Шо бе 4 тера трафик во Магента М 2024? Немам продолжено договор, и ме шитнаа во оваа "тарифа". Брзината = Очај очобол
![]()
На која тарифа беше претходно и колку ти беше брзината?
Шо бе 4 тера трафик во Магента М 2024? Немам продолжено договор, и ме шитнаа во оваа "тарифа". Брзината = Очај очобол
![]()
Здраво момци, малце офтопик сум можеби. Се префрлиф на Магента 1 М и имам 15,000ден буџет. Сакам да земам некој телефон до некој 25к андроид. Која опција би била најдобар "Bang for the Buck", некако цените им се ептен надувани на урдите од тој рејнџ. И телевизор некој влегува во игра 55-60 инц. Благодарам.
Xiaomi redmi note 14 pro+.Здраво момци, малце офтопик сум можеби. Се префрлиф на Магента 1 М и имам 15,000ден буџет. Сакам да земам некој телефон до некој 25к андроид. Која опција би била најдобар "Bang for the Buck", некако цените им се ептен надувани на урдите од тој рејнџ. И телевизор некој влегува во игра 55-60 инц. Благодарам.
M2019 брзината истаНа која тарифа беше претходно и колку ти беше брзината?
Барај да ти го покачат uploud на 1024Kbps, т.е. 1 Mbps колку што може максимум на ADSL.ova e vo magenta 1 m
фала ти дали за тоа се плќата дополнително нешто?Барај да ти го покачат uploud на 1024Kbps, т.е. 1 Mbps колку што може максимум на ADSL.
Бесплатно е, јави му се во контакт центарот, оти ако треба нешто електронски документ да прикачуваш, ќе ти одземи многу време.фала ти дали за тоа се плќата дополнително нешто?
И во Магента 2024 ти е истото... Затоа и ги баталив и си ставив кабловски интернет.ova e vo magenta 1 m
Кој провајдер и која брзина ја имаш сега (прикачи screenshot ако имаш од брзината).И во Магента 2024 ти е истото... Затоа и ги баталив и си ставив кабловски интернет.
FalaБесплатно е, јави му се во контакт центарот, оти ако треба нешто електронски документ да прикачуваш, ќе ти одземи многу време.
Не оди тоа така, брзината на dl/up е таа што еБесплатно е, јави му се во контакт центарот, оти ако треба нешто електронски документ да прикачуваш, ќе ти одземи многу време.
Барај VDSL ако има можност.ova e vo magenta 1 m
Ќе ги прашам ќе видам шо ќе ми кажаат дали ќе може за во ОхридБарај VDSL ако има можност.
Multimedia Net 50/50 симетрично.Кој провајдер и која брзина ја имаш сега (прикачи screenshot ако имаш од брзината).
ADSL е одлично е линии каде што нема друга алтернатива и кај што луѓето сакаат да си имаат засебна линија, да не ја делат со други корисници. Инаку, се знае кабловски и оптички интернет се доста подобра опција.
Колку си далеку од пошта? Ако си над 800-1000м тешко вдслЌе ги прашам ќе видам шо ќе ми кажаат дали ќе може за во Охрид
900mКолку си далеку од пошта? Ако си над 800-1000м тешко вдсл
Да инсистираш на вдсл....таман си далеку освен ако не е 900м воздушно..тогаш е проблем
Ќе видам утре ќе прашам да видиме шо ќе кажатДа инсистираш на вдсл....таман си далеку освен ако не е 900м воздушно..тогаш е проблем
Во салон барем да ти кажеа колку си одалечен и дали имат можност? А оптика немаш во близина?Им се кажав да ми сменат прфрлаат од адсл2 на вдсл дадов барање па ќе видиме дали ќе можи кај шо живеам
Оптика ми кажаа немам а вдсл требало барање прво па да чекам одговорВо салон барем да ти кажеа колку си одалечен и дали имат можност? А оптика немаш во близина?
Одма можеа да проверат за вдсл, компјутерски. Вака те маткаат само. Поминав цела авантура јас со тој вдсл. Од јавувања, маилови до чат на фејсбук...Оптика ми кажаа немам а вдсл требало барање прво па да чекам одговор