Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

SONY XPERIA TIPO vs ALCATEL OT-995

Problemo

hello world
21 мај 2011
212
7
Кој официјален апдејт ? 4.0.4 тера фабрички,и последен е тој како што знам.
Точно не знам зато и се распрашвам на нет нема нисто поново од 4ката.
Кога ке го уклучам на усб Sony PC Companion 2.1 излегва дека софтвер упдате и кога ке пробам да го упдејтирам до 2ра фаза на крајот кога ке стигне закочва пц.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Ај ќе проверам и јас сега. Но не верувам да има нов апдејт пуштено.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Прееска проверив на официјалната страна нема нов апдејт.
Latest available software: 11.0.A.0.16
Release date: 2012-08-07

anonimen12

hello world
7 јуни 2012
372
44
Го зедов xperia tipo пред околу 2 недели, до сеа сум презадоволен, единствено проблем е што при видеа со висок квалитет лагира, го немам тоа уште тоа расчепкано, може има и за тоа чаре :)
I jas si kupiv tipo pred 2-3 nedeli pre pre zadovolen sum. :)

DECKI Vie koi kupivte sony-tipo dali vo paketot vi dadoja slusalki ???

crashoveride

read-only
30 декември 2007
7
0
Направи update na youtube, ако уште иде споро можеби има еден проблем, и јас го имав истиот на neo, со андроид 4, кога ке се поврзам на интернет (wifi) многу брзо одеше, а по 20 минути се поспоро и поспоро и на крај ке снема интернет. не треба да се прави update на radio service, барем јас така мислам, бидејки можно е да имаш проблем.
Ако добро сум запознаен, нема поддршка за Adobe flash на телефонов од самиот андроид, ја му ставив отпосле.
Иначе нема гајле со видеата од висок квалитет преку youtube апликацијата уште пред да му ставам flash.
Кога пуштам поквалитетен стрим (пример на Sopcast) или локално пробав со MX player .mkv филм да пуштам (HD rip со висок квалитет, мала големина на фајл) :), така да претпоставувам дека проблемот од кој лагираат видеата е во тоа што не поддржува толкава резолуција или пак преголема компресија на фајлот (.mkv) па се мачи да чита :)
Ако знае некој подетално да објасни за што се работи и дали постои решение нека повели, уште тоа ми фали на телефонот засега, друго се е супер :)
DECKI Vie koi kupivte sony-tipo dali vo paketot vi dadoja slusalki ???
Не дадоа слушалки, сони си има башка понуда за тоа :)

Problemo

hello world
21 мај 2011
212
7
STO STO STO ponbuda da stedat slusalki da mu E**m
И јас лично бев изреволтиран за слушалките и мене не ми дадоја, него crashveride погоре спомна сони си има башка понуда за тоа па за тоа прашував која е таа башка понуда понуда.

anonimen12

hello world
7 јуни 2012
372
44
кај tipo-to едино е зезната камерата... на пример да сликаш човечка кожа . на мобилен ке излези сликата црвена мн глупо !

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Има нов апдејт за Типото. Моментално го инсталирам.11.0.А.4.22.

Screenshot_2012-11-20-17-38-05.png

И би ги замолил Модераторите да ги преместат мислењата за овој телефон во оваа тема.

t0n1

lurker
11 април 2008
511
168
Битола
Силиконски футроли има во Панк Мобил во Битола 600 денари се.
406952_253698654756941_1547868117_n.jpg

За сите оние кои имаат проблем со вифито, сменете го каналот да не е автоматски. енкрипција не мора да менувате. BTW, алкателот буквално е ѕвер за парите.

t0n1

lurker
11 април 2008
511
168
Битола
^засега само во Франција и некој други земји. Има 4.0 кастом ром на XDA devepolers, ако сакаш можиш да си го инсталираш. За Македонија кога ке излези точно немам информација.

crashoveride

read-only
30 декември 2007
7
0
Која е таа башка понуда :D ?
STO STO STO ponbuda da stedat slusalki da mu E**m
И јас лично бев изреволтиран за слушалките и мене не ми дадоја, него crashveride погоре спомна сони си има башка понуда за тоа па за тоа прашував која е таа башка понуда понуда.
Ја незнам што се напаливте толку за слушалките, за телефонов работат секои слушалки што имаат приклучок ко за во PC :)
Еве ја понудата од сони за слушалки:
Код:
http://www.sony.com.mk/hub/headphones
Ко што ми изгледа повеќе би не чинеле слушалките него телефонот што го плативме :D

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно