flippy1524
read-only
- 13 февруари 2018
- 9
- 4
Се обидов да си ја сменам батеријата на switch-ot бидејќи оригиналната беше подуена. при процесот на вадење успеав да го скршам приклучокот за батеријата, и еден пин ми се откачи
Нарачав резерва приклучоци од алиекспрес, но немам никаква опрема ниту искуство во заварување.
www.aliexpress.com
Ова делче го нарачав (две парчиња за секој случај), воедно и прикачени слики од уредот. Пинот што ми се откачи е во средина каде што треба да седи батеријата во втората слика.
Ако имате препорака за некој од Скопје што би се нафатил да ми помогне за да го завари делот, се разбира со компензација.
Нарачав резерва приклучоци од алиекспрес, но немам никаква опрема ниту искуство во заварување.
1pc Batterie Anschluss Buchse Anschluss Ersatzteile für Nintendo Schalter Freude-Con Motherboard Reparatur - AliExpress 44
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
Ова делче го нарачав (две парчиња за секој случај), воедно и прикачени слики од уредот. Пинот што ми се откачи е во средина каде што треба да седи батеријата во втората слика.
Ако имате препорака за некој од Скопје што би се нафатил да ми помогне за да го завари делот, се разбира со компензација.