LG почнаа да се оправат, извадија 10-ка за неколку модели но ќе видиме дизајнот и натака им е шит.
1200 евра за сониво е тежок залак, во споредба со S20 Ultra овој тешко ќе се продава.
Не. Си вадат, во најмала рака, секјурити печови редовно. Не е ова Самсунг ебагоДали е вистина?
970 Долари1200 евра за сониво е тежок залак
Не. Си вадат, во најмала рака, секјурити печови редовно. Не е ова Самсунг ебаго![]()
Шо да кажам јас со Essential, шо дојде со 7.1 и дур не банкротира компанијата, секој месец добиваше апдејт + е на 10ка day one со Pixel, а еве, на банкротирана компанија, го портираат пак вработените од компанијата на 11ка, за да има после ромови за него? Срцка!
Шо да кажам јас со Essential, шо дојде со 7.1 и дур не банкротира компанијата, секој месец добиваше апдејт + е на 10ка day one со Pixel, а еве, на банкротирана компанија, го портираат пак вработените од компанијата на 11ка, за да има после ромови за него? Срцка!
Веќе се самсунг со s10ката наваму. Посебно гледав за S20 ултра, не се нормални.Ајде и јас вака како аматер за телефони меѓу професионалци да прокоментирам нешто од друга гледна точка.
Sony беше неприкосновен за стабилизација на видео. Мислам дека се уште го држи приматот.
Уф ама се надевам на овој дел. Претходно g леќата им беше само како реклама ставена дека имаа внатрешни проблеми со организација.Гледам дека користи Carl Zeiss леќи, кои само информативно се x4 со цена од стандардните леќи за Sony (барем кај ДСЛР).
Премиум сегментот уште го држат они со најквалитетни уреди, ама на ниската класа се истепани од другите. Моментално најубави панели од поефтините ТВ-а имат ЛГ, ама само за одредени серии и големини (се има случено истата серија, различна инчажа да имаат тотално различна технологија на панели).Кога LG i Samsung вадеа тезгериња од телевизори со плавкаста слика и звук како од шупелка, Sony вадеше телевизори со реална слика и стерео HiFi звук.
За медиа контент уште ми се уред за се. Кога сакав да споделам видео, кликав сподели и телефонот се замараше дали ќе е длна, бт, вифи, миракаст, кромкаст и слично. На времето тоа беше незамисливо на другите уреди.Така да кога е во прашање камера и звук тешко дека Sony не знае што прави. Вклучувајќи и дисплеј. Да не зборуваме за батерии кои кај Sony и после 7-8 години работат ако се остават на страна. И некако слабо одат у друго стање, 9 месец.
А кој ги тера да си играат со делот од софтверот шо не треба да го чепкат?Сме го збореле ова, сток базирани уреди се полесни за апдејти, плус Samsung има 291271 модели затоа е додатно импресивно. Да не збориме што направија со камерата, од мизерија ја направија топ 3 кај S10.
А кој ги тера да си играат со делот од софтверот шо не треба да го чепкат?
Не е само сток сегментот тука, го имаш глупот Exinos шо у главном е затворен тип на процесори. Од старт си пукаат у колено ради делот шо форсираат нивните процесори, а не ги отвараат библиотеките шо се потребни за нивно оптимизирање. Се убаво што имаат јаки процесори, ама ако останат вака затворени, ќе доцнат во повеќе сегменти.
Додај фидбекот од тие шо идат од тачвиз на онеУИ и се навикнати на тоа.Кој ги тера? ги тера фидбекот на корисниците кои се супер задоволни од Оne UI.
Што се однесува до LG мислам дека имаа најголем процент на откажани панели во рок од 1-2 години употреба. Мислам дека проблемот кај Sony е тоа што треба да направат квалитетен уред со делови адекватни на нивниот стандард а со конкурентна цена. За жал не е исто кога на хардверските компоненти ќе прочиташ Made in Japan, Korea или China. Тешко да поверувам дека Carl Zeiss би дозволил брука со штанцање на нивно име на нешто што не е нивни производ.Веќе се самсунг со s10ката наваму. Посебно гледав за S20 ултра, не се нормални.
Уф ама се надевам на овој дел. Претходно g леќата им беше само како реклама ставена дека имаа внатрешни проблеми со организација.
Кога се ребрендираа како Сони, првите модели беа уште Sony Ericsson само со друго лого, прв чист Сони телефон уствари беше Xperia Z, кај шо само софтверот беше од шведите.
Прв телефон од нив со вклучени луѓе од Alpha дивизијата е Xperia 1, претходните беа уствари само тест модели за камерата и беа послаби во повеќето услови.
Премиум сегментот уште го држат они со најквалитетни уреди, ама на ниската класа се истепани од другите. Моментално најубави панели од поефтините ТВ-а имат ЛГ, ама само за одредени серии и големини (се има случено истата серија, различна инчажа да имаат тотално различна технологија на панели).
За медиа контент уште ми се уред за се. Кога сакав да споделам видео, кликав сподели и телефонот се замараше дали ќе е длна, бт, вифи, миракаст, кромкаст и слично. На времето тоа беше незамисливо на другите уреди.
Сега други формати се попопуларни, ама некако доцнат у повеќето сегменти.
Врти кругови околу S20 Ultra во low light, верност на бои и контраст.
Што се однесува до видео, Samsung трча по Sony со кофа вода и крпа и вели: „Повели мајсторе, раце да се замиеш“
View: https://www.youtube.com/watch?v=XXrM6y-foXo
[edit]
Единствено нема "Sharpen filter да будем" фотографии.
Го имаше еден ревјуер шо го следам и го објави видеото, но го повлече for some reason. Ваљда ембарго?LOL батко ова се индијци кои прават фејк видеа, телефонов не е даден на скоро никого колку што гледам, најамалце од се ќе биде на рандом канал.
End of April release date. Барем за јапанците
Xperia 1 II (Mark 2) gets late April release in Japan | Xperia Blog
Сони не би требало да имаат јака камера?- зошто вака се едни од лидерите за произвотство на сензори или софтверот на крај ке одлучи или џабе ке е сензорот ?Хипотетички, дали би го земал кога би бил достапен за купување кај нас за 1-2 месеци?
Дали би можел да преминеш преку даљинско - like дисплеј, и не само тоа, фактот што дисплејот е многу помал него што треба да биде? значи не е проблем само форматот. Те прашувам затоа што мене ми е камерата најбитна, и кога би била одлична би ми ги поматила плановите, и би морал да патам со таков формат, или во најлош случај да ми исликаш едно 20-на фотки![]()
Што се однесува до LG мислам дека имаа најголем процент на откажани панели во рок од 1-2 години употреба. Мислам дека проблемот кај Sony е тоа што треба да направат квалитетен уред со делови адекватни на нивниот стандард а со конкурентна цена. За жал не е исто кога на хардверските компоненти ќе прочиташ Made in Japan, Korea или China. Тешко да поверувам дека Carl Zeiss би дозволил брука со штанцање на нивно име на нешто што не е нивни производ.
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER Nova Pink
4.890,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден