Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

PayPal преку НЛБ Тутунска Банка

Статус
Затворена за нови мислења.

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.244
674
Ај у к**ац... Од каде оваа вест?
Дали може невработени да извадат кредитни картички? Ова веќе не се издржува...

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.244
674
Ништо... ќе си зеам MasterCard Light и ќе ограничам да немам негативен лимит, т.е. колку пари толку музика... Како што тргнало, овие од НЛБ имаат завршено со Visa Electron :plachko2:

zokipp

hello world
24 јули 2008
146
4
Ништо... ќе си зеам MasterCard Light и ќе ограничам да немам негативен лимит, т.е. колку пари толку музика... Како што тргнало, овие од НЛБ имаат завршено со Visa Electron :plachko2:

За мастер кард потребни се следниве работи:

Кои се условите за добивање на Master Card Light кредитна картика?

Картичката се доделува на лица со редовен однос или на студенти (со жиранти кои се во редовен работен однос)

Кои документи треба да ги донесам во експозитурата ?

Потребната документација се подигнува од ескпозитурите на НЛБ Тутунска Банка и тоа

За студенти

• Пополнето и потпишано барање за добивање и користење на картичката.

• Меница од 200 МКД од барателот со двајца кредитоспособни жиранти/гаранти или еден жирант/гарант вработен во бонитетно претпријатие за Банката.

• Потврда за редовен работен однос со износ на плата и тековни забрани за жирантите.

• Пополнета менична изјава.

• Заврена изјава и административна забрана на жирантите.

• Копија од лична карта на барателот и жирантите.

• Копија од ученичка книшка, индекс или уверение за завршено високо образование (не постаро од една година).

Вработени поединци во домашни претпријатија:

• Пополнето и потпишано барање за добивање и користење на картичката.

• Потврда за редовен работен однос со износ на плата и тековни забрани за барателот.

• Mеница од 200 МКД од барателот.

• Пополнета менична изјава.

• Заврена изјава и административна забрана на барателот.

• Копија од важечка лична карта за барателот.

Колку се плаќа за годишно користење на картичката?

Годишишната членарина изнесува 1299ден (900ден. за корисници на плата преку НЛБ Тутунска Банка)

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.244
674
Дали некој знае дали проблемот е само кај NLB Тутунска, или сите банки не издаваат Visa Electron... Па ова нема шанси да има врска со пластиките, што пластики ќе беа тие да не можат шест месеци да ги добијат :ua: Штета за банката :ua:

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Завчера повторно ми кажаа „почетокот на март“. Веројатно ни самите не знаат кога!

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.244
674
и???
беше некој денес... да види што, како... или точни се гласините дека во мај ќе почнат со Visa? :ua:

zokipp

hello world
24 јули 2008
146
4
и???
беше некој денес... да види што, како... или точни се гласините дека во мај ќе почнат со Visa? :ua:

Бев јас и ми рекоја дека до денеска немаат добијано информација за да почнат да даваат виса. А на прашањето кога ќе почнат да даваат добив одговор НЕЗНАМ.
Ако знае некој нешто или ако има информација нека пиши зошто почна да ме фајќа нервоза кога одам :)

zokipp

hello world
24 јули 2008
146
4
Да не бил некој во тутунска да знае нешто за картичкиве ?

zokipp

hello world
24 јули 2008
146
4
Да да и јас поднесов барање. Сега уште да можиме да се регистрираме на paypal.....да не почнат да прават некои заебанции сега од таму ме фајча страв...оти голем малер сум за вакви работи :)

MusicFreak

lurker
18 јуни 2009
990
115
Тие во тутнска знат дека барама visa за PayPal, вчера го прашале татко ми дали му е за то :) А иначе денес во бт прат некоја групост и до 2 и пол струја ќе немат

Sp4wN-

read-only
17 март 2010
4
0
Пред 2 дена ја подигнав картицата, но за пејпал... ги направив истите чекори и оп .. како и секогаш мора нешто да те здупи.. имам околу 10-15евра на трансакциската воедно и на картицата .. но ипак..

This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card. :...:

zokipp

hello world
24 јули 2008
146
4
Пред 2 дена ја подигнав картицата, но за пејпал... ги направив истите чекори и оп .. како и секогаш мора нешто да те здупи.. имам околу 10-15евра на трансакциската воедно и на картицата .. но ипак..

This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card. :...:

знаев дека че има некој проблем........И јас треба за некој ден да ја земам. па че видиме шо че биди

Sp4wN-

read-only
17 март 2010
4
0
колку време се чека да прокнижат за да ти го даде тој кодот ?? еве резервирани средства имам веќе 4 дена и уште нема код .. :ha:

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
3-4 РАБОТНИ дена. Јави се на бројот што е на картичката ке ти го кажат веднаш.

mpcool

read-only
11 април 2010
2
0
Samo sto go vnesov na paypal strana brojot od mojata Visa Electron megutoa sumata na pari ostana ista.
Gledam deka treba da se verifikuva ama ne znam tocno so treba da se napravi.

Ne mi se odzemeni 1,5e dali oti e nedela ne znam :)
Dali treba da pomine nekoj vremenski period za da bidat odzemeni tie pari od smetkata ili nesto ne sum vnel kako so treba.
Inaku na mojata debitna imam samo 40 den moze toa e problemot :(
Ve molam za Informacija

mpcool

read-only
11 април 2010
2
0
Toa mi bese poentata deka ne mi se odzemeni 1.5e od paypal smetkata.Moze imam nekoj problem so prijavuvanjeto na kartickata ne znam

zokipp

hello world
24 јули 2008
146
4
Немаш ништо згрешено само што треба да имаш минимум 100 денари на картичка. Како да ти бидат одземени 1,5 евра кога имаш само 40 денари

zokipp

hello world
24 јули 2008
146
4
4 - 5 работни дена. Викендите и празници и неработни денови не се бројат.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно