Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Препорака за Интернет Провајдер и Опции за Викендчки

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Денес ги прошетав сите оператори, па најдов неколку опции за интернет што ми звучат атрактивно.

1) Vip Combo Box Go
- Тапа брзина на upload, ама најприфатлива цена.

2) Мобилниот пакет од телекабел со неограничен интернет, па сим картичката да се стави на 4G рутер.

Ме интересира дали некој од вас ги користи овие опции и кое е вашето мислење. Такоџе, би било топ ако имате ваши препораки. Се работи за село во близината на Скопје, но нема кабловска покриеност од ниеден од операториве.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Јас дома зедов неотел на претплата, 800 ден 2 годишен договор, 20/2 брзини. 4g е, така да уредот можиш кај сакаш да го носиш-било во село, друг град итн. Знам дека се шлепаат на т-мобиле, така да би требало секаде да имаш добар сигнал. Кај мене е скоро 2 месеци (охрид), и немам забелешки. Секако, нормално, накратко некогаш знај да зазеза интернетот, ама во 95% од времето е супер.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Јас дома зедов неотел на претплата, 800 ден 2 годишен договор, 20/2 брзини. 4g е, така да уредот можиш кај сакаш да го носиш-било во село, друг град итн. Знам дека се шлепаат на т-мобиле, така да би требало секаде да имаш добар сигнал. Кај мене е скоро 2 месеци (охрид), и немам забелешки. Секако, нормално, накратко некогаш знај да зазеза интернетот, ама во 95% од времето е супер.

Го користев дома тој пакет на неотел пред едно 4-5 години, беше многу лош на времето. Место 20 мегабити, имав 7-8, а никако никако не успеаа да го решат проблемот.Менуваа антена, тој нивниот рутер, проверија на различни уреди. Ma да, изгледа на времето им беше Wimax, а не LTE.

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
S

Sukhoi

Гостин
Само комбото е нормална опција. Иако 100, 150 гига се малце колку нудат од понудава, ако е за повремена употреба би требало да ти стиза. Гледам нудат неограничен интенрнет од 12 до 6 сабајле, по мене бескорисно, ама има луѓе што им одговара тајмингот.
Друго решение е она на телекабел пакетот со неограничен интернет, ако има некој пробувано па да ти каже колку е стварно неограничен. Ако ништо друго барем нема договор, ама пак само на еден телефон ке си ограничен.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Само комбото е нормална опција. Иако 100, 150 гига се малце колку нудат од понудава, ако е за повремена употреба би требало да ти стиза. Гледам нудат неограничен интенрнет од 12 до 6 сабајле, по мене бескорисно, ама има луѓе што им одговара тајмингот.
Друго решение е она на телекабел пакетот со неограничен интернет, ако има некој пробувано па да ти каже колку е стварно неограничен. Ако ништо друго барем нема договор, ама пак само на еден телефон ке си ограничен.
10 TB потрошени во еден месец, не ми јавија и никој не се пожали :)

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Ако ништо друго барем нема договор, ама пак само на еден телефон ке си ограничен.

Може да се стави сим картичката на ЛТЕ модемче, па модемот да го приклучиш на рутер. Тоа е една од поинтересните опции.

Можеби и да има некој локален кабелски оператор во селото, така да и тоа би било супер опција.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Телекабел (4G) е ограничен (зависи на што пакет си), после надминат лимит се тарифира по 100 денари од GB.

Последни теми

Последни огласи

На врв