Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Навигација за Андроид

fazrijan

hello world
24 март 2012
152
233
Skopje
www.terakota.com.mk
Јас уште еднаш ќе кажам незнам какви мапи користите за CoPilot,јас лично во мојот телефон имам празна припејд каритица која више не е ни валидна го палам GPS от и не се замарам дали трошело интернет односно кредит.Имам ставено детална мапа на европа која изнесува негде околу 2.1GB и до сега ја имам тестирано во Скопје,Куманово,Кичево,Охрид,и надвор од државава Скопје-Солун и во Солун се има покажано одлично а исто така Скопје-Софија и во Софија се има покажано исто така одлично.Така да CoPilot според мене и моите потреби е супер решение за оние кои не сакаат да трошат никакви ресурси освем батерија :D

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
^се е океј, само не кажа што телефонче (или си кажал ама не сум прочитал) :)

а за интернет, донт бери гајле не троши. Мене мобилниот интернет ми е изгасен од операторот ( по мое барање ), а и си добивам детална сметка и нема ништо во врска со интернетот у нејзе. Исто така и пред да ја користам и моментално сметките ми се горе доле со истите суми.

fazrijan

hello world
24 март 2012
152
233
Skopje
www.terakota.com.mk
Користам Samsung P1000 Galaxy Tab затоа и имам ставено припејд картица а се согласувам со тебе и да си на поспејд ако не му дозволиш да троши интернт нема да троши :cool:

hipo

user
27 јануари 2011
1.806
1.692
sistrum.mk
Ако може некој да ми го прати во ПП CoPilot 8.
Еве веќе 3 дена ми е заглавен на 99,5% и неке да мрдне. Ја спуштив и 9-ката ама не ми се рутира телефонот уште е под гаранција.
Благодарам.

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Инсталирав
CoPilot Live 8.2.0.814
и околу регистрирањето поминав некако. Симнав мапа преку него за Македонија, ама не можам никако да го вклучам да работи. Цело време ми вели дека нема GPS сигнал, а GPS-от во сетинзите ми е вклучен.

1 април 2012
1.480
982
Инсталирав
CoPilot Live 8.2.0.814
и околу регистрирањето поминав некако. Симнав мапа преку него за Македонија, ама не можам никако да го вклучам да работи. Цело време ми вели дека нема GPS сигнал, а GPS-от во сетинзите ми е вклучен.
Лол значи треба да искочиш надвор на пр на улица или некаде на поотворено. Неможе да ти фати од дома.

Romanticen

hello world
6 јануари 2008
206
9
romanticni.com.mk
Може ли некој да ми прати скриншот од копилот-от како изгледа додека возиш?
Го инсталирав, го пробував и некако не ми иде.. незнам дали е до мене или така треба да биде :/

1 април 2012
1.480
982
Може ли некој да ми прати скриншот од копилот-от како изгледа додека возиш?
Го инсталирав, го пробував и некако не ми иде.. незнам дали е до мене или така треба да биде :/
copilot-live-iphone-gps.jpg

не е мој скриншотот ама исто вака изгледа.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Тие што не сакаат да пробуваат кракувани програми можете да ја пробате и MapDroyd, бесплатна е ама мапите се полоши, ама подетална е од CoPilot во некои места. Во секој случај CoPilot има поубави и посредени мапи.

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
515
327
А зошто не користите iGO? Има доста детални мапи за Македонија и балканот.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
^Мало морген 2гига апликацијава на торент. Имаат апликација посебно без мапи, па потоа да си симнеш тие што ти требаат? Ако нашол некој на торент без мапи, ако сака нека ми ја прати по ПП

alek99

hello world
28 јануари 2008
476
398
Тие што не сакаат да пробуваат кракувани програми можете да ја пробате и MapDroyd, бесплатна е ама мапите се полоши, ама подетална е од CoPilot во некои места. Во секој случај CoPilot има поубави и посредени мапи.

Сличен е и Osmand. И двата имаат добри мапи, само MapDroyd нема навигација, а Osmand има ама многу е штура. Инаку програмите се бесплатни и се добри за послаби телефони (не бараат ресурси), но во основа не се програми за навигација во смисол на наоѓање рута и слично. (Но имаат детали и наоѓаат адреси до ниво на улици)

Romanticen

hello world
6 јануари 2008
206
9
romanticni.com.mk
MapDroyd не е навигација. Таа е повеќе да видиш кај си во моментот и тоа е :/ Да почнеш да се движиш нема да те следи.

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Денеска го тестирав Copilot 8 верзијата и работи перфектно.
Инсталирав кракирана верзија, а потоа си симнав само мапа за Македонија.
Почнав со тест возењето и точноста беше во метар (браво за Copilot).
Маана му е што ја е*е мајката на батеријата. За 15 минути возење со нон стоп вклучен екран, ја потроши батеријата за 30%.
И кога батеријата е под 15% Copilot не можеш да го вклучиш.

1 април 2012
1.480
982
можеш да го вклучиш ама на секоја минута на екранот ќе ти се појавува дека нивото на батерија е под 15% и треба да го исклучиш копилот.

deki1

hello world
20 јули 2011
168
63
затоа полнач за во кола и држач за телефон за во кола двете работи 500 ден и вози без глава да те боли.

S

Sukhoi

Гостин
Абе не ја читав целата тема. Нели самиот Google Maps има navigation. Пример пишеш до кај сакаш да стигнеш и ти дава најкраток пат. Пример од кај мене до Скопје има улица по улица детално кај да свртиш, дава и време отприлике за колку пристигнуваш. Општа бесплатна апликација.

alek99

hello world
28 јануари 2008
476
398
Абе не ја читав целата тема. Нели самиот Google Maps има navigation. Пример пишеш до кај сакаш да стигнеш и ти дава најкраток пат. Пример од кај мене до Скопје има улица по улица детално кај да свртиш, дава и време отприлике за колку пристигнуваш. Општа бесплатна апликација.

Да, ама Google Maps цица бајаги интернет.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Google Maps можеш да уклучиш Cache, и на пр. да го разгледаш Скопје, ќе се запамтат мапите и ќе можеш офлајн да ја користиш. Но сепак навигацијата не работи без нет.

alek99

hello world
28 јануари 2008
476
398
Точно е тоа, но треба да се убиеш од кеширање огромен простор, ако на пример патуваш подалеку од Скопје и плус кеширањето е само на одреден зум, треба пак да кешираш на повеќе зумови и ќе ја напуниш мемориската со кеш, и сл. Не е тоа така замислено да работи, така да офлине навигација е една работа, а ова со мапсот на гугле е ако имаш пари, поготово во роаминг.

1 април 2012
1.480
982
гугл не е опција според мене. Инаку не мислите дека треба да се направи една тема како да инсталирате навигација (CoPilot) за андроид? Само проблем ќе бидат линковите зошто нели не смее да се објавува пиратерија на форумов.

членови онлајн
мислења
теми
членови

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно