Овој ли е твој оглас ?
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1934254
што мислите за овој телефон за 7000 ден?гаранција 1 год.
ELEPHONE Trunk 4G BEL 5" HD IPS/QUAD Snapdragon 410/ 2GB/16GB/Cam R:13M-F:2M/batt.2100/Android 5.1
Сепак проблемот бил софтверски, го вртив фабрички и сега се полни побрзо.Друже треба да се провери колку струја повлекува, па ќе ти кажам точно дали е до полнач, кабел или конектор за полнење
чим си пробал со друг полнач, типувам на конектор за полнење
Ако си заинтересиран пиши на ПП за контакт инфо
Колку има излезна моќ полначот и едниот и другиот? ај и тоа провери
полнењето на усб е секогаш подолго отколку на адаптер
Немој, еден совет од мене ...фала за твојот предлог но сакам да слушнам и други мислења за конкретниот телефон.
уфф уан ин а милион случајСепак проблемот бил софтверски, го вртив фабрички и сега се полни побрзо.
За да ти стигаат нотификации кога телефонот ти е во Doze треба да ги "whitelist" апликациите. Провери во сетингс за батерија.Од повеќето апликации не добивам нотификации (gmail, whatsapp, tapatalk.. други немам тестирано) се' додека не ја отворам апликацијата. Пример, кога отворам tapatalk, тогаш ми ги даде сите новости.
Проблемот се јави од кога:
1. Избришав Data на Play Store и Play Framework.
2. Инсталирав Tasker. Па избришав пошто мислев дека е од него, но проблемот сеуште е тука.
Viber и Messenger (facebook) даваат нотификации како што треба.
Инаку се работи за Android 6.0
Идеја што би можело да биде проблемот?
100% correct. Ова нема никаква врска со Doze, утрово си работеше беспрекорно. И да, проблемот си го има постојано, пример се' додека не направам refresh во tapatalk. Т.е. како push нотификациите да се исклучени, а не се.Не работи баш така Дозе... треба телефонот да не е на полнач, екранот да е изгасен и да нема движење (Doze mode is activated when the device is not plugged in, when the screen is locked, and when no motion has been detected for some time). Не е дека ако го изгасиш екранот, готво, никоја апликација која не е на бела листа неможе ништо да прави. Јас како што разбрав проблемот си го има постојано, во било кое време.
На сток сум, немам ни рут ни ништо, само отклучен бутлоадер. И јас мислам дека Tasker направил проблем, можеби сеуште не е оптимизиран за MM. Како и да е, секако планирав кастом ром да ставам, еве ми шанса.@tupacan ај ако можеш дај повеќе информации, дали си на сток ром, дали имаш рут пристап и слични ствари. Јас се немам сретнато со вакви проблеми на г3 со ММ. Наједноставно решение, флешни го повторно ромот, мислам дека Tasker направил хаос.
Де бе поможете. Апансас ми е..
Ок, знам односно прочитав дека ова не се поправа со надградба.Ново камерче бате Флефма. Пробајте со софтвер, ама тешко по мене
Да, нов модул да се смени. Мој совет ти е, ако имате некој пријател во сервис, да го отвори, да го тури новиот модул така за тест, и ако работи нека го стави. Инаку, тој проблем баш таков само 1% е софтвер, 99% е нов модулОк, знам односно прочитав дека ова не се поправа со надградба.
Значи може да се поправи со нов камера модул, така?
Де препорачај профи сервис во Скопје. Иначе ни јас ни тој не би ризикувале корнење на дисплејот без соодветни алати.Да, нов модул да се смени. Мој совет ти е, ако имате некој пријател во сервис, да го отвори, да го тури новиот модул така за тест, и ако работи нека го стави. Инаку, тој проблем баш таков само 1% е софтвер, 99% е нов модул![]()
благодарам за советот,а да ми образложеше зошто немој,во две три реченици?Немој, еден совет од мене ...
AlfaMobil?Де препорачај профи сервис во Скопје. Иначе ни јас ни тој не би ризикувале корнење на дисплејот без соодветни алати.