Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Искуство со FedEx

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.666
3.264
Дефинитивно. Се нервирам кога продавач ми праќа пратка преку ФЕДЕКС дека знам дека ќе трае предолго. Последнава собрана е од ФЕДЕКС на 20 јануари од Шенжен Кина, споро ептен патуваше од некоја причина и во Скопје стигна на 03 февруари, ама врачена ми беше денес на 12 февруари. Од Визбегово до Карпош цели 7 работни дена.
ДХЛ имаат интересна пракса кадешто увозните процедури ги почнуваат додека пратката е во транзит, и онака кога пратката ќе стигне во Скопје ја добиваш истиот ден или евентуално утредента. Ми имаат пратено линк да си платам увозни давачки додека пратката е во авион низ Европа некаде.
Те е*ат, ама со вазелин, па не се осеќаш силувано ептен.
Другиве на суво.
Има разлика.

lumiaro

read-only
13 декември 2025
9
8
Кај мене мешано искуство, некогаш стигнува брзо, ама имам и ситуации со доцнење без некое објаснување. Изгледа доста зависи од локалниот центар.

gamon

user
15 септември 2014
1.673
1.952
orgrimar
имам пратка по к**тоните од федекс, 13еур+17 еур достава од италија, очекувам арач 3-4000 ден, пред 3 години за 20 еур пратка со достава ми наплатија 2400 пред законот за ддв, ќе јавам искуства.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.846
5.010
Писти Охту
имам пратка по к**тоните од федекс, 13еур+17 еур достава од италија, очекувам арач 3-4000 ден, пред 3 години за 20 еур пратка со достава ми наплатија 2400 пред законот за ддв, ќе јавам искуства.
Мене ми стигна wireview pro 2 од германија, ме опашија 2100 ден. Не верувам да е појќе од то ама ќе кажиш

членови онлајн
мислења
теми
членови

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно