и слично. А се заменува ако не одговара по форма, боја, големина или слично, нели универзален е законот.
Али секој си го толкува како што му одговара.
А за ова со пикселите... молете бога, да не ви се појави. Никој нема да ви смени панел, пошто премногу се специфични условите за замена на панел поради пиксел, што шансите да се склопат коцките за да дојде до таква ситуација е блиску до 0.
Аха, така значи, океј.A кој ве лаже тоа дека имаш право да го вратиш ?
Тоа што продавниците по добра воља, ви заменуваат користени производи, и свесно им ги увалуваат на други клиенти како нови, не значи дека имаш право, законско право да вратиш користен производ.
Сем ако производот подлежи под директна замена, па да ти го заменат веднаш со нов, но тоа не е поврзано со 15-те дена.
Се враќа ако не е користен, ги има сите фабрички пломби, лепенки, комплетно пакување и слично. А се заменува ако не одговара по форма, боја, големина или слично, нели универзален е законот.
Али секој си го толкува како што му одговара.
А за ова со пикселите... молете бога, да не ви се појави. Никој нема да ви смени панел, пошто премногу се специфични условите за замена на панел поради пиксел, што шансите да се склопат коцките за да дојде до таква ситуација е блиску до 0.
Во право е @Војвода дека користени/ отворени производи трговците имаат право да не ги вратат. Тоа што ги враќаат е само излегување во пресрет на потрошувачот, кој патем истиот ќе те руга на социјални мрежи. Малку иронично, нели?Аха, така значи, океј.
Ај објасни ми го ова. Одам у салон да си купам монитор. Викам дајте ми го овој да го купам. Продавачот носи неотпакувана кутија од магацин и ми вели да го пробаме дали е исправен. Се согласувам. Ја отпакува кутијата и со тоа фабричките лепенки одат у три лепе. Го вклучува мониторот и констатираме дека е во ред. Со тоа мониторот добива статус користен.
И сеа шо праиме ? Не смеам да го вратам у тие 15 дена ? Дај не шлапајте прикаски од ракав извадени и употребете логика малце батици, полека малце.