Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    721

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.670
3.755
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Атачменти

• hnBeNzNH.jpeg
    hnBeNzNH.jpeg
    54 KB · Прегледи: 20
Последна промена:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.763
10.096
Дали фирмата/платформата која кога влегла во бизнис била и тоа како свесна за ризикот кој постои, или купувачот кого не треба да го интересира тој ризик.
Со секоја рефундација, го зголемуваш ризикот на компанијата. На крај тие компании нема да испорачуваат во МК.

Што не е јасно тука?

Titanium

hello world
1 март 2024
348
192
Со секоја рефундација, го зголемуваш ризикот на компанијата. На крај тие компании нема да испорачуваат во МК.

Што не е јасно тука?
Мило ми е што се ти е јасно. Ајде сега реши ја енигмава.
1. Дали претходно пратките пристигнуваа во прифатлив рок? -> Да
2. Дали пратките престанаа да пристигаат во предвидениот рок по воведување на ДДВ? -> Да
3. Дали некој ја праша јавноста за можни проблеми? -> Не
4. Дали имаше анализи од експерти дека ќе настане хаос и доцнење на пратки? -> Да
5. Дали и покрај ова се воведе ДДВ од вредност 1 денар? -> Да
6. Дали намената на ДДВ-то е да се подобрат услугите на државните институции вклучувајќи ја и пошта/царина? --> Да
7. Дали по ова и по соопштението дека се работи на решавање на проблемот од пред неколку месеци нешто се подобри со пратките и услугите? -> Напротив, се влоши!

Ајде сега вака. Имаш 3 комбинирани пратки, последното инфо е дека се испратени кон МК пред повеќе од 2 месеци и нема никаков податок дека се појавиле овде. 90 дена истекуваат за 3 дена. И ти сега тврдиш дека решението за да не те изблокираат од некоја платформа е да не си ги бараш платените средства назад? Зошто? За да ако никогаш не ги добиеш праткиве да направиш уште нарачки кои исто така можеби нема да ги добиеш? Ама не те изблокирале од платформата, битно ти си среќен. Ова е решението што тебе ти е кристално јасно?

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
139
121
Ако немаш податок дека се во Македонија, не се тука си бараш рефундација тоа е ок.
Ако се во Македонија и ти пишува дека се на царина, и да бараш нема да ти дадат, или ќе ти дадат и ќе те блокираат.

од почеток ова го збориме

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.600
1.764
Се оправи и царината се побрзо и побрзо ги процесираат пратките Screenshot_2026-05-05-12-30-04-380_com.android.chrome-edit.jpg

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.600
1.764
Кога сме кај пошти дали сите ги добивте пратките од крајот на декември преку Холандија Re... NL или само јас сум бакзус.

Zokbt

read-only
13 ноември 2014
47
20
Е оваа новава структура значи ја дозакопаа поштава , ваква мизерија до сега немам видено , незнам како немаат срам од надворешниве држави, пошти ,продавници страшно

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
139
121
Денеска се јавив на царина, човекот беше пак фин и све и отворено ми рече незнае и неможе да каже кога ќе бидат пратките процесирани пошто буквално не сакаат таму да работат и не им ги носат вреќите.
Ме поврза со директорка да зборувам, и она беше ептен фина, али се остана на ветување дека ќе видат, ќе проверат што може да се направи...дали ќе бидне или не кој знае.
Секогаш вака се дешава и после ништо.

Човекот на царина ме знаеше, рече и маиловите што им ги праќам уредно се со документи, бројче и така ми ги знае ама не е до него, пратките се во вреќи кај поштарите, вика таму да идеш ќе ти речат кај нас се, не ги носат и тоа е тоа.

Незнам што ќе се прави, и да ми ги процесираат овие пратки уште толку чекам.

Само нешто да не ми оштетат.

Titanium

hello world
1 март 2024
348
192
Денеска се јавив на царина, човекот беше пак фин и све и отворено ми рече незнае и неможе да каже кога ќе бидат пратките процесирани пошто буквално не сакаат таму да работат и не им ги носат вреќите.
Ме поврза со директорка да зборувам, и она беше ептен фина, али се остана на ветување дека ќе видат, ќе проверат што може да се направи...дали ќе бидне или не кој знае.

Човекот на царина ме знаеше, рече и маиловите што им ги праќам уредно се со документи, бројче и така ми ги знае ама не е до него, пратките се во вреќи кај поштарите, вика таму да идеш ќе ти речат кај нас се, не ги носат и тоа е тоа.

Што се секираш. Штом се таму теоретски ги имаш. Според теоријата на веројатноста може ќе ги добиеш, а може и не. Практично ја немаш пратката, парите индиректно ги имаш, а со сигурност за одредено време ќе ги немаш. Од метафизичка гледна точка мислиш, значи постоиш. Во целава ситуација само тоа е сигурно.

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
139
121
Што се секираш. Штом се таму теоретски ги имаш. Според теоријата на веројатноста може ќе ги добиеш, а може и не. Практично ја немаш пратката, парите индиректно ги имаш, а со сигурност за одредено време ќе ги немаш. Од метафизичка гледна точка мислиш, значи постоиш. Во целава ситуација само тоа е сигурно.

мислам дека е сигурно дека не е добра идеа да постираш на форумиве кога си напушен.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.498
3.101
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro

Не разбирам кој не им ги носи вреќите и од каде?

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
139
121
Не разбирам кој не им ги носи вреќите и од каде?

Поштарите, не ги носеле до кај цариниците.
Недли две се таму, тоа едно што е многу јако како темно влажно кај што се рапсоредуваат пратките по реони. И она што е од страна помало кај што е царина.

И како што го разбрав човекот, од кај поштарите, не ги отвараат и распределуваат пратките и затоа до царина не доаѓаат, само се регистрира на царина ама се во реќи не отворени. И човекот буквално отворено рече не сакаат да работат и никој неможе да ти каже кога ќе поминат.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.498
3.101
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Поштарите, не ги носеле до кај цариниците.
Недли две се таму, тоа едно што е многу јако како темно влажно кај што се рапсоредуваат пратките по реони. И она што е од страна помало кај што е царина.

И како што го разбрав човекот, од кај поштарите, не ги отвараат и распределуваат пратките и затоа до царина не доаѓаат, само се регистрира на царина ама се во реќи не отворени. И човекот буквално отворено рече не сакаат да работат и никој неможе да ти каже кога ќе поминат.
Дека муабетот беше во царина забушавале, сега значи испадна во пошта. А бе што нема да научиме за системот чекајќи ги пратките :)
P.S. не сум видел се сменил статусот вчера што и да значи ова.

Атачменти

• 22.jpg
    22.jpg
    15 KB · Прегледи: 33

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
139
121
Дека муабетот беше во царина забушавале, сега значи испадна во пошта. А бе што нема да научиме за системот чекајќи ги пратките :)
P.S. не сум видел се сменил статусот вчера што и да значи ова.

Од пошта ќе ти речат дека е до царина, од царина до пошта.
Поентата е дека, реално и намерно не сакаат да работат, сметаат дека не се платени и не сакаат да си ја вршат работата. Тоа повише луѓе од таму го имаат кажано.
Ужасно фрустрирачка ситуација е пошто и покрај тоа што се знаеше дека е ваков хаос во пошта и царина, се донесе тој глуп закон све да се царини, како да неможеа од друго да заработи пари државата, нека им намали од платите на тоа политичариштата криминални па од тоа нека заработува кога нможе и не сака да ПРВО да среди и организира пошта и царина, па после закони да носи.

Овие па искористија, премногу натрупано им било, и сеа ем немпжат реално да постигнат може пошто се трупаат нови пратки ем реално ти викаат неќат да работат.

Titanium

hello world
1 март 2024
348
192
Убаво што вака одговори и ми потврди се што зборам за МакеДОНЧЕ во топиков до сега.
На која нација бе припаѓаш ти шовинисту од Алиекспрес и кој ти дозволи со генерализирање да навредуваш цела нација?!
Ај пази малку како се понашаш или собери тоа пелените и оди со транспарент пред пошта да дремеш таму. Можда ќе те види некоја телевизија како плачеш, па ако не помогнеш на другите, барем себеси ќе си помогнеш. И не замарај со информациите како те шуткаат лево десно со овој ми рече, оној ми рече.

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
139
121
На која нација бе припаѓаш ти шовинисту од Алиекспрес и кој ти дозволи со генерализирање да навредуваш цела нација?!
Ај пази малку како се понашаш или собери тоа пелените и оди со транспарент пред пошта да дремеш таму. Можда ќе те види некоја телевизија како плачеш, па ако не помогнеш на другите, барем себеси ќе си помогнеш. И не замарај со информациите како те шуткаат лево десно со овој ми рече, оној ми рече.

да.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.054
14.133
Луѓе ај ве молам оладете малку на темава. Ако има нешто ново со пошта пишете. Во спротивно чувајте си го мислењето за дискусии надвор од форумов. Ептен се создава мачна атмосфера со разно разни муабето на кои не им е местото овде.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.498
3.101
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
После месец и пол на царина, вчера се сменил статусот во Недостасува Фактура. Следниве две недели сум на пат и сега се мислам дали да им ја пуштам сега фактурата или да речеме за една недела за да имам време да ја подигнам. Подигнувањето е само лично претпоставувам?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Пушти ја за една недела.

Подигнување, освен лично, може и со полномоштво од нотар.

Goran333

hello world
19 август 2022
91
102
Дечки пратката ми беше заглавена на царина.
Еве вака изгледаше.

Screenshot_20260526_214056_Gallery.jpg

Денес проверувам со истиот тој тракинг намбер и еве што излегува.

Screenshot_20260526_214012_Chrome.jpg

Што значи сега ова?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно