Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Проблем Проблем со камера, губи сигнал?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.918
8.409
Здраво !

Имам проблем со мојата Dahua HFW1200DP камера поврзана со DVR. Од скоро почна да го прави ова "губење" на сигналот на рандом интервал, посебно навечер, кога ИР е активиран. Истата работи веќе 6+ години надвор за каде што е и предвидена истата. Истата се напојува преку BNC кабел преку кој што добива сигнал и струја преку два посебни конектори. Истата ја напојувам преку PoE сплитер, кој што добива струја од PoE свич, кој што поддржува PoE+ , иако ова и не е многу битно за камерата. На сликата се гледа и дека на истата има многу шум, т.е артефакти. Ја напојувам преку PoE за да избегнам уште еден адаптер во орманот каде што стои камерата. Знае некој зошто се случува ова? Камерата е пред смрт или?

Во моментов, излегов надвор и погледнав, ИР а активен, ама камерата не дава слика во SmartPSS, ниту на апликацијата на телефонот. Само црн екран, а часовникот во горниот десен агол си работи..

EDIT: Сега проверив за претходниот ден, Исто вака одела во даунтајм, се додека ИР е активно. Дента си работи ОК.

Атачменти

• dada.png
    dada.png
    14,3 KB · Прегледи: 16
Последна промена:

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Мене ова ми изгледа како проблем со напојувањето. Да можеш некако да ја приклучиш на друго напојување барем за ден-два колку за дијагностика. Или пробај да исклучиш ИР ноќно време да видиш дали ќе дава слика.
Тоа што има дата и час значи дека ДВР препознава дека има камера ама нема слика од неа.

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
876
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Напојување:)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.918
8.409
Мене ова ми изгледа како проблем со напојувањето. Да можеш некако да ја приклучиш на друго напојување барем за ден-два колку за дијагностика. Или пробај да исклучиш ИР ноќно време да видиш дали ќе дава слика.
Тоа што има дата и час значи дека ДВР препознава дека има камера ама нема слика од неа.
Пробав со адаптерот што го користев претходно 12V 2A ама исто ми дава само црна слика..
PoE напојувањето беше претходно.. Сега пробав, го тргнав PoE сплитерот и му дадов струја преку адаптерот што го користев претходно, истата работа. Црна слика.

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
Влага или oksidacija во конекторот
Извади и врати го BNC-от, добро заврти го
Ако имаш друг кабел – пробај со него

Мојата од Eufy замрзна и почна да зуи на полначот.

Треба едноставно се да провериш
Од кабел до NVR да пробаш друг.

Ако не ги пробаш барај нова камера од. Hikvision или dauha ip68
И нов кабел cat6
1768084803871.jpeg
Во случај ако не ти се даваат многу пари подобро земи си baseus camera.

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
876
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Објасни малку поубаво околу напојувањето , една се спомнува BNC комбо кабел , а еднаш се спомнува POE , камерата HDCVI e или IP ?

18 август 2019
1.210
1.172
Да не е направен проблем со некое ажурирање?
Јас имам IMOU, со слични карактеристики се. Кај мене има куп ситни проблеми, а најголем проблем настана што ноќе е многу осетлива на секакво движење, па често дава лажни аларми. Се случуваше тоа, прекина, сега повторно започна. Има чести ажурирања, претпоставувам дека тука е проблемот.

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
Јас имам IMOU, со слични карактеристики се. Кај мене има куп ситни проблеми, а најголем проблем настана што ноќе е многу осетлива на секакво движење, па често дава лажни аларми. Се случуваше тоа, прекина, сега повторно започна. Има чести ажурирања, претпоставувам дека тука е проблемот.
Секогаш нема ажурирање за вакви камери, бидејќи NVR-от е со силен софтвер,што може да ја контролира камерата од таму.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.918
8.409
Последниот достапен фирмвер е. Мада ова е постар сетап и нема веќе ажурирања со,години.
Секогаш нема ажурирање за вакви камери, бидејќи NVR-от е со силен софтвер,што може да ја контролира камерата од таму.
DVR е не NVR!

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно