Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилари во Македонија - искуства и мислења

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
народот искинат уште дијагноза да му земаш... Јас наплаќам само дијагноза доколку некој пробал да го поправи уредот, го уништил а муштеријата знаел ама не кажал, секогаш ги прашуваме. Иначе уред кој е уништен го склопувам исто како и исправен, има клиенти кои ги шетале уредите по 10 сервиси и може за 1 штраф да те направи за никаде. Се губи време како и за исправен али тоа е нема друго решение, просек 20% од уредите се губи време за џабе. 1000 добри клиенти ќе си молчат бидеќи се задоволни, 1 незадоволен ќе направи џева повеќе од сите, тоа е со луѓе е тешко.

Ние не наплаќаме и нема да наплаќаме за дијагноза, ни за ОБИД да се поправи уредот. Наплаќаме само кога уредот е поправен!

Но, оваа услужливост некогаш ете ќе ти се лупне од глава. Сме имале и други случаи, губите 2 дена, утврдувате што е кварот, кажувате цена, не сака да го прави. Во ред, се се враќа назад, но нормално е понекогаш некоја банална работа да се пропушти. Лентата мора да врви и не е ништо тука како што беше опишано со зборови пази „копуци“, „лопови“ хаха, да јаките лопови лимови од 2 денара.

Ако примедбата била не биле вратени, тогаш ок. Не би смееле да кажеме ништо, како и што беше. Еве повели еве ти ги лимчињата. И извини. Ама вака?

Acid

hello world
17 април 2007
56
59
www.kajgana.com
Најпозитивно искуство со сервис - Алфамобил. Реални цени, добра проценка на време потребно за поправка и брзина на сервис, коректен персонал.

Најпозитивно искуство со купување на телефони - Мобеликс.

Најнегативно искуство со купување на телефон - MobilPorto. Држете се понастрана од овие. Зошто?

До завчера, не сум имал искуство со нив, но појдов да купам нов Samsung Galaxy S7 Edge по препорака од пријател кој е долго време во бизнисот. Ова беше и тоа како добар повод да им се даде шанса. До тогаш, сум купувал од мобилни оператори и од Мобеликс (на кои целосно им верувам), но во моментот ја немаа бојата по која бев „попален“, а јас сакав да го земам телефонот што поскоро. Едноставно, не ми се чекаше, но ја научив лекцијата зошто некогаш е подобро да се биде трпелив и да се земе од проверен продавач. Да продолжам...

Ми кажаа цена, отворија нова кутија, го видов - го купив.
Фискална сметка - не даваат. Океј, јасно ми е.
Даваат едно ливче на кое пишува „СМЕТКА“ и на која е залепенo IMEI-то, со датумот на купување и заверено со печат и потпис. Според нив, тоа е гарантниот лист. Си викам „океј“, мобиларница е (иако непрофесионално и незаконски).

Среќен и возбуден, го вклучувам дома телефонот и започнувам да си инсталирам апликации од PlayStore. Facebook, Instagram, Viber, сите неопходни. По пола саат користење на телефонот, добивам Security Warning - Unauthorized Actions have been detected и некоја порака дека телефонот има „модификуван софтвер“ и дека треба да се рестартира. При обид за апдејт, ја добивам оваа порака.
s7.PNG
Го рестартирам и после тоа - само дреме на SAMSUNG логото. По консултација со пријателот сервисер, го проверуваме серискиот број на телефонот кој се наоѓа на задниот дел од телефонот - не постои во ниту една база на SAMSUNG. Веднаш се јавувам во мобиларата и од газдата добивам насока да го донесам наутро за да го провери.

Одам во MobilPorto и барам замена за нов телефон со исправен сериски број или поврат на парите. Сервисирање во никој случај не прифаќам, затоа што сум искеширал голема сум за нов телефон - а не за телефон кој после пола саат треба да се сервисира. И нормално, не станува збор за дефект, туку за телефон кој НЕ ПОСТОИ во ниту една база на Samsung според неговиот сериски. Според ова, може да е клонирана копија или многу веројатно - некој тест уред. Серискиот број на телефонот е секако битен, затоа што без него нема ниту апдејти, ниту поврзување со било што од Samsung - едноставно, како телефонот да не постои.
16344499_10210181698672809_1730559933_n.png

16326365_10211837507003261_589157062_o.jpg
(IMEI-то е во ред, серискиот број - непостоечки).

Газдата „лут“ ми го зема телефонот и ми вика „ќе ти се јавам за 1 саат“. Ми се јавува, демек го поправил. Го вклучувам телефонот - повторно истата порака со Security Warning. Ако направам рестарт, пак ќе ми се заклучи. Прво ме убедува дека јас сум го рутирал, потоа дека не е он крив зошто јас сум го користел, трето дека *процедурата* е да го однесе на сервис.

На мојата забелешка дека *процедурата* е да ми даде фискална сметка и гаранција, а доколку уредот престане да работи одма дека треба да го замени или да ми ги врати парите - он излегува од салонот и повторно го носи „на сервис“ без да каже збор, ниту да ми објасни било што.

По саат ипол натегање со останатите вработени и „р'жење“ дека следен чекор е пазарна, УЈП, агенција за заштита на потрошувачи - конечно добивам одговор дека ќе добијам нов уред. Ми вадат „нов телефон“ - кој всушност е користен (се забележува по гребаниците на сензорот“. Откако им укажав дека е стар - конечно ми дадоа нов.

Што беше фрката со телефонот не знам, ниту пак ме интересира. Дали бил копија или тест уред - не ме интересира. Како купувач ме интересира да го добијам тоа што сум го платил. А овие, направија се' што може само за да не го добијам тоа што сум го платил. Е, поради вакви испади се повеќе луѓе губат надеж во мобиларите и се спремни да земат телефон во оператор (иао нереално поскап).

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Најпозитивно искуство со сервис - Алфамобил. Реални цени, добра проценка на време потребно за поправка и брзина на сервис, коректен персонал.

Најнегативно искуство со купување на телефон - MobilPorto. Држете се понастрана од овие. Зошто?

До завчера, не сум имал искуство со нив, но појдов да купам нов Samsung Galaxy S7 Edge по препорака од пријател кој е долго време во бизнисот. Ова беше и тоа како добар повод да им се даде шанса. До тогаш, сум купувал од мобилни оператори и од Мобеликс (на кои целосно им верувам), но во моментот ја немаа бојата по која бев „попален“, а јас сакав да го земам телефонот што поскоро. Едноставно, не ми се чекаше, но ја научив лекцијата зошто некогаш е подобро да се биде трпелив и да се земе од проверен продавач. Да продолжам...

Даваат едно ливче на кое пишува „СМЕТКА“ и на која е залепенo IMEI-то, со датумот на купување и заверено со печат и потпис. Според нив, тоа е гарантниот лист. Си викам „океј“, мобиларница е (иако непрофесионално и незаконски).

Среќен и возбуден, го вклучувам дома телефонот и започнувам да си инсталирам апликации од PlayStore. Facebook, Instagram, Viber, сите неопходни. По пола саат користење на телефонот, добивам Security Warning - Unauthorized Actions have been detected и некоја порака дека телефонот има „модификуван софтвер“ и дека треба да се рестартира. При обид за апдејт, ја добивам оваа порака.
Погледнете го атачментот 52410
Го рестартирам и после тоа - само дреме на SAMSUNG логото. По консултација со пријателот сервисер, го проверуваме серискиот број на телефонот кој се наоѓа на задниот дел од телефонот - не постои во ниту една база на SAMSUNG. Веднаш се јавувам во мобиларата и од газдата добивам насока да го донесам наутро за да го провери.

Одам во MobilPorto и барам замена за нов телефон со исправен сериски број или поврат на парите. Сервисирање во никој случај не прифаќам, затоа што сум искеширал голема сум за нов телефон - а не за телефон кој после пола саат треба да се сервисира. И нормално, не станува збор за дефект, туку за телефон кој НЕ ПОСТОИ во ниту една база на Samsung според неговиот сериски. Според ова, може да е клонирана копија или многу веројатно - некој тест уред. Серискиот број на телефонот е секако битен, затоа што без него нема ниту апдејти, ниту поврзување со било што од Samsung - едноставно, како телефонот да не постои.
Погледнете го атачментот 52412

Погледнете го атачментот 52414

Газдата „лут“ ми го зема телефонот и ми вика „ќе ти се јавам за 1 саат“. Ми се јавува, демек го поправил. Го вклучувам телефонот - повторно истата порака со Security Warning. Ако направам рестарт, пак ќе ми се заклучи. Прво ме убедува дека јас сум го рутирал, потоа дека не е он крив зошто јас сум го користел, трето дека *процедурата* е да го однесе на сервис.

На мојата забелешка дека *процедурата* е да ми даде фискална сметка и гаранција, а доколку уредот престане да работи одма дека треба да го замени или да ми ги врати парите - он излегува од салонот и повторно го носи „на сервис“ без да каже збор, ниту да ми објасни било што.

По саат ипол натегање со останатите вработени и „р'жење“ дека следен чекор е пазарна, УЈП, агенција за заштита на потрошувачи - конечно добивам одговор дека ќе добијам нов уред. Ми вадат „нов телефон“ - кој всушност е користен (се забележува по гребаниците на сензорот“. Откако им укажав дека е стар - конечно ми дадоа нов.

Што беше фрката со телефонот не знам, ниту пак ме интересира. Дали бил копија или тест уред - не ме интересира. Како купувач ме интересира да го добијам тоа што сум го платил. А овие, направија се' што може само за да не го добијам тоа што сум го платил. Е, поради вакви испади се повеќе луѓе губат надеж во мобиларите и се спремни да земат телефон во оператор (иао нереално поскап).
Работава било да ти го насамарат телефонот и никому ништо,ај што не даваат фискални не даваат тоа ни е јасно веќе,ради даноци маноци и цената на кој ги продаваат по ефтини нели без ддв,али немора да значи дека ако ти го дава по цена без ддв дека треба да ти продаде гомно нели.За жал и јас сум имал многу проблеми со мобилариве низ Скопје,не сакам повеќе да ги напоменувам затоа што си го решив проблемот веќе еднаш засекогаш,не купувам повеќе користени телефони,купувам строго нови(без отворенa бандерола),не дека некоја мобилара тука ја jaчам или понижувам,ама од сега купувам само во МОБИ СМАРТ телефони,дечките се феноменални,имаат огромен број на мобилни телефони,играат фер и корекно,затоа и ке опстанат,кога ке почнат да играат прљаво се знае,ние сме мала државичка и од еден на друг ке се шири негативности и нема никој да им влага верувајте.

Еве го примеров сега со тебе,јас искрено послем ова што го прочитав би ми било страв да купам телефон,ради истава фрка да не ми ја направат и на мене нели,така да ке ја избегнувам оваа мобилара.

Сепак за свој пари ние бираме од каде ке купуваме,и што ке купуваме.

А за вакви не треба губење време и малтретирање не даваш нов моб?ок ујп и чао пријатно многу е едноставно и просто,некој си шупак што отворил мобилара од една нива продадена во село,ке си игра мајтап со мој 500-600 евра?тоа се вика мамичето :D

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396

Погледнете го атачментот 52410

Погледнете го атачментот 52412

Погледнете го атачментот 52414

Дали вториот (што ти го дадоа сега) го провери во датабазата и што вика за него, баш ме интересира?

И уште нешто - дали првиот што го имаше телефонот беше неотпакуван или отпакуван - односно дали кутијата била претходно отворена? Често мобиларите (не дека ги бранам не ги ни знам луѓето од Моби Порто) откупуваат телефони од луѓе, и некогаш може и на мобилара да и подвалат. Е сега не е ок тоа да го префрлаат на клиентот, чисто ме интересира, да не можеби телефонот бил рутиран заради декодирање - да не имал некои лепенки од специфичен оператор (тмоб, вип) а да бил отклучан па заради тоа нешто да не бил збркан софтверот?

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
df65ec1ede4d4cf682eed504b834a22a.png

Чисто да споделам, вртејќи фб начекав ^_^

52f32efdd0a046a3b62a7543b7b43772.png

Мораше едит за репликата, фер да е :D
Ова е Ронин од Легијата(рап група за оние кој незнаат),не му било до поправање на телефонот,него да си најде занимација и да почне да плука по некој.Затоа што освен да јаде гом*на друго незнае во животот.Причава ми ја пратија уште истиот момент кога и го напишал статусот,и искрено ми беше смешно,кога дојдов до заклучок(и кажа што му фали од телефонот) дека се работи за лимчиња кој коштаат 50 денари 100 такви парчиња,си викам или овој е будала или сака да ги понижи ибутик.Имам купувано од кај Крале еден тон телефони,незнам дали ке му текне по никот,но одамна му имав зборувано за форумов дека сум активен и такви ствари,и му имав кажувано дека има доста гом*но јадци кој плукаат по ибутик за мизерни работи,пример како маска била 500 денари,а на битпазар била 200 денари,и заради вакви мизерни работи ке добива негативности.Мислам мене ми се мизерни ваквите идиоти,кој мислат дека со плукање ке направат нешто паметно,а уствари ако ти одговара цената ке си ја купиш од таму,ако не ти одговара иди на битпазар и купувај кој ти брани,ама барем не плукај безпотребно.

Немој погрешно да ме сватите дека со вакви некој си коментари(а ни самиот Крале) сакам да добијам од ибутик поени или такво нешто,не далеку од тоа.Едноставно неможев да останам рамнодушен на оној што дигна ваква паника за ибутик и дека не биле професионалци и незнам си што.

Еве ке ви дадам еден пример за ибутик што ми се има случено пред некоја година.

На времето купив самсунг галакси с4 од ибутик значи телефонот беше како нов буквално,со кутија и сите тракатанци нормално си добив и гаранција,и викам ајде сеа ке идеме на кафе ке седнеме да си прочепкам телефонот,седнавме пуштам интернет немам 4г викам ејј што е фркава,пробувам таму местам подесувам чуда,не бе пак нејќе,викам што е фркава со телефонов,ја ставам картицата кај девојками на моб,имам таму 4г,враќам пак на самсунгов пуштам нет немам 4г,се јавувам во ибутик викам вака и вака,ако си уште во Центар дојди да видиме што е со телефонот ми велат од ибутик,одма идам пошто во близина бев,идам и одма Крале го гледа и викам ејјј абе овој бил без 4г,само со 3г работи во нашата држава,бил за Амерички пазар,ке ти дадеме одма ист ваков нов имаме,што работи на 4г сме ги помешале затоа што се исти по зачуваност и боја,без никаков проблем ми го вратија ми дадоа друг телефон со иста боја иста зачуваност,и нормално нова гаранција за истиот.

Сакам да кажам дека кога се работи со разбирање и човечки све може да се среди,нема потреба од нервози и тензии,ама да се игра ЧОВЕЧКИ а не мангупски.

Acid

hello world
17 април 2007
56
59
www.kajgana.com
Дали вториот (што ти го дадоа сега) го провери во датабазата и што вика за него, баш ме интересира?

И уште нешто - дали првиот што го имаше телефонот беше неотпакуван или отпакуван - односно дали кутијата била претходно отворена? Често мобиларите (не дека ги бранам не ги ни знам луѓето од Моби Порто) откупуваат телефони од луѓе, и некогаш може и на мобилара да и подвалат. Е сега не е ок тоа да го префрлаат на клиентот, чисто ме интересира, да не можеби телефонот бил рутиран заради декодирање - да не имал некои лепенки од специфичен оператор (тмоб, вип) а да бил отклучан па заради тоа нешто да не бил збркан софтверот?
И да бил збркан софтверот, тој не може да го смени серискиот број кој е запишан на хардверскиот дел (види фото) :)

Кутијата ја зема од излог. На неа имаше Warranty Void (лепенката) и ја отпакува пред мене. АРНО АМА:
Телефонот го зема и го однесе позади (не знам зошто) пред да ми го даде. И тоа ми буди сомнеж дека го сменил со друг.
На телефонот имаше најлончиња на предната и задната страна, но немаше најлончиња на камерата и сензорите - значи, бил отворен.

Вториот телефон, што сакаа да ми го дадат како „нов“ немаше никаква лепенка и сензорот му беше изгребан.

Третиот телефон (тој што го користам сега) го извади од кутија и ги имаше сите заштитни лепенки - на предна и задна страна и на сензорите. Дури ја имаше и белата лепенка со IMEI/SN што стои на задниот дел од телефонот. Ова го немаше на првиот телефон, ниту на вториот. На овој телефон (третиот, сега што го користам) серискиот број се поклопува на задниот дел и на тоа што ми го дава самиот софтвер. Серискиот го проверив уште пред да го земам телефонот - постои во базата на Samsung. Од овој телефон ги извадија лепенките и си ги залепија на стакло, за повторно да му ги залепат на првиот. Значи, планираат пак да му го тупнат на друг!

Што му беше маката на првиот, стварно не знам и не ме интересира како клиент. Знам дека не сум го добил тоа за што сум платил, а згора на се'- мене ме убедуваа дека сум го рутирал (нешто што ниту знам да го правам, ниту би се замарал). Ете ја сликата од телефонот, можеш сам да провериш за што станува збор. Според информациите што ги имам јас (според серискиот што завршува на *123*, многу веројатно дека е од серијата на тест телефони кои ги разделуваат по новинари за рецензии, за drop тестови, за блендирање и секакви глупости... Затоа, внимавајте пред да се одлучите да земете од непроверен доставувач. И вие како мобилари и ние како крајни корисници.

Последна промена:
17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
И да бил збркан софтверот, тој не може да го смени серискиот број кој е запишан на хардверскиот дел (види фото) :)

Кутијата ја зема од излог. На неа имаше Warranty Void (лепенката) и ја отпакува пред мене. АРНО АМА:
Телефонот го зема и го однесе позади (не знам зошто) пред да ми го даде. И тоа ми буди сомнеж дека го сменил со друг.
На телефонот имаше најлончиња на предната и задната страна, но немаше најлончиња на камерата и сензорите - значи, бил отворен.

Вториот телефон, што сакаа да ми го дадат како „нов“ немаше никаква лепенка и сензорот му беше изгребан.

Третиот телефон (тој што го користам сега) го извади од кутија и ги имаше сите заштитни лепенки - на предна и задна страна и на сензорите. Дури ја имаше и белата лепенка со IMEI/SN што стои на задниот дел од телефонот. Ова го немаше на првиот телефон, ниту на вториот. На овој телефон (третиот, сега што го користам) серискиот број се поклопува на задниот дел и на тоа што ми го дава самиот софтвер. Серискиот го проверив уште пред да го земам телефонот - постои во базата на Samsung. Од овој телефон ги извадија лепенките и си ги залепија на стакло, за повторно да му ги залепат на првиот. Значи, планираат пак да му го тупнат на друг!

Што му беше маката на првиот, стварно не знам и не ме интересира како клиент. Знам дека не сум го добил тоа за што сум платил, а згора на се'- мене ме убедуваа дека сум го рутирал (нешто што ниту знам да го правам, ниту би се замарал). Ете ја сликата од телефонот, можеш сам да провериш за што станува збор. Според информациите што ги имам јас (според серискиот што завршува на *123*, многу веројатно дека е од серијата на тест телефони кои ги разделуваат по новинари за рецензии, за drop тестови, за блендирање и секакви глупости... Затоа, внимавајте пред да се одлучите да земете од непроверен доставувач. И вие како мобилари и ние како крајни корисници.

Затоа само во проверени мобилари.

Јас нонстоп купувам од ибутик, секогаш за било што искачале во пресрет...
И да си нарачаш телефон за неколку дена ќе ти донесат...

И од мобеликс сум купувал исто топ...

Алфа мобил е повеќе за сервис...

Другите мобилари не ги ни фермам :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Acid

hello world
17 април 2007
56
59
www.kajgana.com
Затоа само во проверени мобилари.

Јас нонстоп купувам од ибутик, секогаш за било што искачале во пресрет...
И да си нарачаш телефон за неколку дена ќе ти донесат...

И од мобеликс сум купувал исто топ...

Алфа мобил е повеќе за сервис...

Другите мобилари не ги ни фермам :)

Точно! Мобеликс ми се секогаш прв избор, ама јас немав трпение за да почекам и малце се „џишнав“... Памет за друг пат.
Од iButik не сум купувал (ама мои пријатели и роднини земале и имаат супер искуство). Они ми беа исто така опција, ама и они немаа "gold" на лагер. Здравје, следен пат од кај @krale! :)

Gilfoyle

lurker
10 септември 2009
571
2.026
@Acid серискиот укажува дека телефонот бил демо уред што ги даваат во големите телеком провајдери. Инженерските тест примероци немаат таков S/N.

hipo

user
27 јануари 2011
1.806
1.692
sistrum.mk
Јас сум купувал телефони во странство на трули запад или блиски исток...кај нас само од мобилни провајдери кога се решам да продолжам договор. А сега само ХИ стор...нема подобри телефони, најдобра подршка.

Acid

hello world
17 април 2007
56
59
www.kajgana.com
@Acid серискиот укажува дека телефонот бил демо уред што ги даваат во големите телеком провајдери. Инженерските тест примероци немаат таков S/N.
Тоа и го претпоставував. Демо / тест уред.
И им го укажав тоа, на најфин можен начин, ама они тргнаа да ме обвинуваат дека „јас сум го расипал“, наместо да проверат. Што е некоректно до коска.

lolitita

read-only
30 јануари 2017
3
0
Од коjа мобилара е наjбезбедно да купам НОВ Samsung Galaxy s7 Edge? Фала ви однапред :)

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396

My bad, не го укопчав тоа.

Него, во однос на лепените кутии, целофани, лепенки итн. Еден совет до сите - не се летајте само по тоа - иако самите лепенки е добро да ги има, имам информации дека во МК постојат дури и машини со кои и целофанот врз кутии се поставува!!! Тоа не ми е никаков доказ, и лесно се фингира. Подобро и да ја нема лепенката од кутијата, ама да е се како што треба, отколку да земам нешто недефинирано.

Кај мене затоа е пракса, кога земам на големо тогаш знам од кого земам и не ги чепкам, но ако откупам од индивидуа телефон - НЕМА ШАНСИ да не го отвориме. Едноставно мора - имало секакви работи - ќе споделам само две!

Телефон земен од електронска продавница кај нас (не мобилара него од ланциве за електроника) со лепенка го носат за откуп, заверена гаранција све тоа ок, го земаме, го продаваме по неколку дена - кога го отвораме внатре отпакувани кабли и одлепени фолии. Срам ме фати од луѓево, одма среќа имав друг иста боја и све, ама знаете и кај нив сигурно остана она горчливо чувство дека некој ти прави некоја игра. Сега не знам кој го направил тоа - дали од продавницата, дали луѓет што ни го продадоа - но сеедно, затоа нема веќе доверба во никој - се се отвора пред да се откупи..

Втор пример - пред години, земам неколку телефони од еден човек што ги доби од Телеком и само првиот го проверивме со уклуучвање, а сите ги проверивме за гаранции. Кога дојде ред за продавање, го уклучуваме едниот и пред муштеријата екранот појавува ненормални бои и линии. Го рекламиравме во телеком и го сменија немаше проблем, ама муштеријата го изгубивме.

Но, сакам само да кажам јас во целото искуство на @Acid гледам потреба да се има попрофесионален однос кога ќе се дојде до проблем. Не е страшно да се има проблем, страшно е ако не се решава на профи начин!

Пред неколку денови се соочив со една интересна ситуација, девојка купи половен 6S и утредента се враќа вика не спиев од што телефонот не чини, што ми продадовте - викам зарем за телефон нема да спиеш - викам без и да знам што е проблемот еве ти ги сите пари назад, па потоа ќе ми објасниш.

Стварно вика? Да викам никаков проблем не е, телефонот сте го купиле ВЧЕРА. И потоа ми објаснува.
Абе чудни работи се случуваат ќе го стиснам (и ја гледам го активира форс тач) и вика се побрлавува цел телефон. Хаха викам абе тоа е форс тач, ама гледам ме гледа со недоверба - и нема веќе ни секунда повеќе правење муабет - одма викам избриши си, исчисти си се од телефонот, парите ти ги враќаме да си бидеш мирна.

Ми вика најди ми нова 7мица ќе ја земам. Епа така ја вративме довербата на клиентот, дури и кога реално немаше проблем, нема зошто да го правиш да се чувствува нелагодно. Ние со една продажба нема да се збогатиме, а плус го задржавме клиентот за да земе друг телефон повторно.

Nethervor

hello world
19 јули 2013
151
205
Еве една топла препорака и од мене за iButik.

Земав 6с половен, со 10 месеци преостаната гаранција, буквално стакло. Арно ама, стигам дома во Гвг, и гледам се мачи со мрежа. Покажува конекција, ама нит интернет има нит сум достапен.
Го контактирав Крале, и добив одговор "Донеси го, нема проблем, сакаш друг, сакаш парите назад".

Се вратив, немаше друг добар 6с, земав 6ка, исто супер зачуван со екстра батерија.

Сеа пак не беше тоа тоа кога веќе претходно осетив 6с и решив пак да го контактирам за скроз нов 6с кога ќе има да ми чува.

Во меѓувреме 6ката ми тресна од земја и викам ја оплескав, нема да ми го сака никој таков за замена.

На мое изненадување, иако нели со нешто пониска цена (скоро незначителна разлика), iButik го прифати и доплатив за нов 6с.

AleXXL

read-only
22 ноември 2016
36
48
Дечки, најтопла препорака давам за ИБутик и секако за Крале.
Човек што ги разбира работите и што е најбитно, принципиелен и од збор. Нешто што навистина ретко се наоѓа деновиве кај нас и во светот воопшто.
Одлични за сервис и купопродажба.
HUGE LIKE!!!

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Човек што ги разбира работите и што е најбитно, принципиелен и од збор. Нешто што навистина ретко се наоѓа деновиве кај нас и во светот воопшто.
HUGE LIKE!!!

Ќеиф ми е што успеавме да завршиме работа со твоето телефонче, и што си прв во мк за кој успевме вакво нешто. Фала и за препораката!

spiritfly

hello world
19 август 2011
134
178
Сакам да земам Samsung S8 Dual Sim . Единствно во Ледиком успеав да го најдам за убава цена од 36.990. Секако, според искуствата овде, повеќе преферирам да го земам од ИБутик, но таму е со еден сим, а навистина ми е важно да има опција за втора сим картичка.

Од до сега прочитаното за Ледиком има мешани мислења. Дали ќе ми препорачате да земам таков хај-енд телефон од нив? Прочитав доста изгорени од различни мобилари со демо телефони, refurbished, за други земји итн.. Дали мислите дека има шанса за такво нешто од Ледиком?

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
HUGE LIKE!!!

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Сакам да земам Samsung S8 Dual Sim . Единствно во Ледиком успеав да го најдам за убава цена од 36.990. Секако, според искуствата овде, повеќе преферирам да го земам од ИБутик, но таму е со еден сим, а навистина ми е важно да има опција за втора сим картичка.

Од до сега прочитаното за Ледиком има мешани мислења. Дали ќе ми препорачате да земам таков хај-енд телефон од нив? Прочитав доста изгорени од различни мобилари со демо телефони, refurbished, за други земји итн.. Дали мислите дека има шанса за такво нешто од Ледиком?
Мобеликс го имаат истотака (за нешто повисока цена). Нивните модели се строго или 90% дуал сим. Ги носат претежно од Азија, Дубаи итн.

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно