Ron26
poweruser
- 4 мај 2019
- 2.360
- 2.778
Свена кичмата AMD, така да не е Nvidia крива ...
АМД има све што ти треба да уживаш у игри и сега. Ако сајберпанк ми е бенчмарк, не знам што да речам. Таа игра нит сум ја играл, ни пак ќе ја играм.
Свена кичмата AMD, така да не е Nvidia крива ...
Немаш 4080s. Нема веќе, ако се останати уште пар низ цела МК, а по светов ги кренаа уџум цените на тоа што е останато. Неколку месеци не се произведувакакво шамарање ви прави нвидиа110K, а имаш 4080 супер која е скоро иста за 65к.
АМД има све што ти треба да уживаш у игри и сега. Ако сајберпанк ми е бенчмарк, не знам што да речам. Таа игра нит сум ја играл, ни пак ќе ја играм.
Ниту имал, ниту ќе има. Не е само Cyberpunk benchmark, има бајаги игри низ годините кај шо Nvidia е во секој сегмент подобра, не се повлекоја џабе од High-end маркетот. Да не заборајме и на driver stability.АМД има све што ти треба да уживаш у игри и сега. Ако сајберпанк ми е бенчмарк, не знам што да речам. Таа игра нит сум ја играл, ни пак ќе ја играм.
Немаш 4080s. Нема веќе, ако се останати уште пар низ цела МК, а по светов ги кренаа уџум цените на тоа што е останато. Неколку месеци не се произведува
Па нормално нема да ја играш, не ти ја игра таа шклопотацијата GREE))))
А истиов муабет можеш да го направиш за НВидиа. Моментално 3090 се наоѓа за 450 евра, и е побрза од втората најбрза АМД карта на пазаров моментално, а дополнително е побрза во рејтрејсинг и од најбрзата амд карта некогаш излезена.
НВидиа се говна што го направија ова, ама АМД им се соучесници. Ако ги пласираа картите како што треба ценовно, никој немаше да купува НВидиа. Не они барабар цени со супериорни продукти![]()
ви се дешава фуцк ин бреин од Џенсон и барате уште појако. Ова е некој садомазохизам.
Друже, плати 1000+ евра за карта шо не може да ја игра 2 години стара игра со рејтрејсинг, не се прави многу изнад ситуација![]()
Ејј Трола у очи толкава публика "5070=4090... The more you buy -the more you save"ви се дешава фуцк ин бреин од Џенсон и барате уште појако. Ова е некој садомазохизам.
40к ја земав, ни на крај памет не ми е толку да давам за карта. Не ми е битно дали у зраците од сонцето лета прашина некаква како на вас.
Brate i Zotacot i Suprimot se dobri ali Astral verzijata e strasna..Погледнете го атачментот 146253
Погледнете го атачментот 146254
На тешки дроги се со цените на Astral и Suprim. Не можи да ме убеди некој дека само различен, малце подобар кулер вреди 1,000 ЕВРА поќе. Сите знајме дека нема да ги има во залиха евтините варијатни скоро никогаш ама...
Најевтините 5080ки се по 1,250-1,300, а 1900 за Astral и Aorus. Ако има некој шо ќе купи 5080 Астрал место 5090 Вентус пример имам мост да му продам за уба цена.
Погледнете го атачментот 146255
Искрено малце е банален моментот за да има разлика од 1000е од една до друга верзија, ова не било до сега вака. памтам со 3090ките разлиакта беше до 300е од најевтината до rog strix, suprime, aorus и слично.
Зарем има разлика од 1000е во материјали за изработка
Утре ќе се проба оваAW2 со RTX Mega Geometry на 4090
Подобрен визуелен аутпут, подобрен фрејмрејт и доста намалено користење на Vram (1gb ми се чини).
Светлата точка во цела оваа ситуација со Blackwell е што добар дел од подобрувањата ги добиваат ретроградно и постарите генерации.
Зависи колку пати ќе ти наплатат со та втората опција... Не вервам само еднаш да е, на рати ќе плаќаш 5-6 пати барем сигурноГи има и за многу поевтино да се најдат RTX 5090
![]()
Така де, истиот чип е буквално, разлика во перформанс од една до друга неможе да има повеќе од 2-5% (Под услов едната да е фабрички оверклокната а другата не), не е дека Ventus не ставиле кулери и ладење на нивниот модел. Во ред е да има разлика во цена, ама абсурдна е разликата од 1000евра само заради дизајнот.Само за пари да извадат, секако чипот е истиот од најслабата до најјаката. Дизајн да ти се погоди и земај. Во ладење не може да има огромна разлика од една до друга секако.
На тешки дроги се со цените на Astral и Suprim. Не можи да ме убеди некој дека само различен, малце подобар кулер вреди 1,000 ЕВРА поќе. Сите знајме дека нема да ги има во залиха евтините варијатни скоро никогаш ама...
Најевтините 5080ки се по 1,250-1,300, а 1900 за Astral и Aorus. Ако има некој шо ќе купи 5080 Астрал место 5090 Вентус пример имам мост да му продам за уба цена.
Ја не знам зошто воопшто земаш графичка карта, тука пиксели на течни кристали да ти светкаат пред очи...
Јас па дремнав прееска и на сон ми дојде Лиса Су во латекс и чизма надколенка. До неа клекнат Жан Рено, го води на каивче. На каивчето неговото кинеско име „Ју-Ма Бич Чау Чау“.можам да ве замислам како викате, ooooooooooo удри појако Џенсооооон.