Чисто информативно ме интересира од што се штитите со VPN? Како го користите, кога сфативте дека треба да плаќате уште една сметка на месечно ниво и др...
Чисто информативно ме интересира од што се штитите со VPN? Како го користите, кога сфативте дека треба да плаќате уште една сметка на месечно ниво и др...
па тоа е неповрзано со VPNод рекламиЧисто информативно ме интересира од што се штитите со VPN? Како го користите, кога сфативте дека треба да плаќате уште една сметка на месечно ниво и др...
па тоа е неповрзано со VPN
ова е истиот тип на имплементација како и Pi-hole и нема врска со VPN as-such. Можеш да имаш pi-hole во твојата мрежа, или пак да фиксираш DNS на лаптоп, телефон од било кој ad-busting DNS сервер и сето тоа без VPN.CleanWeb that blocks ads on the DNS level.
ова е истиот тип на имплементација како и Pi-hole и нема врска со VPN as-such. Можеш да имаш pi-hole во твојата мрежа, или пак да фиксираш DNS на лаптоп, телефон од било кој ad-busting DNS сервер и сето тоа без VPN.
Зборам за технологијата VPN - што мислам беше и оригиналното прашање на @wolverine - тоа што они го викаат сервис VPN а во него се начукани 100 други работи е друга работа.
Не сите.VPN провајдерите се обврзани да логираат податоци и да ги дадат на FBI, CIA, Interpol и други безбедносни агенции ако е тоа побарано.
Да, претпоставувам (се надевам) дека е така.Не сите.
MysteriumДа, претпоставувам (се надевам) дека е така.
И веројатно таа листа не е долга, па ако сакаш, сподели некое име?
На пример ја у моментов ВПН најмногу користам зошто Телеком се феил и кочи ФБ, со ВПН не кочи.А кои се тие содржини до кои пристапувате преку vpn,а не се достапни без vpn, некој пример?
Корисно за некој позади CGNAT па некако да користи да отвори сервер или да обезбеди пристап до домашна ИП само се доплаќа за тоа гледам ...FastestVPN - Best VPN to Take Security & Privacy to New Heights - имаат Black Friday понуда за 20$ добивате две години VPN.
Купив од кај овие затоа што и треба на девојчето што работи за мене, па така да имам уште 2-3 слота за да го споделам овој акаунт со други. Ако некого му е потребен VPN во наредните 2 години (а може и да го продолжам ако се покаже добар), слободно нека ме контактира.
Предност имаат постари членови на форумов. Пишете ми приватна порака.
МК сервер немат а?FastestVPN - Best VPN to Take Security & Privacy to New Heights - имаат Black Friday понуда за 20$ добивате две години VPN.
Купив од кај овие затоа што и треба на девојчето што работи за мене, па така да имам уште 2-3 слота за да го споделам овој акаунт со други. Ако некого му е потребен VPN во наредните 2 години (а може и да го продолжам ако се покаже добар), слободно нека ме контактира.
Предност имаат постари членови на форумов. Пишете ми приватна порака.
неМК сервер немат а?
Бесплатна достава
CASE LIAN LI E-ATX/EEB LANCOOL 217 INFINITY RGB Mid-Tower w/ Tempered glass, 2x170mm, 1x140mm ARGB, w/850W Seasonic Gold Fully Modular, Black, LANCOOL 217 INF + 850w
15.340,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C1 Pro 8K QMK/VIA TKL RGB HS Keychron Super Banana switch, C1PX-M4
4.030,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 32" BENQ PD3226G 4K, 144Hz,WIDE IPS, HDMI, DP, THUNDERBOLT 4, USB Type-C, VESA 100x100, Anti-Glare, w/speakers, Black, 9H.LMVLA.TBE
67.500,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден
Бесплатна достава
BAG EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BAG 51X20X33CM - KM05 COSMETIC BAG, LIGHT GREY
1.970,00 ден