Чисто информативно ме интересира од што се штитите со VPN? Како го користите, кога сфативте дека треба да плаќате уште една сметка на месечно ниво и др...
Чисто информативно ме интересира од што се штитите со VPN? Како го користите, кога сфативте дека треба да плаќате уште една сметка на месечно ниво и др...
па тоа е неповрзано со VPNод рекламиЧисто информативно ме интересира од што се штитите со VPN? Како го користите, кога сфативте дека треба да плаќате уште една сметка на месечно ниво и др...
па тоа е неповрзано со VPN
ова е истиот тип на имплементација како и Pi-hole и нема врска со VPN as-such. Можеш да имаш pi-hole во твојата мрежа, или пак да фиксираш DNS на лаптоп, телефон од било кој ad-busting DNS сервер и сето тоа без VPN.CleanWeb that blocks ads on the DNS level.
ова е истиот тип на имплементација како и Pi-hole и нема врска со VPN as-such. Можеш да имаш pi-hole во твојата мрежа, или пак да фиксираш DNS на лаптоп, телефон од било кој ad-busting DNS сервер и сето тоа без VPN.
Зборам за технологијата VPN - што мислам беше и оригиналното прашање на @wolverine - тоа што они го викаат сервис VPN а во него се начукани 100 други работи е друга работа.
Не сите.VPN провајдерите се обврзани да логираат податоци и да ги дадат на FBI, CIA, Interpol и други безбедносни агенции ако е тоа побарано.
Да, претпоставувам (се надевам) дека е така.Не сите.
MysteriumДа, претпоставувам (се надевам) дека е така.
И веројатно таа листа не е долга, па ако сакаш, сподели некое име?
На пример ја у моментов ВПН најмногу користам зошто Телеком се феил и кочи ФБ, со ВПН не кочи.А кои се тие содржини до кои пристапувате преку vpn,а не се достапни без vpn, некој пример?